Officiële Homepage Glimmen - Dagelijks
http://bbdedobbe.nl
Inlognaam:

Wachtwoord:


Vergeet me niet
Snelmenu
Het laatste nieuws op
Peilingen


Meer ...woningen in GlimmenVilla's

Familie koop

Familie huur

Starters koop

Starters huur

Geen meningGeplaatst door admin
stemmen: 112
Voorgaande peilingen

Het laatste nieuws uit het dorp Glimmen

www.flickr.com

Totempalen bouwen met de Kidsclub in Noordlaren

Geplaatst door  admin - donderdag 30 oktober 2014 - 09:44:02
Op woensdag 12 november is er weer een Kidsclubmiddag in de voormalige school in Noordlaren. Na het succes van de sport- en spelmiddag en de ontdekkingstocht met een boswachter, is het nu tijd om te bouwen en te knutselen: de kinderen kunnen totempalen bouwen! Lees verder op noordlaren.eu


Glimmer'lei pubquiz 8 november

Geplaatst door  admin - woensdag 29 oktober 2014 - 11:21:53


8 november 2014 vanaf 19:30 uur in het dorpshuis de Groenenberg te Glimmen.


Glimmen gedeeld koploper na winst

Geplaatst door  admin - maandag 27 oktober 2014 - 21:59:23
Glimmen heeft zaterdag met veel moeite gewonnen van SCN in Nieuwlande en stijgt naar een gedeelde eerste plaats op de ranglijst in de zaterdag derde klasse D.

Al na een paar seconden was het duidelijk uit wat voor vaatje SCN vandaag wilde tappen, want Scheidsrechter Rotmensen kon niet anders dan een gele kaart trekken voor de thuisploeg. Glimmen had veel moeite met de opgestroopte mouwen mentaliteit van de thuisploeg en met het toch wel zwaar te bespelen hoofdveld op het schitterende complex van SCN. Glimmen werd gedwongen tot het spelen van de lange bal. Ook de thuisploeg SCN deed dit, maar met meer resultaat want de ploeg kwam terecht op voorsprong na een half uur spelen nadat Jeffrey Marissen in een counter de Glimmen verdediging verschalkte en raak schoot.

Na rust kwam Glimmen beter in de wedstrijd. Glimmen trainer Gerrit Marsman bracht Patrick Gorter in de Glimmer ploeg en dit bracht meer strijdlust bij de bezoekers. Een voorzet van Jelmer ter Avest moest glijdend worden tegengehouden door een SCN verdediger vlak voor zijn doelman omdat achter hem twee Glimmen spelers opdoken. De bal vloog achter de doelman en Glimmen kwam op een gelijke hoogte.

In de 57e minuut liet SCN zien dat er best wel voetballend vermogen in de ploeg zat, want wederom Jeffrey Marissen schoot na een fraaie aanval raak. Glimmen ging hierna vol op de aanval en de thuisploeg moest achteruit. SCN had geluk dat het met een volledig elftal kon blijven staan, want er waren behoorlijk wat stevige overtredingen nodig om Glimmen tegen te houden. Scheidsrechter Rotmensen had een lastige middag maar ondanks dat er veel gebeurde op het veld bleef de ervaren leidsman prima overeind. Een slim genomen vrije bal door Jelmer ter Avest op 20 meter van het doel, werd koelbloedig door Stijn Wymenga binnengeschoten. Een paar minuten later in de 70e minuut kopte Tim Blaauw, na een hoekschop door Ronald Edens, hard raak bij de tweede paal. Glimmen kwam hierdoor op een 2-3 voorsprong. Hierna raakte Glimmen nog de paal en was gevaarlijk voor het SCN doel maar wist de score niet verder uit te breiden.

Dit was het teken voor SCN dat er nog wel wat te halen viel en SCN zette druk. Glimmen maakte de klassieke fout en ging achteruitlopen. Nu was SCN een aantal maal gevaarlijk voor het doel van Glimmen en de verdediging van de bezoekers had het moeilijk. Uiteindelijk lukte het Glimmen de overwinning binnen te slepen.

Foto's van deze wedstrijd.


Afsluiting op en afrit en werk aan de A28

Geplaatst door  admin - maandag 27 oktober 2014 - 21:23:05
Vanaf dinsdag 28 oktober 21:00 uur tot en met woensdag 29 oktober 6:00 uur zijn door onderhoudswerkzaamheden de oprit Eelde (37) en afrit N34 Gieten (36) afgesloten.

Van vrijdag 31 oktober 21:00 uur tot zaterdag 1 november 6:00 uur worden er tussen Vries en Haren asfalteringswerkzaamheden uitgevoerd op de A28. Oprit Eelde (37) is gedurende de werkzaamheden afgesloten. Voor het verkeer op de A28 richting Groningen is dan één rijstrook beschikbaar. Het verkeer wordt met behulp van gele borden omgeleid. Het gaat om regulier onderhoud.


Brand verwoest vakantiewoning Midlaren

Geplaatst door  admin - maandag 27 oktober 2014 - 11:57:13
Een vakantiewoning aan de Meerzicht bij Midlaren is zondagavond uitgebrand. Lees meer en bekijk de video.


Fraaie drone opnames

Geplaatst door  admin - maandag 27 oktober 2014 - 11:04:59
Een drone is een radio grafisch bestuurbare helicopter met camera. Karin en Bart ter Hart van het lokale videoproductie bedrijf WeShootIt tonen via de filmpjes op deze link van het Paviljoen Appelbergen ook zeer goed in de laatste technische ontwikkelingen te zijn.


Dorpshuis feeestelijk heropend

Geplaatst door  admin - zaterdag 25 oktober 2014 - 08:40:53
Vrijdag 24 oktober werd het verbouwde dorpshuis de Groenenberg feestelijk geopend. Ongeveer 125 dorpsgenoten waren aanwezig tijdens de ceremonie en de aansluitende feestelijkheden. Tijdens de avond werden de drijvende krachten van de verbouwing in het zonnetje gezet. Carolien de Klein fotografeerde de avond, bekijk de sfeerimpressie.Programma Haren FM

Geplaatst door  admin - vrijdag 24 oktober 2014 - 15:50:33
vrijdag 24 oktober:
Wilde Haren, 19.00 – 21.00 uur.
Het jongerenprogramma van Haren FM, met nieuws, uitgaansagenda, Music&Hitlistcheck, Trek je Track, Uitgaanstip van de Week en Noud’s Weetje en de Keuzeplaat.
Nady Meijer heeft diabetes en gaat op ludieke wijze geld inzamelen voor het Diabetes Fonds. In de Uitgaanstip van de Week de beurs Vrouw on Tour.
In de Keuzeplaat:
Keuze 1: AronChupa - I'm An Albatraoz
Keuze 2: Calvin Harris ft. Ellie Goulding - Outside
Kijk ook op Twitter en Facebook.


Lees de rest...

Groot feest

Geplaatst door  admin - donderdag 23 oktober 2014 - 17:11:08

Open dag Hortus

Geplaatst door  admin - donderdag 23 oktober 2014 - 17:10:59
Geweldig nieuws: De Hortus blijft dit jaar ook in de wintermaanden open!

Zo heeft iedereen nu de kans om de tuin in volle herfstkleuren te bekijken en ‘s winters de besneeuwde tuin te bewonderen. Gedurende de open dag op zondag 26 oktober kunt U zelf ontdekken wat de Hortus het hele jaar door allemaal te bieden heeft.

Op deze dag wordt informatie gegeven over de mogelijkheden in de Hortus wat betreft horeca, rondleidingen, kinderactiviteiten, vrijwilligerswerk in de tuin, de techniekgroep, PR, receptie en horeca. Ook kunt u kennis nemen van de activiteiten van de Vriendenvereniging van de Hortus. In de Oranjerie is muziek, er treden verschillende groepen op en in het unieke China Park wordt een kort filmpje over de Ming dynastie vertoond. Ook kunt u om 11.00 uur, 13.00 uur en 14.00 uur gratis deelnemen aan een rondleiding over paddenstoelen, over de Chinese tuin of u kiest voor een algemene rondleiding in de Hortus.
Er zijn zo véél dingen te doen in de Hortus. U kunt een gratis rondleiding over het China Park downloaden voor uw smartphone; de tropisch aandoende planten in de Jungle kas bekijken; de fototentoonstelling ‘Veranderend Landschap’ van Bonno Blaauw bezichtigen; met het hele gezin de gratis bijenspeurtocht lopen; of de zoektocht Hortus Bingo spelen om zo voor uzelf de geheimen van de Hortus te ontdekken. Bingo kaarten zijn aan de kassa voor €0,50 verkrijgbaar. En niet te vergeten: U kunt even pauzeren met een lekkere kop thee of koffie (met gebak) in het Hortuscafé in het entreegebouw, in de Plantage of in het Chinese Theehuis.

Niet alleen op de open dag is er voor jong en oud veel te beleven. Bijvoorbeeld op zondag 2 november start de paddenstoelen excursie om 14.00 uur bij de balie in de receptie.
In de herfst is een prachtige schakering van kleuren te bewonderen in het Arboretum in de Laarmantuin (onderdeel van de Nationale Plantencollectie). En in de winter – als het gesneeuwd heeft - ziet de Hortus er echt sprookjesachtig uit.

De Open Dag op zondag 26 oktober duurt van 10 tot 17 uur en de entree is gratis.


Bodrum nieuwe bestemming Corendon

Geplaatst door  admin - donderdag 23 oktober 2014 - 17:09:11
Corendon voegt Bodrum toe als nieuwe bestemming vanaf Groningen Airport Eelde.
Vanaf april 2015 is het mogelijk om met Corendon Airlines vanaf Groningen Airport twee keer per week, op dinsdag en vrijdag, naar luchthaven Bodrum Milas te vliegen. Dankzij deze vluchten wordt ook de Egeïsche kust met de populaire badplaatsen Bodrum, Marmaris en Kusadasi bereikbaar voor de vakantievierders in het noorden van het land. Lees verder...


Glimmer'Lei oktober 2014

Geplaatst door  admin - donderdag 23 oktober 2014 - 11:08:04
De laatste editie van dorpskrant de Glimmer'Lei namelijk die van oktober 2014, kun je weer downloaden via glimmen.net. Bekijk het hier, met reuze handig archief. Ditmaal een dubbel dikke editie in kleur! Zoals altijd weer zeer de moeite waard en vers van de digitale pers hier op glimmen.net te vinden.


Grote zilverreigers Onnerpolder

Geplaatst door  admin - woensdag 22 oktober 2014 - 23:56:23
RTV Drenthe Roeg! Ging deze week mee met een telling van Grote zilverreigers in de Onnerpolder. Grote zilverreigers zijn die witte reigers die je steeds vaker ziet. Ze overnachten in groepen, onder andere bij het Zuidlaardermeer. Vanaf 2:50 in onderstaand filpmje.Herfstvakantie sportdag zeer geslaagd

Geplaatst door  admin - dinsdag 21 oktober 2014 - 10:49:08
In de herfstvakantie werden er diverse sport- en beweegactiviteiten voor jeugd georganiseerd in de gemeente Haren. De organisatie hiervan was in handen van de sportcoach van Huis voor de Sport Groningen.

Op maandag 13 oktober jl. kon de Harener jeugd meedoen aan een unihockeytoernooi op het Raadhuisplein. Vele van de deelnemende teams hadden eerder ook al meegedaan aan een unihockeytoernooi in sporthal Scharlakenhof. De vele supporters zorgden tijdens het evenement voor een gezellige sfeer op het plein.Op woensdag 15 oktober jl. werd er, in samenwerking met de lokale voetbal-, tennis- en sportvereniging, een sportdag georganiseerd op sportpark de Groenenberg in Glimmen. Van 09.30 tot 16.00 uur was er voor de jeugd een gevarieerd programma samengesteld, te weten: een voetbaltraining, -circuit en – toernooi, tennistraining en freerunning. Alle sportfaciliteiten in Glimmen werden gedurende deze dag volop benut door een grote groep kinderen. Er kan teruggekeken worden op een tweetal geslaagde vakantieactiviteiten.

Agenda dorpshuis de Groenenberg november '14

Geplaatst door  admin - maandag 20 oktober 2014 - 22:06:29
ma. 3 nov.
19.30 uur Teamwedstrijd biljartclub Groenenberg
19.30 uur Schietvereniging Glimmen
20.00 uur Vergadering dorpsbestuur
di. 4 nov.
19.00 uur Clubavond biljartclub Groenenberg
20.00 uur Glimmerlei
wo. 5 nov.
20.00 uur Toneelvereniging Glemmiuni
do. 6 nov.
10.00 uur Quilting Bee
19.30 uur Volleybal
vr. 7 nov.
18.00 uur Vrijdagavondcafe
ma. 10 nov.
14.30 uur Ouderensoos
19.30 uur Schietvereniging Glimmen
di. 11 nov.
19.00 uur Clubavond biljartclub Groenenberg
20.00 uur Fotoclub
wo. 12 nov.
15.30 uur Knutselclub
20.00 uur Toneelvereniging Glemmiuni
do. 13 nov.
19.00 uur Bridgeclub Glimmen
19.30 uur Volleybal
vr. 14 nov.
18.00 uur Vrijdagavondcafe
ma. 17 nov.
19.30 uur Teamwedstrijd biljartclub Groenenberg
19.30 uur Schietvereniging Glimmen
di. 18 nov.
19.00 uur Clubavond biljartclub Groenenberg
wo. 19 nov.
19.00 uur Pasavond Zwarte Pieten
20.00 uur Toneelvereniging Glemmiuni
do. 20 nov.
19.30 uur Volleybal
vr. 21 nov.
18.00 uur Vrijdagavondcafe
ma. 24 nov.
14.30 uur Ouderensoos
19.30 uur Schietvereniging Glimmen
di. 25 nov.
19.00 uur Clubavond biljartclub Groenenberg
20.00 uur Fotoclub
wo. 26 nov.
15.30 uur Knutselclub
20.00 uur Toneelvereniging Glemmiuni
do. 27 nov.
19.00 uur Bridgeclub Glimmen
19.30 uur Volleybal
vr. 28
18.00 uur Vrijdagavondcafe


Pas op voor dakgoot oplichters

Geplaatst door  admin - maandag 20 oktober 2014 - 00:00:36
De politie in Noord-Nederland waarschuwt voor oplichters in de omgeving van Eelde-Paterswolde en Haren. Het zou gaan om een malafide klusbedrijf uit Den Bosch. De klussers bieden hun diensten aan voor dak- en gootreparaties. Bijvoorbeeld om voor tien euro de dakgoten schoon te maken. Vervolgens wordt een hoge rekening ingediend met daarop niet uitgevoerde werkzaamheden.
Volgens politiewoordvoerder Dirk Neef kun je vaak vooraf al aanvoelen dat je te maken hebt met oplichters: "Als iemand voor een tientje op een ladder wil klimmen en de goten van je woning schoon wil maken, dan kun je eigenlijk wel aanvoelen dat dat nooit kan." Toch kan het voor oudere mensen lastig zijn om het verschil te zien tussen goede klusbedrijven en oplichters. De politie heeft al vijf meldingen binnengekregen. In één geval is er ook aangifte gedaan door een 96-jarige man uit Paterswolde. Hij zou een neprekeing van zeshonderd euro hebben gekregen.Ga naar pagina       >>  

Meer nieuws

Stratenvolleybaltoernooi van SV Glimmen admin @ (18 okt : 00:55) (Nieuws uit Glimmen)
Programma Haren FM admin @ (17 okt : 12:57) (Nieuws uit Glimmen)
Uitslag stratenvolleybal donderdag admin @ (17 okt : 11:03) (Nieuws uit Glimmen)
Uitslag stratenvolleybal woensdag admin @ (15 okt : 22:27) (Nieuws uit Glimmen)
Afsluiting op en afritten Glimmen Eelde (37) A28 admin @ (13 okt : 22:38) (Nieuws uit Glimmen)
Walking with Petra admin @ (13 okt : 15:45) (Nieuws uit Glimmen)
V.V. Glimmen wint weer admin @ (13 okt : 10:39) (Nieuws uit Glimmen)
Uitslagen 4 mijl admin @ (13 okt : 10:37) (Nieuws uit Glimmen)
Stratenvolleybaltoernooi van SV Glimmen admin @ (11 okt : 21:50) (Nieuws uit Glimmen)
Keuren en bieden in Park Bonte Hoek II admin @ (11 okt : 18:41) (Nieuws uit Glimmen)
Keuren en bieden in Park Bonte Hoek admin @ (11 okt : 09:17) (Nieuws uit Glimmen)
Programma Haren FM admin @ (10 okt : 14:50) (Nieuws uit Glimmen)
Feestelijke heropening Groenenberg admin @ (09 okt : 10:55) (Nieuws uit Glimmen)
Herfst in Leinwijk admin @ (06 okt : 11:09) (Nieuws uit Glimmen)
Glimmen wint ook in Stadskanaal admin @ (06 okt : 10:34) (Nieuws uit Glimmen)
Programma Haren FM admin @ (03 okt : 10:54) (Nieuws uit Glimmen)
Stratenvolleybaltoernooi van SV Glimmen admin @ (02 okt : 12:35) (Sport nieuws)
Asser Lions wint G-toernooi FC Groningen admin @ (02 okt : 10:03) (Nieuws uit Glimmen)

(c) 2006 - 2014 glimmen.net