Officiële Homepage Glimmen - Dagelijks
http://elviva.nl/
Inlognaam:

Wachtwoord:


Vergeet me niet
Snelmenu
Het laatste nieuws op
Peilingen


Meer ...woningen in GlimmenVilla's

Familie koop

Familie huur

Starters koop

Starters huur

Geen meningGeplaatst door admin
stemmen: 362
Voorgaande peilingen

Het laatste nieuws uit het dorp Glimmen

www.flickr.com

Ook jouw nieuws hier?

Geplaatst door  admin - donderdag 28 mei 2015 - 12:44:22
Een nieuwsbericht van jezelf, je vereniging, je bedrijf, je school, je stichting of wat dan ook interessant is voor de lezers uit Glimmen en omstreken op deze site? Mail je informatie naar ons en we zetten het gratis op deze site. glimmen.net heeft gemiddeld 400 bezoekers per dag.


4 tegen 4 toernooi woensdag 3 juni

Geplaatst door  admin - donderdag 28 mei 2015 - 12:37:18
Woensdag 3 juni is weer het jaarlijkse 4 tegen 4 toernooi voor alle jeugd uit Glimmen en omstreken. Kom gezellig voetballen samen met je vrienden en vriendinnen! Opgeven kan via het aanmeldformulier in de kantine of via tjc@vvglimmen.nlOpen dag AZC Onnen 13 juni

Geplaatst door  admin - donderdag 28 mei 2015 - 12:12:35
Heeft u altijd al eens een asielzoekerscentrum (azc) willen bezoeken? Kom dan op zaterdag 13 juni a.s. naar de landelijke open dag van de azc’s. Ook het AZC in Onnen is die dag geoepend voor iedereen tussen 11:00 uur en 16:00 uur. Een programma volgt. Dorpsweg 67 Onnen. (Voormalig Recreatiepark Onnenstaete).


Drie otters losgelaten in het Zuidlaardermeergebied

Geplaatst door  admin - donderdag 28 mei 2015 - 11:41:08
Het Groninger Landschap heeft in samenwerking met dierenopvang Fûgelhelling en Calutra op woensdag 27 mei drie otters losgelaten aan de oostkant van Het Zuidlaardermeergebied. Het Zuidlaardermeer is door otterexperts van Calutra en Niewold Wildlife Centrum aangewezen als meest geschikte locatie om de tijdelijk opgevangen jonge otters los te laten.

De kans op succes is in het Zuidlaardermeergebied erg groot. Het is een aantrekkelijk leefgebied van ruim 1800 hectare bestaande uit water, rietlanden, ruige oevers en moeraspolders die erg visrijk zijn. Het Zuidlaardermeer zit aan de rand van het verspreidingsgebied van de otter in Noord-Nederland. Hiermee staan de uitgezette otters in verbinding met andere leefgebieden waar op dit moment al otters voorkomen. In het gebied zelf wordt wel eens een otter gesignaleerd, maar er is geen vaste populatie. Het overlijdensrisico door territoriumgevechten is dan ook relatief klein. Daarnaast gebruikt de aanwezige beroepsvisser zogenaamde stopgrids waarbij de otter niet in de visfuik kan komen en verdrinking wordt voorkomen. Ook het Waterschap Hunze en Aa’s heeft voor de muskusrattenbestrijding alle vangmethodes al ottervriendelijk gemaakt.

Het Groninger Landschap is erg blij met de komst van de otters in het natuurgebied. De otter staat aan de top van de voedselketen, wat een gunstig effect heeft op het eco-systeem. De otter eet voornamelijk vis en leeft solitair. Ze zijn vooral ’s nacht actief en rusten overdag uit op vaste beschutte rustplaatsen.Nieuwe Glimmer'Lei online

Geplaatst door  admin - dinsdag 26 mei 2015 - 12:01:29
De laatste editie van dorpskrant de Glimmer'Lei namelijk die van mei 2015, kun je weer downloaden via glimmen.net. Bekijk het hier, met reuze handig archief. Zoals altijd weer zeer de moeite waard en vers van de digitale pers hier op glimmen.net te vinden.


Open tuinweekend met exposities en workshops

Geplaatst door  admin - vrijdag 22 mei 2015 - 21:45:56
Atelier Aan 't Zandpad organiseert: Open tuinenweekend met expositie en gratis kinderworkshops Schilderen in de tuin. Hoge Hereweg 27 Glimmen.Programma Haren FM

Geplaatst door  admin - vrijdag 22 mei 2015 - 21:37:22
Zaterdag 23 mei:
Weekend Radio Magazine, 09.00 – 12.00 uur.
Informatief radiomagazine voor inwoners gemeente Haren, met nieuws, studiogasten, agendaberichten en veel muziek.
09.00 – berichten en Oudje van de week (Dimitri van Toren).
09.30 – Harense Rens de Ruiter-Boer (1924) schreef haar autobiografie. –
10.00 – Nicolai Ensemble treedt op in heropende Dorpskerk.
10.30 - Meteo Aduard en tuintips met Gerd van Helden van de Natuurtuin.
11.00 – Buurtboxje en leerlingen Maartenscollege terug uit Cambodja.
11.30 – agendaberichten met veel Hortus en vanmiddag is Haren Doet.
Om half 10, half 11 en half 12 het Harens Nieuws Overzicht. Kijk ook op onze Facebook pagina!!!

Oud en Grijs Genoeg, 12.00 – 13.00 uur.
Bekend en onbekende muziek uit de jaren 50 en 60, met Dick Nienhuis.

Recept Met Muziek, 13.00 – 14.00 uur.
Programma met medische onderwerpen. Met daarin o.a. belevenissen chauffeur doktersdienst, de weekplaat van Daniël en berichtjes uit de gezondheidszorg. Te gast dermatoloog Petra Harms (Martiniziekenhuis) over de nationale huidkankerdag zaterdag 30 mei. Eline Stoutjesdijk (promovendus) start onderzoek naar het effect van vitamine D en visolie op de baby bij zwangere vrouwen. Kijk ook op onze Facebookpagina.

Country Time, 14.00 – 15.00 uur.
Cor Uildriks draait een uur lang country- en aanverwante muziek.

Haren Doet, 15.00 – 17.00 uur.
Nieuws, achtergronden, lokale sportuitslagen en agenda op de zaterdagmiddag. Alles omlijst met muziek. Verder het Harens Nieuws Overzicht en berichten. Onderwerpen ondermeer:
- Rondje Meer een open attelierroute op 30 mei. a.s.
- terugblik afgelopen competitie met trainer Heinrich Maychrzak van VV Gorecht
Lees de rest...

RUN4FOOD

Geplaatst door  admin - woensdag 20 mei 2015 - 11:46:55
Zaterdag 20 juni organiseert loopgroep Hijgende Herten uit Glimmen een hardloop- en wandelevenement in de omgeving van Glimmen, Onnen en Noordlaren ten bate van de Voedselbank Groningen.Bus Zuidlaren

Geplaatst door  admin - maandag 18 mei 2015 - 08:37:29
Het Plaatselijk Belang Glimmen maakt zich zorgen over het eventuele verdwijnen van de bus verbinding met Zuidlaren. Lees hier meer.


Voorverkoop Toeterpop start op 1 mei

Geplaatst door  admin - zondag 17 mei 2015 - 23:34:26

Glimmen speelt 1e nacompetitiewedstrijd gelijk

Geplaatst door  admin - zondag 17 mei 2015 - 14:49:46
Door Henk Niemeijer

Na het verlies van de beslissingswedstrijd om het kampioenschap van de derde klasse D afgelopen woensdag mocht Glimmen 1 zaterdag weer aantreden om de eerste nacompetitiewedstrijd tegen SV Marum te spelen. Marum was als tweede geëindigd in 3C en had de eerste periode gepakt. Het was bij de Glimmen spelers wel te zien dat de ploeg veel zware wedstrijden had gespeeld de laatste periode. Veel passes waren onnauwkeurig. Glimmen was wel de betere partij en kwam onverwacht op achterstand in de 25e minuut toen Jordy Swierenga de score opende. Een paar minuten later trok Glimmen speler Bas de Boer de stand gelijk door de 1-1 raak te schieten.

Diezelfde Bas de Boer maakte na rust de 2-1 voor Glimmen. Glimmen probeerde daarna door te drukken, maar werd veelvuldig door middel van kleine overtredingen tegen gehouden. Dit was jammer voor het publiek want de wedstrijd kwam niet echt los in de tweede helft. Het arbitrale trio maakte in de 69e minuut een cruciale fout. Een overtreding die ruim buiten de 16 werd begaan en zo werd gezien door scheidsrechter de Zeeuw werd op advies van de assistent scheidsrechter opgewaardeerd tot strafschop. Daan Assink schoot dit cadeautje raak. De beslissing was onterecht en drukte hierna een grote stempel op de wedstrijd. Er leek bij de de Glimmenaren niet veel meer te lukken.

Marum beschikt over een prima ploeg en probeerde evenals Glimmen aanvallend voetbal te spelen. De wedstrijd komende zaterdag 23 mei is beslissend en de winnaar kan door naar de volgende ronde van de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse.

Foto's van deze wedstrijd


Foto's FLHT

Geplaatst door  admin - zondag 17 mei 2015 - 06:54:25
Foto's van het Fijke Liemburg Horecavoetbal toernooi 2015 vind je op flht.nl


Reinhart Orchideeën

Geplaatst door  admin - vrijdag 15 mei 2015 - 21:24:57
Reinhart Orchideeën organiseert op dit moment een tentoonstelling met kunst en ambachtenmarkt. DE expositie is t/m 17 mei.

Een wandeling door de orchideeëntuin in onze kwekerij waar vele soorten orchideeën zullen tentoonstellen. Ook onze "oude" liefde Anthuriums komt terug en andere bijzondere planten.
De tuin is een afgescheiden gedeelte van de kas.
We hebben er een oerwoud van 500 m2 geschapen waarin de planten in hun natuurlijk omgeving te zien zijn.
Er wordt uitleg gegeven over het kweken van orchideeën.
• In de kas diverse volières met een groot aantal vogels. Een vijver met koi karpers.
Er is een gezellig terras gemaakt waar je lekker kunt zitten om naar de vogels en vissen te kijken.
• De buitentuin is ook zeker een bezoekje waard. Een heerlijke oase tussen de kassen en het Scharlakenbos.

Kunst- en Ambachtenmarkt.
We hebben altijd al veel kunst in onze kwekerij. Keramiek, schilderijen, fotografie.
Ook o.a. houtbewerking, honing, bloemschikken, Ikebana (Japanse Bloemsierkunst), objecten van eieren en het maken van kaarten.
Tevens wordt gezorgd voor de inwendige mens.

Reinhart Orchideeën
Westerveen 16, 9751HW Haren


Nacompetitie start zaterdag16 mei voor Glimmen

Geplaatst door  admin - vrijdag 15 mei 2015 - 20:22:09
de voetballers van vv Glimmen 1 hebben de beslissingswedstrijd tegen ZZVV verloren in Eelde. Glimmen moet nu via de nacompetitie proberen promotie af te dwingen. Deze start zaterdag om 1430 uur tegen Marum in Glimmen.


Programma Haren FM

Geplaatst door  admin - vrijdag 15 mei 2015 - 20:05:01
Zaterdag 16 mei:
Weekend Radio Magazine, 09.00 – 12.00 uur.
Informatief radiomagazine voor inwoners gemeente Haren, met nieuws, studiogasten, agendaberichten en veel muziek.
09.00 – berichten en Oudje van de week (Conny Froboess – Pack die Badehose ein).
09.30 – Berichten en muziek.
10.00 – In deze eenmalige terugkeer van het programma Haren FM Stelt Voor is burgemeester Pieter van Veen de gast. Presentator Auke van Hal praat met hem over de jeugd, opleiding, hobby’s en andere zaken. De muziekkeuze is door van Veen zelf samengesteld. Het betreft een tweeluik. Deze week deel 2.
10.30 - Meteo Aduard en tuintips met Gerd van Helden van de Natuurtuin.
11.00 – Onderwerp uit geschiedenis gemeente met Alex Gerritsen. Deze keer over trams in Haren
11.30 – agendaberichten en muziek.
Om half 10, half 11 en half 12 het Harens Nieuws Overzicht. Kijk ook op onze Facebook pagina!!!

Oud en Grijs Genoeg, 12.00 – 13.00 uur.
Bekend en onbekende muziek uit de jaren 50 en 60, met Dick Nienhuis.

Recept Met Muziek, 13.00 – 14.00 uur.
Programma met medische onderwerpen. Met daarin o.a. belevenissen chauffeur doktersdienst, de weekplaat van Daniël en berichtjes uit de gezondheidszorg. Gast allergoloog Hanneke Oude Elberink van het UMCG over hooikoorts en er is een nieuw medicijn. Internist Frank van Berkum over zijn dieetmethode en over voeding en gerelateerde aandoeningen. Kijk ook op onze Facebookpagina.

Country Time, 14.00 – 15.00 uur.
Cor Uildriks draait een uur lang country- en aanverwante muziek.

Haren Doet, 15.00 – 17.00 uur.
Nieuws, achtergronden, lokale sportuitslagen en agenda op de zaterdagmiddag. Alles omlijst met muziek. Verder het Harens Nieuws Overzicht en berichten. Onderwerpen ondermeer:
- Digno is ICT-keurmeester
- Grunneger Dainst in de kerk in Noordlaren
- Uitje van de Week: Open dag in de Biotoop
- In de sport veel voetbal-nacompetitie
Lees de rest...

Geoparkweek 2015 zaterdag 23 mei tot en met zondag 31 mei

Geplaatst door  admin - woensdag 13 mei 2015 - 10:17:27
De Geoparkweek 2015 – zaterdag  23 mei tot en met zondag 31 mei 2015-wordt zaterdagavond 23 mei om 22.30 uur op spannende wijze geopend vanuit de Expeditiepoort Sporen van Strijd in Het Arsenaal, Haven 4 in Coevorden.
Gedurende een uur wordt men tijdens een historische en bloederige tocht door de stad ondergedompeld en meegenomen in het Coevorden van weleer Met een breed scala aan activiteiten presenteren Geopark partners zich tijdens deze Geoparkweek. Met een vaartocht ´Be inspired like Van Gogh´, vanuit het Veenpark in Barger-Compascuum, een boeiende lezing over het leven van Vincent van Gogh in het Van Goghhuis, met een Geo-belevingstocht vanuit Buitencentrum Het Boomkroonpad in Drouwen, een roofvogelshow in het Industrieel Smalspoormuseum in Erica en door Speuren naar hunebedbouwers in het Hunebedcentrum.

En dit jaar kan men ook weer meedoen aan de Culinaire Flintentocht!

Op zondag 31 mei van 13.00 uur tot 17.00 uur vindt de Culinaire Flintentocht plaats. Tijdens deze 20 km lange bewegwijzerde fietstocht door het prachtige Hondsruggebied kunnen de deelnemers op verschillende plekken van de route, tegen een klein bedrag, kennis maken met heerlijke culinaire hapjes. Naast de culinaire hapjes vinden er ook talrijke activiteiten plaats. Er is live muziek, zoals de Greyhound Bluesband bij Poolshoogte, een Shantykoor bij de Oringer Marke in Odoorn en op diverse plekken op de route, Diner-Café Bussemaker in Exloo en bij Hotel De Hunzebergen in Exloo, musiceren leerlingen van Muziekschool Jagt . Langs de gehele route kan men op verschillende plekken dieper in de geschiedenis van De Hondsrug duiken en Hunebedbouwers ontmoeten. Daarnaast is er voor kinderen een leuke puzzeltocht en er zijn verschillende oud Hollandse spelletjes. De route van circa 20 kilometer zal op de fiets worden afgelegd en zal inclusief deelname aan de activiteiten ongeveer 3 uur duren. De deelname aan de Culinaire Flintentocht is, behalve de aanschaf van de culinaire hapjes, kosteloos.

Opstapplaatsen van de Culinaire Flintentocht
+ Restaurant Hotel De Hunzebergen in Exloo
+ Diner-Café Bussemaker in Exloo
+ Hotel De Oringer Marke in Odoorn
+ Terras Restaurant Poolshoogte in Odoorn

Geoparkweek
In de Geoparkweek kunnen inwoners en toeristen – op een spannende en leuke manier- het bijzondere Hondsruggebied ontdekken en beleven. De Geoparkweek wordt jaarlijks, in de laatste week van mei, in alle geoparken ter wereld georganiseerd.

Kijk voor alle activiteiten: www.geoparkdehondsrug.nl


Ga naar pagina       >>  

Meer nieuws

Eucalyptus Kwekerij in Glimmen admin @ (12 mei : 09:59) (Nieuws uit Glimmen)
Hemelvaart Fijke Liemburg Horecavoetbal Toernooi admin @ (11 mei : 22:34) (Nieuws uit Glimmen)
Dinsdag 12 mei bootcamp in Glimmen admin @ (09 mei : 10:14) (Nieuws uit Glimmen)
Dames opgelet: Lange Haren admin @ (08 mei : 19:48) (Nieuws uit Glimmen)
Programma Haren FM admin @ (08 mei : 19:37) (Nieuws uit Glimmen)
Open dag pompstation Onnen admin @ (07 mei : 14:37) (Nieuws uit de regio)
Dauwtrapvaartocht over het Zuidlaardermeer admin @ (05 mei : 20:51) (Nieuws uit Glimmen)
Supportersbus naar De Weide op zaterdag 9 mei admin @ (03 mei : 11:20) (Nieuws uit Glimmen)
Programma Haren FM admin @ (01 mei : 20:44) (Nieuws uit Glimmen)
Dauwtrappen en ontbijten admin @ (29 apr : 11:33) (Nieuws uit Glimmen)
Sporten op het Raadhuisplein admin @ (29 apr : 11:25) (Nieuws uit Glimmen)
Nieuwe Glimmer'Lei online admin @ (28 apr : 17:08) (Nieuws uit Glimmen)
Koningsdag Glimmen groot feest admin @ (28 apr : 11:13) (Nieuws uit Glimmen)
Glimmen 1 wint van Veenhuizen admin @ (27 apr : 08:35) (Nieuws uit Glimmen)
Programma koningsdag Glimmen 2015 admin @ (26 apr : 21:09) (Nieuws uit Glimmen)

(c) 2006 - 2014 glimmen.net