Officiële Homepage Glimmen - Dagelijks
http://elviva.nl/
Inlognaam:

Wachtwoord:


Vergeet me niet
Snelmenu
Het laatste nieuws op
Peilingen


Meer ...woningen in GlimmenVilla's

Familie koop

Familie huur

Starters koop

Starters huur

Geen meningGeplaatst door admin
stemmen: 244
Voorgaande peilingen

Het laatste nieuws uit het dorp Glimmen

www.flickr.com

Nieuwe Glimmer'Lei online

Geplaatst door  admin - woensdag 25 maart 2015 - 23:04:18
De laatste editie van dorpskrant de Glimmer'Lei namelijk die van fmaart 2015, kun je weer downloaden via glimmen.net. Bekijk het hier, met reuze handig archief. Ditmaal een dubbel dikke editie in kleur! Zoals altijd weer zeer de moeite waard en vers van de digitale pers hier op glimmen.net te vinden.


Programma koningsdag Glimmen 2015

Geplaatst door  admin - maandag 23 maart 2015 - 11:10:51
Programma koningsdag Glimmen 2015
Maandag 27 april

10.00 uur Vrijmarkt en schminken*
10.00 uur Springkussen en een stormbaan van 27 meter.
12.00 uur BBQ
13.00 uur Start oranje run
14.30 uur Kinderdisco in het jeugdhonk
15.00 uur Live muziek
18.00 uur Einde festiviteiten

*De verkoop van eten en drinken is op de vrijmarkt verboden.
Ben jij sportief en hou je van een uitdaging. Geef je dan op voor de Oranje Run Glimmen 2015. Dit kan simpel door een mail te sturen naar oranjerunglimmen@gmail.com
Onder vermelding van je naam, adres en woonplaats, 2.5 km of 7.5 km en je telefoonnummer. Kosten voor deelname zijn 5,00 euro en voor kinderen tot 12 jaar 2.50 euro. Vooraf inschrijving is gewenst. Vol=Vol.Oranjerun Glimmen

Geplaatst door  admin - maandag 23 maart 2015 - 11:00:51

Zonsverduistering

Geplaatst door  admin - vrijdag 20 maart 2015 - 15:10:32
Ondanks de bewolking wist Carolien de Klein toch een foto te maken van de gedeeltelijke zonsverduistering vannochtend in Glimmen.Programma Haren FM

Geplaatst door  admin - vrijdag 20 maart 2015 - 15:07:43
Haren FM ondersteunt NL Doet actie door NOVO met verzoekplaten.

Zaterdag 21 maart:
Weekend Radio Magazine, 09.00 – 12.00 uur.
Informatief radiomagazine voor inwoners gemeente Haren, met nieuws, studiogasten, agendaberichten en veel muziek. 09.00 – Dag van de Grunneger Toal, telefonische gast Henk Scholte (Huis v.d. Groninger Taal) en Oudje van de week. 09.30 – kappers willen vestigingsvergunning kappers in Haren, toelichting door Miranda Rus (Marco & Miranda) en Bernard Dalenoord spreker tijdens lezing Broodje met....... 10.00 – goede resultaten voor D 66 bij verkiezingen, gast Wil legemaat . 10.30 - Meteo Aduard en tuintips met Gerd van Helden van de Natuurtuin. 11.00 – Ali Bakker (Old Go) bespreekt onderwerp uit geschiedenis van Haren. 11.30 – agendaberichten, wat is er vanmiddag in Haren Doet en Open Dag / start seizoen Natuurvriendenhuis – Noordlaren, tel. gast Pieter Krabbendam. Om half 10, half 11 en half 12 het Harens Nieuws Overzicht. Kijk ook op onze Facebook pagina!!!

Oud en Grijs Genoeg, 12.00 – 13.00 uur.
Bekend en onbekende muziek uit de jaren 50 en 60, met Dick Nienhuis.

Recept Met Muziek, 13.00 – 14.00 uur.
Programma met medische onderwerpen. Met daarin o.a. belevenissen chauffeur doktersdienst, de weekplaat van Daniël en berichtjes uit de gezondheidszorg. Er is een nieuwe methode om okselzweten tegen te gaan, gast Petra Harms (dermatoloog Martiniziekenhuis); verder tips en adviezen bij hooikoorts.
Meer info ook op Facebook.

Country Time, 14.00 – 15.00 uur.
Cor Uildriks draait een uur lang country- en aanverwante muziek.

Haren Doet, 15.00 – 17.00 uur.
Nieuws, achtergronden en lokale sport op de zaterdagmiddag. Alles omlijst met muziek.
Verder het Harens Nieuws Overzicht en berichten. Vandaag verder:
- Veel aandacht voor de Harense acties van NLDoet. We zenden live vanuit café de Pub a/d Kerkstraat. De Stichting NOVO houdt hier actie voor Stichting Ouderenvervoer Haren.
- We hebben daarnaast ook berichten, sport en het
- Uitje van de Week: Koken en Kletsen in het AZC in Onnen.

Lees de rest...

Velgendieven slaan toe

Geplaatst door  admin - vrijdag 20 maart 2015 - 11:02:55
Op meerdere adressen hebben vannacht velgen dieven toegeslagen in Glimmen. Aan de Rijksstraatweg en Nieuwe Schoolweg was het raak. Bij meerdere wagens lijken de dieven te zijn gestoord en hebben de diefstal van de lichtmetalen velgen niet volledig weten af te ronden. Heeft u iets verdachts gezien geef dit dan door aan de politie. Tel: 0900-8844


Haren FM update op internet

Geplaatst door  admin - woensdag 18 maart 2015 - 00:38:37
Haren FM, de lokale omroep van de gemeente Haren, werkt bij voortduring aan de verbetering van de ontvangst van haar programma’s.

Afgelopen zomer verhuisde haar zendantenne naar een veel hoger opstelpunt. Daardoor is Haren FM nu veel beter en verder te ontvangen door de luisteraars die afstemmen op de etherfrequentie 107 FM. Ook werd nieuwe randapparatuur geplaatst om het zendsignaal altijd even hard en duidelijk te laten klinken. Daarnaast werd de RDS voorziening, de tekstinformatie die te lezen is op de schermpjes van autoradio’s en tuners, sterk verbeterd. Namen van programma’s en afgespeelde artiesten zijn ondermeer te zien.

Net zoals iedere andere radiozender is Haren FM ook te beluisteren op internet. De uitzendingen kunnen live beluisterd worden, en er is de rubriek Uitzending Gemist. Elk weekend meet de omroep tientallen unieke bezoekers, die specifiek gebruik maken van internet om naar de informatieve en verstrooiende uitzendingen van Haren FM te luisteren.

Radiobeluistering via internet wordt steeds populairder. Zo’n 30 % van de luisteraars zijn hier te vinden, blijkt uit landelijke cijfers.

Daarom gaat Haren FM, in samenwerking met haar internetprovider StreamOne, deze week enige verbeteringen in dit uitzendsysteem doorvoeren. Zodat een nog betrouwbaarder, en beter, netwerk gaat ontstaan. Hiervoor moeten in de studio van Haren FM enige omzettingen worden uitgevoerd. Deze vinden plaats op dinsdagavond 17 maart. Door deze werkzaamheden kan het zijn dat de omroep een uurtje niet op internet, en mogelijk ook de kabel, niet te beluisteren zal zijn.

Haren FM, ether FM 107.0 MHz., kabel 105.5 MHz., livestream en uitzending gemist op www.haren.fm


Het wijkteam van de gemeente Haren

Geplaatst door  admin - dinsdag 17 maart 2015 - 11:22:23
Het wijkteam van de gemeente Haren is voor alle inwoners van Haren de toegang tot ondersteuning en zorg. Want soms hebt u wat hulp nodig. Bij de opvoeding van uw kind bijvoorbeeld. Of uw financiën, uw werk of uw huishouden. Wanneer het niet (meer) lukt om uw probleem zelf op te lossen, is het goed te weten dat u altijd terecht kunt bij het wijkteam. De mensen van het wijkteam zijn elke dag bereikbaar tussen 10 en 12 uur. U kunt bellen (050-5352410), mailen (wijkteam@haren.nl) of langskomen aan de Kerklaan 5 in Haren. Een afspraak maken is niet nodig.

Hoe werkt het wijkteam?
U bespreekt uw vraag eerst met de mensen van het Loket. Soms is uw probleem snel op te lossen. Dan krijgt u informatie of een doorverwijzing naar hulp. Als dat niet zo is, en een uitgebreider gesprek nodig is, maakt de medewerker van het Loket een afspraak voor u. Dan komt iemand bij u langs om uw vraag te bespreken en mee te denken over een oplossing. Wanneer in uw gezin op meerdere gebieden hulp wordt geboden, krijgt u altijd te maken met een wijkteamlid. Zodat er altijd één aanspreekpunt voor u is; iemand die alle ondersteuning in uw gezin coördineert.


Het wijkteam van de gemeente Haren
vlnr boven: Gysele Geux (sociaal werker), Annie Kruizinga (wijkverpleegkundige), Puck Oude Lansink (Wmo-consulent)
vlnr onder: Sandy Elema, Marian Folkerts (sociaal werkers)


Schoonmaakactie Zuidlaardermeer

Geplaatst door  admin - dinsdag 17 maart 2015 - 09:18:57
Kanovereniging de Futen heeft in samenwerking met Het Groninger Landschap op zaterdag 14 maart het Zuidlaardermeer opgeschoond. Gewapend met afvalmanden, grijpstokken en vuilniszakken is vanuit het water het zwerfaval op de oevers verwijderd.

Het Groninger Landschap juicht het initiatief van de kanovereniging toe en heeft ze ondersteunt door met twee boten het zwerfaval af te voeren. Er is veel afval verwijderd, waaronder veel plastic materialen, autobanden, surfplanken, een tafelblad en zelfs een oude zeilboot.

Het Groninger Landschap dat het Zuidlaardermeer in beheer heeft is erg blij met dit initiatief. Het is nodig om zwerfafval te verwijderen, niet natuurlijke materialen als plastic en kauwgom vergaan niet, maar vallen uiteen in kleine deeltjes die in de bodem of in het water blijven zwerven. Dit heeft grote gevolgen voor de natuurgebieden en de dieren die er leven.Potje voetbal voor sportieve mannen

Geplaatst door  admin - maandag 16 maart 2015 - 12:09:04
Een aantal oudere- jongemannen (35+) verzamelt zich elke maandagavond op het kunstgrasveld bij VV Glimmen voor een fijn potje voetbal: Een veldje wordt uitgezet, de grootte afhankelijk van de opkomst, doeltjes worden klaargezet en na de warming-up worden de hesjes verdeeld en start er een sportief partijtje.

Gewoon voor de lol (en het winnende doelpunt). Iedereen verlaat het veld met een brede glimlach

Mis je ook het ouderwetse straatvoetbal? Kom eens meedoen!
We verzamelen om 21:15 en starten om 21:30.


Programma Haren FM

Geplaatst door  admin - vrijdag 13 maart 2015 - 22:32:10
Zaterdag 14 maart:
Weekend Radio Magazine, 09.00 – 12.00 uur.
Informatief radiomagazine voor inwoners gemeente Haren, met nieuws, studiogasten, agendaberichten en veel muziek. 09.00 – wethouder Mariska Sloot doet gooi naar lidmaatschap Eerste Kamer en Oudje van de week. 09.30 – Harrie Miedema (GL) en Sandra Beckerman (SP) in kader provinciale verkiezingen. 10.00 – vervolg provinciale verkiezingen. 10.30 - Meteo Aduard en tuintips met Gerd van Helden van de Natuurtuin. 11.00 – zwembadverhalen worden basis openluchtvoorstelling bij Scharlakenhof, gast Anne van Slageren. 11.30 – agendaberichten wat is er vanmiddag in Haren Doet. Om half 10, half 11 en half 12 het Harens Nieuws Overzicht. Kijk ook op onze Facebook pagina!!!

Oud en Grijs Genoeg, 12.00 – 13.00 uur.
Bekend en onbekende muziek uit de jaren 50 en 60, met Dick Nienhuis.

Recept Met Muziek, 13.00 – 14.00 uur.
Programma met medische onderwerpen. Met daarin o.a. belevenissen chauffeur doktersdienst, de weekplaat van Daniël en berichtjes uit de gezondheidszorg. Er is een nieuwe methode om okselzweten tegen te gaan, gast Petra Harms (dermatoloog Martiniziekenhuis); verder tips en adviezen bij hooikoorts.
Meer info ook op Facebook.

Country Time, 14.00 – 15.00 uur.
Cor Uildriks draait een uur lang country- en aanverwante muziek.

Haren Doet, 15.00 – 17.00 uur.
Nieuws, achtergronden en lokale sport op de zaterdagmiddag. Alles omlijst met muziek.
Verder het Harens Nieuws Overzicht en berichten. Vandaag verder:
- Wat zijn de verschillen tussen de Buurtbox en het Bikkelcafé
- Uitje van de Week: benefietactie voor St. Mont Ventoux.

Lees de rest...

Stemwijzer

Geplaatst door  admin - vrijdag 13 maart 2015 - 11:07:04
De stemwijzer op http://provincie-groningen.stemwijzer.nl/ weten de meeste burgers te vinden. RTL Nieuws heeft een overzicht van andere stemwijzers.

Een stemwijzer voor het waterschap Hunze en Aa's vind je hier.

In Glimmen is het stemlokaal in het dorpshuis de Groenenberg. Meer informatie van de gemeente Haren.


Mini voetbal start weer bij de v.v. Glimmen

Geplaatst door  admin - donderdag 12 maart 2015 - 10:24:13

Pasen bij de v.v. Glimmen

Geplaatst door  admin - maandag 09 maart 2015 - 15:23:01

Weidevogels in de Oostpolder

Geplaatst door  admin - maandag 09 maart 2015 - 11:11:21
Het Groninger Landschap organiseert op zaterdag 21 maart de wandeling met thema: weidevogels herkennen in de Oostpolder. Vanaf de kop van de Osdijk lopen we langs het Zuidlaardermeer richting uitkijktoren en vandaar via het fietspad terug naar ons vertrekpunt.
We gaan op zoek naar de vele weidevogels, zoals kievit, grutto, wulp en tureluur. Ook is de kans groot dat we verschillende eendensoorten zullen zien zoals bijv. de slobeend, krakeend enz., en verder (geoorde) fuut, buizerd, kiekendief, mogelijk zelfs een visarend.

De wandeling is circa 4 kilometer lang. Tip: neem laarzen of stevige schoenen mee en winddichte kleding. Ook een verrekijker is een aanrader
Locatie: aan het eind van de Osdijk, ter hoogte van het fietspad richting uitkijktoren.


Jaarlijkse paasfeest in Appelbergen

Geplaatst door  admin - maandag 09 maart 2015 - 11:10:05
Op zondag 5 april (1e paasdag) vindt het jaarlijkse eieren zoeken plaats met aansluitend het pannenkoeken eten. De kosten bedragen €5 per kind. U kunt uw kind(eren) op de volgende tijden opgeven: 11.00 uur, 13.00 uur of 15.00 uur.

Het eierzoeken staat onder begeleiding van de paashaas en kabouter Flap. Na het zoeken is er voor ieder deelenemnd kind één kinderpannenkoek en een glaasje ranja.

Graag wel van te voren opgeven aan de bar, bellen naar 050-4061594, e-mailen naar info@paviljoenappelbergen.nl Geef bij opgave door op welk tijdstip je je kind(eren) wilt opgeven en kom op tijd.


Ga naar pagina       >>  

Meer nieuws

Behoeftepeinling Sportdorp Glimmen admin @ (09 mrt : 11:09) (Nieuws uit Glimmen)
Denkt u met ons mee? Haren bezuinigt admin @ (08 mrt : 20:03) (Nieuws uit de regio)
Glimmen 1 wint van SCN admin @ (08 mrt : 16:13) (Nieuws uit Glimmen)
De wolf komt eraaan admin @ (08 mrt : 16:06) (Nieuws uit Glimmen)
Programma Haren FM admin @ (06 mrt : 22:15) (Nieuws uit Glimmen)
21 maart weer gratis compost admin @ (05 mrt : 13:07) (Nieuws uit Glimmen)
Zoekactie naar straatrovers admin @ (05 mrt : 13:04) (Nieuws uit Glimmen)
Inbreker aangehouden admin @ (05 mrt : 13:03) (Nieuws uit de regio)
Programma Haren FM admin @ (27 feb : 15:40) (Nieuws uit Glimmen)
Nieuwe Glimmer'Lei online admin @ (26 feb : 14:59) (Nieuws uit Glimmen)
Haren FM Flexwerk admin @ (26 feb : 14:52) (Nieuws uit Glimmen)
Vogels kijken vanuit de Kiekhörn admin @ (23 feb : 12:28) (Nieuws uit Glimmen)
VV Glimmen ruim langs SJS admin @ (23 feb : 11:51) (Nieuws uit Glimmen)
Programma Haren FM admin @ (20 feb : 18:21) (Nieuws uit Glimmen)
Grote Veen admin @ (17 feb : 20:32) (Nieuws uit Glimmen)
VV Glimmen wint bij CSVC admin @ (15 feb : 13:04) (Sport nieuws)
Programma Haren FM admin @ (15 feb : 13:01) (Nieuws uit Glimmen)

(c) 2006 - 2014 glimmen.net