Officiële Homepage Glimmen - Dagelijks
http://www.steiger-rent.nl/
Inlognaam:

Wachtwoord:


Vergeet me niet
Snelmenu
Het laatste nieuws op
Peilingen


Meer ...woningen in GlimmenVilla's

Familie koop

Familie huur

Starters koop

Starters huur

Geen meningGeplaatst door admin
stemmen: 202
Voorgaande peilingen

Het laatste nieuws uit het dorp Glimmen

www.flickr.com

21 maart weer gratis compost

Geplaatst door  admin - donderdag 05 maart 2015 - 13:07:15
Zaterdag 21 maart kunt u weer gratis compost afhalen bij bureau Woonomgeving aan de Westerse Drift 9A
Aanvang 8.00 uur en de actie stopt om 12.00 uur. U kunt maximaal 1 kuub meenemen. Er is 60 ton beschikbaar op is op.


Zoekactie naar straatrovers

Geplaatst door  admin - donderdag 05 maart 2015 - 13:04:56
Paterswolde - De politie hield woensdagmiddag een tevergeefse zoekactie naar drie daders van een beroving van een 76-jarige inwoonster van Paterswolde.

De vrouw had boodschappen gedaan en wilde de deur van haar woning aan de Nieuwe Akkers openen toen haar portemonnee van haar rollater werd gegrist. De daders, een man, vrouw en een meisje van ongeveer 16 á 17 jaar, renden weg richting de Hoofdweg, achterna gezeten door een buurtbewoner. Deze staakte de achtervolging toen een van de daders de portemonnee wegsmeet. Een zoektocht van de politie leverde vooralsnog niets op. De politie komt graag in contact met getuigen of mensen die mogelijk op een andere manier over informatie beschikken. Bij de daders gaat het om een man van 30 á 45 jaar, ongeveer 1.80 mtr., zwart haar met een lange zwarte jas. De ongeveer evenoude vrouw droeg een zwarte bontmuts en had een zwarte map bij zich. Het meisje had lang zwart haar en droeg eveneens een zwarte muts. Er kan worden gebeld met de politie via 0900-8844. Ook kan informatie worden verstrekt via het Meldformulier op Politie.nl.


Inbreker aangehouden

Geplaatst door  admin - donderdag 05 maart 2015 - 13:03:33
Paterswolde - De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 21-jarige inwoner van Eelde aangehouden op verdenking van een inbraak in een school aan de Mw. Bahler-Boermalaan. De man werd in de omgeving van de school gearresteerd. In de school stonden al diverse gevulde tassen klaar om door de inbreker mee te worden genomen.

Getuigen belden de politie omdat ze glasgerinkel hadden gehoord. Meerdere agenten, waaronder één met een politiehond, gingen naar de school en de omgeving werd afgezet. Meerdere ruiten van de school bleken te zijn ingeslagen. In de omgeving werd de 21-jarige man aangetroffen. Hij bekende direct dat hij de inbraak had gepleegd. De 21-jarige werd dan ook aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd hij voor nader onderzoek ingesloten. Namens de school werd aangifte gedaan.


Behoeftepeinling Sportdorp Glimmen

Geplaatst door  admin - woensdag 04 maart 2015 - 14:53:55
In de actuele Glimmerlei staat een behoeftepeiling van het Sportdorp Glimmen. Deze kan op papier worden ingevuld maar ook online. Hieronder meer informatie en de link naar de online versie.

Zoals u heeft kunnen lezen in de Glimmerlei wil Glimmen graag een Sportdorp worden. Een sportdorp is een samenwerking tussen de lokale sportverenigingen (TV Glimmen, VV Glimmen en SV Glimmen),de Quintusschool en Kids First die vanuit de behoefte van de inwoner nieuw lokaal sportaanbod gaan organiseren. Met deze vragenlijst willen wij de sportdeelname en interesses / behoeften voor nieuw en bestaand sportaanbod onder inwoners vanaf 12 jaar in Glimmen in kaart brengen.

De basisschoolleerlingen krijgen een aangepaste enquête op de Quintusschool. Zit uw kind niet op de Quintusschool, graag deze enquête invullen. Om u persoonlijk te informeren over de Sportdorp-activiteiten en om kans te maken op één van de prijzen, vragen wij u uw naw gegevens in te vullen.

Link naar de peiling

Prijzen
1e prijs: Fiets t.w.v. €300,- // Steenbergen fietsen
2e prijs: Sportscheque t.w.v. €50,- // Sportdorp Haren
3e prijs: Smartbag sporttas // Sportal


Denkt u met ons mee? Haren bezuinigt

Geplaatst door  admin - zaterdag 28 februari 2015 - 11:35:36
De gemeente Haren moet opnieuw bezuinigen vanaf 2016. Nadat in twee eerdere bezuinigingsrondes al ruim drie miljoen is bezuinigd, zijn nieuwe bezuinigingen onontkoombaar. Wethouder financiën Paula Lambeck: “In 2016 moet 1,5 miljoen euro bezuinigd worden om de begroting sluitend te krijgen. Deze bezuinigingen raken iedereen. Daarom doen wij een beroep op onze inwoners om te helpen bij deze bijzonder lastige financiële opgave. Denkt u daarom met ons mee over bezuinigingsmogelijkheden?”

U kunt dit doen door onze digitale begrotingswijzer in te vullen. In de periode van 13 februari tot en met 8 maart a.s. kunt u via www.harenbezuinigt.nl in een paar simpele stappen uw eigen gemeentebegroting opstellen. Er worden bezuinigingsvoorstellen gedaan en voorstellen om de inkomsten te vergroten, maar ook is er ruimte voor uw eigen inbreng. En uw mening vinden wij belangrijk! Uw adviezen nemen wij mee in onze keuzes over waarop wij kunnen gaan bezuinigen. De bezuinigingen worden als onderdeel van de begroting 2016 vastgesteld door de gemeenteraad in november van dit jaar.

Wethouder Lambeck hoopt op een grote deelname: “zo krijgen wij inzicht in wat u als inwoner belangrijk vindt. Zo kunnen wij weloverwogen keuzes maken hoe wij gaan bezuinigen.”

www.harenbezuinigt.nl


Programma Haren FM

Geplaatst door  admin - vrijdag 27 februari 2015 - 15:40:19
Zaterdag 28 februari:
Weekend Radio Magazine, 09.00 – 12.00 uur.
Informatief radiomagazine voor inwoners gemeente Haren, met nieuws, studiogasten, agendaberichten en veel muziek. 09.00 – berichten en Oudje van de week. 09.30 – Gedeputeerde Mark Boumans (VVD) en Patrick Brouns (CDA) in kader provinciale verkiezingen. 10.00 – vervolg provinciale verkiezingen. 10.30 - Meteo Aduard en tuintips met Gerd van Helden van de Natuurtuin. 11.00 – Buurtboxje. 11.30 – wat is er vanmiddag in Haren Doet en Capriccio Clarinet Orchestra viert 25 jarig bestaan. Om half 10, half 11 en half 12 het Harens Nieuws Overzicht. Kijk ook op onze Facebook pagina!!!

Oud en Grijs Genoeg, 12.00 – 13.00 uur.
Bekend en onbekende muziek uit de jaren 50 en 60, met Dick Nienhuis.

Recept Met Muziek, 13.00 – 14.00 uur.
Programma met medische onderwerpen. Met daarin o.a. belevenissen chauffeur doktersdienst, de weekplaat van Daniël en berichtjes uit de gezondheidszorg. Verder te gast Gerwin Blankevoort, bewegingswetenschapper, over het effect van bewegen op dementie. De nieuwe gezondheidscheck op internet, Hein Bloemink vulde hem in en vertelt ons zijn bevindingen.
Meer info ook op Facebook.

Country Time, 14.00 – 15.00 uur.
Cor Uildriks draait een uur lang country- en aanverwante muziek.

Haren Doet, 15.00 – 17.00 uur.
Nieuws, achtergronden en lokale sport op de zaterdagmiddag. Alles omlijst met muziek.
Verder het Harens Nieuws Overzicht en berichten.

Lees de rest...

Nieuwe Glimmer'Lei online

Geplaatst door  admin - donderdag 26 februari 2015 - 14:59:27
De laatste editie van dorpskrant de Glimmer'Lei namelijk die van februari 2015, kun je weer downloaden via glimmen.net. Bekijk het hier, met reuze handig archief. Ditmaal een dubbel dikke editie in kleur! Zoals altijd weer zeer de moeite waard en vers van de digitale pers hier op glimmen.net te vinden.


In deze actuele Glimmerlei staat een behoeftepeiling van het Sportdorp Glimmen. Deze kan op papier worden ingevuld maar ook online. Hieronder meer ingormatie en de link naar de online versie.

Zoals u heeft kunnen lezen in de Glimmerlei wil Glimmen graag een Sportdorp worden. Een sportdorp is een samenwerking tussen de lokale sportverenigingen (TV Glimmen, VV Glimmen en SV Glimmen),de Quintusschool en Kids First die vanuit de behoefte van de inwoner nieuw lokaal sportaanbod gaan organiseren. Met deze vragenlijst willen wij de sportdeelname en interesses / behoeften voor nieuw en bestaand sportaanbod onder inwoners vanaf 12 jaar in Glimmen in kaart brengen.

De basisschoolleerlingen krijgen een aangepaste enquête op de Quintusschool. Zit uw kind niet op de Quintusschool, graag deze enquête invullen. Om u persoonlijk te informeren over de Sportdorp-activiteiten en om kans te maken op één van de prijzen, vragen wij u uw naw gegevens in te vullen.

Link naar de peiling

Prijzen
1e prijs: Fiets t.w.v. €300,- // Steenbergen fietsen
2e prijs: Sportscheque t.w.v. €50,- // Sportdorp Haren
3e prijs: Smartbag sporttas // Sportal


Haren FM Flexwerk

Geplaatst door  admin - donderdag 26 februari 2015 - 14:52:44
Ele donderdagavond zendt Haren FM het programma Flexwerk uit. Iedere week een andere - uitzendkracht -. Vanavond is journalist en muziekliefhebber Jan Schlimbach er met zijn programma "Van Schlim tot Bach". In de uitzending besteedt hij, onder de noemer "the story of Top Hole", deze keer veel aandacht aan het noordelijke platenlabel Top Hole.

Top Hole is een onafhankelijk platenlabel uit eerst Langezwaag en nu Oudehorne. In de jaren 80 en 90 was dit label lange tijd toonaangevend voor wat betreft Nederlandse alternatieve muziek. Tal van grote platenlabels beschouwden Top Hole als ideale talentscout. Op het label verschenen platen van De Boegies, Jammah Tammah, Weekend at Waikiki, Mam, en Social Security om er slechts een paar van de vele elpees/singles en cd’s te noemen.

In de uitzending komen ondermeer Jos Haijer en Wout de Kruif, betrokken bij Top Hole, aan het woord.

Na van "Schlim tot Bach" draait Jan Kooistra nog een uurtje mooie luisterliedjes uit binnen en buitenland.

Haren FM, van 20.00 to 22.00 uur, ether FM 107, kabel FM 105.5 en via www.haren.fm


Vogels kijken vanuit de Kiekhörn

Geplaatst door  admin - maandag 23 februari 2015 - 12:28:03
Op zondag 1 maart organiseert Het Groninger Landschap een wandeling met het thema: Op zoek naar de blijvers (vogels die hier overwinteren) en de gaanders (vogels die trekken) vanuit de vogelkijkhut de Kiekhörn in de Westerbroekstermadepolder.

Start: 14.00 tot 15.30 uur
Locatie Molen Kropswolde: Woldweg 70, 9606 PG Kropswolde.
Bijzonderheden de wandeling is circa 2 kilometer lang.
Tip: neem laarzen of stevige schoenen mee en winddichte kleding. Ook een verrekijker is een aanrader.VV Glimmen ruim langs SJS

Geplaatst door  admin - maandag 23 februari 2015 - 11:51:17
Koploper Glimmen verwachtte een fel strijdend SJS op bezoek in Glimmen. Glimmen was echter een maatje te groot en won met maar liefst 7-2 afgelopen zaterdag van SJS de nummer vier van de derde klasse D.

SJS begon duidelijk met verdedigende intenties op het kunstgras van Glimmen. De bezoekers gaven echter te veel ruimte weg en daar wist de gemakkelijk combinerende formatie van Gerrit Marsman wel raad mee. In de 12e minuut maakte Jelmer ter Avest de 1-0 na een assist van Tim Blaauw. Rond de 20e minuut gleed Rick Oosterhof een voorzet van Tim Oosterhof binnen bij de 1e paal. Tim Oosterhof maakte daarna de derde en Stijn Wymenga de vierde goal voor rust.

De tweede helft was het wat minder overtuigend voor Glimmen en kon SJS wat vaker in het spel komen. Glimmen speelde niet meer op volle kracht, maar toen het even aanzette, maakten Bas de Boer en Jelmer ter Avest vlot de 5 en 6-0. SJS kon met rake afstandsschoten wat terug doen door Rob Groenewold en Kay Rijkens. Het laatste woord was weer voor de koploper. Linker verdediger Nick van Dongen zetten zelf een aanval op eigen helft op. Ging mee en wist fraai af te ronden en de 7-2 eindstand op het bord te zetten. Glimmen speelde uitstekend en gaat komende week ongetwijfeld vol vertrouwen op bezoek bij Vitesse’63 in Koekange.


Programma Haren FM

Geplaatst door  admin - vrijdag 20 februari 2015 - 18:21:43
Zaterdag 21 februari:
Weekend Radio Magazine, 09.00 – 12.00 uur.
Informatief radiomagazine voor inwoners gemeente Haren, met nieuws, studiogasten, agendaberichten en veel muziek. 09.00 – berichten en Oudje van de week. 09.30 – Gedeputeerde William Moorlach (PVDA) in kader provinciale verkiezingen. 10.00 –Waterschapsverkiezingen ook op 18 maart (onder voorbehoud). 10.30 - Meteo Aduard en Literair Diner, gast Klaas Drenth. 11.00 – Ali Bakker (Old Go) duikt in geschiedenis gemeente . 11.30 – wat is er vanmiddag in Haren Doet en Jazz at the Lake met Pax Jazzband. Om half 10, half 11 en half 12 het Harens Nieuws Overzicht. Kijk ook op onze Facebook pagina!!!

Oud en Grijs Genoeg, 12.00 – 13.00 uur.
Bekend en onbekende muziek uit de jaren 50 en 60, met Dick Nienhuis.

Recept Met Muziek, 13.00 – 14.00 uur.
Programma met medische onderwerpen. Met daarin o.a. belevenissen chauffeur doktersdienst en de weekplaat van Daniël. Verder uitleg over oorsuizen, wel of niet virusremmers bij griep, interview met Machteld Hylkema, immunoloog UMCG over de invloed van roken op het DNA van ongeboren kinderen.. Meer info ook op Facebook.

Country Time, 14.00 – 15.00 uur.
Cor Uildriks draait een uur lang country- en aanverwante muziek.

Haren Doet, 15.00 – 17.00 uur.
Nieuws, achtergronden en lokale sport op de zaterdagmiddag. Alles omlijst met muziek.
Vandaag Fodok tegen sluiting Kentalis-tehuis, asielzoeker Onnerstaete doet mee aan The Voice of Holland en yoga marathon bij de Natuurtuin. Verder de sportuitslagen, het Harens Nieuws Overzicht en berichten.

Lees de rest...

Potje voetbal voor sportieve mannen

Geplaatst door  admin - vrijdag 20 februari 2015 - 12:09:04
Een aantal oudere- jongemannen (35+) verzamelt zich elke maandagavond op het kunstgrasveld bij VV Glimmen voor een fijn potje voetbal: Een veldje wordt uitgezet, de grootte afhankelijk van de opkomst, doeltjes worden klaargezet en na de warming-up worden de hesjes verdeeld en start er een sportief partijtje.

Gewoon voor de lol (en het winnende doelpunt). Iedereen verlaat het veld met een brede glimlach

Mis je ook het ouderwetse straatvoetbal? Kom eens meedoen!
We verzamelen om 21:15 en starten om 21:30.


Jaarlijkse paasfeest in Appelbergen

Geplaatst door  admin - donderdag 19 februari 2015 - 12:23:42
Op zondag 5 april (1e paasdag) vindt het jaarlijkse eieren zoeken plaats met aansluitend het pannenkoeken eten. De kosten bedragen €5 per kind. U kunt uw kind(eren) op de volgende tijden opgeven: 11.00 uur, 13.00 uur of 15.00 uur.

Het eierzoeken staat onder begeleiding van de paashaas en kabouter Flap. Na het zoeken is er voor ieder deelenemnd kind één kinderpannenkoek en een glaasje ranja.

Graag wel van te voren opgeven aan de bar, bellen naar 050-4061594, e-mailen naar info@paviljoenappelbergen.nl Geef bij opgave door op welk tijdstip je je kind(eren) wilt opgeven en kom op tijd.


Grote Veen

Geplaatst door  admin - dinsdag 17 februari 2015 - 20:32:48

Zwembadverhalen als inspiratie voor zomers theaterproject in Haren

Geplaatst door  admin - zondag 15 februari 2015 - 13:50:11
Deelnemers gezocht voor Verhalenavonden

De projectgroep van ‘Zwembadverhalen’ zoekt deelnemers, verenigingen ideeën, acts, uitvoeringen voor haar Verhalenavonden. Zij nodigt iedereen uit een korte uitvoering te bedenken en te presenteren tijdens een van deze avonden die in Groningen en Drenthe gaan plaatsvinden. Dit kan en mag van alles zijn als het maar geïnspireerd is op de woorden Zwemmen & Water. Iedereen is vanuit zijn eigen hobby/expertise uitgenodigd een bestaande of een nieuw bedachte dans-, muziek-, zang-, turn- of toneelscène dan wel iets anders te presenteren. Het gaat om korte acts van maximaal 10 minuten. De Verhalenavonden vinden plaats op de volgende data en locaties:

Ma 9 maart: Hoogezand- Sappemeer; Café de Tibbe
Wo 11 maart: Norg; De Brinkhof
Ma 16 maart: Haren; Zwembad Scharlakenhof
Wo 18 maart: Tynaarlo; Kantine sportvelden
Wo 25 maart: Engelbert; MFC Engelbert
Ma 30 maart: Zuidlaren; Eetcafé Cosineros
Inloop 19.30 uur, start 20.00 tot 21.30 uur.

De acts van deze Verhalenavonden vormen de inspiratie en basis voor een serie voorstellingen die van 4 tot en met 12 juli 2015 gaan plaatsvinden. Voorafgaand gaan de deelnemers onder begeleiding van regisseur en theatermaker Dirk Bruinsma van de PeerGrouP, Izaline Callister, performer/actrice en anderen met behulp van workshops toewerken naar een theatervoorstelling. De voorstellingen vinden plaats op een unieke locatie; het voormalige buitenbad van de Scharlakenhof in Haren dat een sprookjesachtig decor vormt voor dit evenement. Dit alles belooft een spetterende locatievoorstelling te worden! Deelnemers kunnen zich aanmelden via www.zwembadverhalen.nl
Lees de rest...

VV Glimmen wint bij CSVC

Geplaatst door  admin - zondag 15 februari 2015 - 13:04:08
Glimmen is de tweede seizoenshelft goed begonnen door overtuigend te winnen bij CSVC in Coevorden met 1-3. Glimmen verloor nog maar één maal dit seizoen tegen datzelfde CSVC afgelopen september.

Glimmen draait uitstekend op het moment en het was meteen duidelijk dat de koploper voor drie punten naar Coevorden was gekomen. Al binnen tien minuten maakte Tim Oosterhof de 0-1 voor de bezoekers. Aanvoerder Rick Oosterhof maakte na een fraaie aanval de 0-2 in de eerste helft. CSVC was ook een aantal maal gevaarlijk maar doelman Hommes van Glimmen redde een aantal maal zeer goed voor de bezoekers.

De tweede helft kon Glimmen ondanks dat CSVC wat meer druk probeerde te zetten eenvoudig overeind blijven en de wedstrijd controleren. Glimmen oogde heel degelijk en was fysiek wat sterker en loerde op de 0-3. Deze viel ook en werd gemaakt door sterk spel van Tim Oosterhof. De spits van Glimmen omspeelde de CSVC verdediging en doelman en maakte zijn 300e competitie treffer voor Glimmen. Dit doelpunt werd door de Glimmenaren extra gevierd op het hoofdveld van sportpark Klinkenvlier.

Ondanks dat de wedstrijd al gelopen was probeerde CSVC tot het einde toe te blijven voetballen. Dit werd ook beloond door Marco Kremer. Hij maakte de eretreffer voor de thuisploeg in de 90e minuut.

Komende week komt SJS op bezoek bij Glimmen. SJS staat op de 4e plek en is net als Glimmen in vorm. Zaterdag 21 februari aanvang 14:30.

Foto's van deze wedstrijdGa naar pagina       >>  

Meer nieuws

Programma Haren FM admin @ (15 feb : 13:01) (Nieuws uit Glimmen)
Aanhouding na mishandeling prostituee admin @ (13 feb : 21:36) (Nieuws uit Glimmen)
Gemeente Haren lanceert bezuinigingscampagne admin @ (11 feb : 11:24) (Nieuws uit Glimmen)
Veilig Verkeer Glimmen op radio Noord admin @ (11 feb : 11:17) (Nieuws uit Glimmen)
Vakantieactiviteit groep 3 tm 8 op 24 februari admin @ (11 feb : 11:17) (Nieuws uit Glimmen)
Haren FM gaat valentijnswensen doen uitkomen admin @ (10 feb : 15:47) (Nieuws uit Glimmen)
Flirt Night Party admin @ (10 feb : 13:39) (Nieuws uit Glimmen)
Overwinteraars in de Kropswolderbuitenpolder admin @ (09 feb : 14:33) (Nieuws uit Glimmen)
Persbericht Veilig Verkeer Glimmen 8 februari 2015 admin @ (08 feb : 22:25) (Nieuws uit Glimmen)
Fotoreportage Glemmini 7 februari '15 admin @ (08 feb : 22:18) (Nieuws uit Glimmen)
Vrouwen op inbrekerspad aangehouden admin @ (08 feb : 14:20) (Nieuws uit Glimmen)
Natuurbad Appelbergen admin @ (06 feb : 16:04) (Nieuws uit Glimmen)
Programma Haren FM admin @ (06 feb : 15:52) (Nieuws uit Glimmen)
Bever hard aan het werk admin @ (05 feb : 20:11) (Nieuws uit Glimmen)
Dorpshuis zoekt deelnemers NLdoet admin @ (05 feb : 18:01) (Nieuws uit Glimmen)
Toch geen verbod vrachtverkeer admin @ (02 feb : 19:56) (Nieuws uit Glimmen)
Geslaagde uitvoering Glemmini admin @ (01 feb : 18:52) (Nieuws uit Glimmen)
Programma Haren FM admin @ (30 jan : 13:45) (Nieuws uit Glimmen)

(c) 2006 - 2014 glimmen.net