Officiële Homepage Glimmen - Dagelijks
http://www.paviljoenappelbergen.nl
Inlognaam:

Wachtwoord:


Vergeet me niet
Snelmenu
Het laatste nieuws op
Peilingen


Meer ...woningen in GlimmenVilla's

Familie koop

Familie huur

Starters koop

Starters huur

Geen meningGeplaatst door admin
stemmen: 100
Voorgaande peilingen

Het laatste nieuws uit het dorp Glimmen

www.flickr.com

Vrijdag kaasbus

Geplaatst door  admin - woensdag 01 oktober 2014 - 11:40:00
Aanstaande vrijdag is de kaasbus weer in Glimmen, de bus is in een nieuw jasje gestoken.


Foto Carolien de Klein


Zwembad Scharlakenhof

Geplaatst door  admin - woensdag 01 oktober 2014 - 11:39:53
Zwembad Scharlakenhof is geheel vernieuwd. Een aantal belangrijke onderdelen daarvan zijn:

De technische installatie is vrijwel geheel vervangen,
De asbestsanering is afgerond,
De entree wordt is op de originele locatie geplaatst,
De vloer in de grote zwemhal is opgehoogd,
Het wedstrijdbad is 35-40cm dieper,
Het sanitair is vervangen,
De tegels in de kleedkamers zijn grotendeels vervangen,
Nieuw meubilair wordt in de zwemhallen geplaatst.

Zwembad Scharlakenhof is weer open voor bezoekers. Openingstijden zwembad Scharlakenhof.

Een entreekaartje kost 3,00 euro per persoon.


FC Groningen G-voetbaltoernooi

Geplaatst door  admin - dinsdag 30 september 2014 - 21:19:09
Woensdag 1 oktober 2014 13:30 uur is er weer het jaarlijkse G-voetbaltoernooi FC Groningen op sprotpark de Groenenberg in Glimmen.

In samenwerking met FNV Bouw, Menzis, de KNVB en het Alfa-college wordt er door 10 teams gestreden om de FNV-Bouw bokaal. Elk team wordt gecoacht en begeleid door twee spelers en/of een trainer van de eerste selectie van FC Groningen. Tevens zijn er studenten van het Alfa-college aanwezig ter ondersteuning van elk deelnemend team.

Nieuw dit jaar is de Menzis Sportiviteitsprijs. Het team dat zich tijdens het G-toernooi het beste aan de regels houdt en zich het meest sportief gedraagt, wordt door maatschappelijk partner Menzis aan het einde van de dag in het zonnetje gezet. Egge Knol is voor de elfde keer op rij organisator van het G-Toernooi, waarbij hij ook wordt ondersteund door Stichting FC Groningen in de Maatschappij.

De finale van het toernooi staat gepland rond 16:30 uur. Publiek en supporters zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij dit voetbalfeest op de Groenenberg.


Stratenvolleybaltoernooi van SV Glimmen

Geplaatst door  admin - maandag 29 september 2014 - 10:41:46
Een herfstvakantie in Glimmen zonder het traditionele stratenvolleybaltoernooi van SV Glimmen is eigenlijk niet mogelijk.

Dus staat ook dit jaar dit toernooi weer op het programma in de gymzaal bij Dorpshuis De Groenenberg.
Vorig jaar deden er 10 teams mee en kon er een mooi toernooi plaatsvinden met twee voorronden en een finaleronde.
Het zou mooi zijn als het toernooi ook dit jaar weer deze vorm kan krijgen.
Dit is dan wel afhankelijk van de belangstelling.

De voorrondes vinden plaats op woensdag 15 en donderdag 16 oktober. In de finaleronde op vrijdag 17 oktober zullen de beste 2 teams van de woensdag en de beste 2 teams van de donderdag meedoen. Tevens zal de beste nummer 3 van woensdag of donderdag mee mogen doen aan de finaleronde.
Mochten er slechts 7 teams (of minder) aangemeld worden, dan vinden de wedstrijden alleen plaats op donderdag 16 oktober.

De wedstrijden vinden iedere speelavond plaats tussen 19.00 uur en 22.30 uur.
Per team moeten er minimaal twee vrouwen in het veld staan.

Heb je al eens eerder meegedaan, dan wordt je ook dit jaar vast weer benaderd door de teamleider van het desbetreffende team. Ook nieuwe teams zijn uiteraard van harte welkom.

De teamleiders zorgen er voor dat het team van hun straat, buurt etc. wordt aangemeld bij de stratenvolleybalcommissie . De inschrijving sluit op maandag 29 september a.s.

Aanmelding van de teams (incl. naam van het team en de voorkeuravond voor het spelen van de voorronde) kan bij Gerard ten Napel:
- schriftelijk: Da Costalaan 7, Haren
- per telefoon: 050-5340990
- per e-mail: info@svglimmen.nl


Haren FM breidt uitzendingen kerkdiensten uit

Geplaatst door  admin - maandag 29 september 2014 - 10:41:39
Haren FM gaat op de zondagmorgen haar uitzendingen van kerkdiensten uitbreiden!

In navolging op de Gorechtkerk heeft de Ontmoetingskerk in Haren aangegeven dat zij graag haar kerkdienst uitgezonden wil hebben op Haren FM.

Elke laatste zondag van de maand zal de dienst vanuit de Ontmoetingskerk in Haren live vanaf 9.30 uur worden uitgezonden op Haren FM.
De eerste uitzending is deze zondag, 28 september, te beluisteren.
Deze dienst zal uitgezonden worden tijdens het programma "Muziek op Zondag" wat elke zondag tussen 9 en 12 te horen is op Haren FM.

Op dit moment wordt er overleg gevoerd met meerdere kerken in Haren.
Deze hebben eerder dit jaar aangegeven allemaal belangstelling te hebben voor het uitzenden van hun dienst op Haren FM.

Het ligt daarom in de lijn der verwachtingen dat binnen afzienbare tijd ook andere kerken in Haren hun dienst 1x per maand gaan uitzenden op Haren FM.


Haren FM, ether FM 107.0 MHz., kabel 105.5 MHz., livestream en uitzending gemist op www.haren.fm


15-jarige Eeldenaar aangehouden na mishandeling

Geplaatst door  admin - zondag 28 september 2014 - 10:59:40
Op de Rijksstraatweg in Glimmen hebben agenten in de nacht van zaterdag op zondag een 15-jarige jongen uit Eelde aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling.

De 15-jarige was met een groep vrienden op stap geweest. Een 42-jarige bewoner van de Rijksstraatweg hoorde ’s nachts rumoer. Hij zag een jongen in zijn tuin liggen. Hij liep naar buiten om de jeugd aan te spreken. Een andere jongen uit de groep, de 15-jarige, was hier niet van gediend en sloeg de man in het gezicht. Daarna vertrok de groep. Gealarmeerde agenten hebben de verdachte even verder op de Rijksstraatweg aanhouden. Hij werd naar het politiebureau gebracht. Hij zit nog vast. De 42-jarige moest zich onder doktersbehandeling stellen. De politie onderzoekt de mishandeling.


Fietsster gewond

Geplaatst door  admin - zondag 28 september 2014 - 10:58:24
Een 87-jarige fietsster uit Zuidlaren raakte zaterdagmiddag gewond op de Hoge Hereweg in Glimmen nadat zij tegen een andere fietser aanreed.

De vrouw fietste op het fietspad naast de Hoge Hereweg, het gedeelte tussen de Rijksstraatweg en de Nieuwe Schoolweg. Ze kwam vanuit de richting Rijksstraatweg en reed richting de Nieuwe Schoolweg. Ter hoogte van de T-splitsing met de Oude Boerenweg kwam rechts vanuit een pad, gelegen tussen de Boerhoorn en de Hoge Hereweg, een 19-jarige fietser uit Haren. Hij wilde oversteken naar de Oude Boerenweg. Het pad van beide fietsers kruiste elkaar en hierbij is de vrouw vermoedelijk met haar voorwiel tegen de achterzijde van de fiets van de 19-jarige gereden. Zij raakte uit balans en kwam ten val. Zij is gewond naar het ziekenhuis gebracht. De Verkeersongevallen Analyse van de politie heeft onderzoek gedaan.


Inloopavond Rijksstraatweg

Geplaatst door  admin - vrijdag 26 september 2014 - 21:59:32
Op 24 september had de gemeente Haren een inloopavond georganiseerd om te inventariseren welke wensen er in Glimmen leven met betrekking tot de herinrichting van de Rijksstraatweg. Veel bewoners hebben daarvan gebruik gemaakt en de avond bezocht.

Wethouder Paula Lambeck was bij de Quintusschool bij de inloopavond voor de inwoners van Glimmen om te praten over de plannen voor herinrichting van de Rijksstraatweg.

De gemeente heeft aan degene die niet zijn geweest de gelegenheid gegeven alsnog hun ideeën kenbaar te maken. Dit kan als volgt:

gemeente@haren.nl
Onder vermelding van 'Maatregelen Rijksstraatweg Glimmen / Z.4781'.
Vergeet niet om daarbij uw naam en adres te vermelden.
De uiterste inzendtermijn is donderdag 2 oktober.

Veilig verkeer Glimmen wil graag een kopie van uw bericht ontvangen op het email adres: veiligverkeerglimmen@hotmail.nl


Programma Haren FM

Geplaatst door  admin - vrijdag 26 september 2014 - 10:46:11
vrijdag 26 september:
Wilde Haren, 19.00 – 21.00 uur.
Het jongerenprogramma van Haren FM, met nieuws, uitgaansagenda, Music&Hitlistcheck, Trek je Track, Uitgaanstip van de Week en Noud’s Weetje en de Keuzeplaat. Onderwerpen
start campagne Hallo MBO op middelbare scholen, Scharlakenhof weer open, groep 7/8 van OBS de Wissel deze week op pad met Kinderpostzegels en in de Uitgaanstip van de Week de Onderwijsbeurs Noord.
In de Keuzeplaat
Keuze 1: Calvin Harris ft. John Newman - Blame
Keuze 2: Sigma ft. Paloma Faith - Changing
Lees de rest...

Voorlichtingsbijeenkomst Mindfulness Training in Glimmen

Geplaatst door  admin - woensdag 24 september 2014 - 18:37:53
In oktober en november 2014 start in Glimmen in de mooi gelegen cursusruimte ‘Atelier aan het Zandpad’ de klassieke 8-weekse mindfulness training. Deze wetenschappelijk onderbouwde training leert je op een praktische manier gezonder om te gaan met stress.


In de voorlichtingsbijeenkomst kunt u kennismaken met de theorie en de manier van oefenen. Ook kunt u uw vragen stellen aan de trainer van De Werkschuur.

De voorlichtingsbijeenkomst is kosteloos en vindt plaats op maandag 6 oktober 19.30 uur. Plaats: Atelier ‘Aan het Zandpad’, Hoge Hereweg 27 9756 TG Glimmen. Aanmelden via info@dewerkschuur.nl of 06-45085157. Als u niet naar de voorlichting kunt komen en wel belangstelling hebt voor deelname dan kunt u zich hier ook rechtstreeks aanmelden.


Zwembad Scharlakenhof vrijdag open

Geplaatst door  admin - woensdag 24 september 2014 - 12:47:04
Afgelopen vrijdag 19 september 2014 was een historische dag voor zwembad Scharlakenhof. Het zwembad is na een renovatie van 17 maanden en ruim 20.000 uur vrijwilligerswerk klaar voor de heropening. De provincie was de laatste partij die nog goedkeuring moest verlenen en heeft dit verleend!

Het zwembad zal vrijdagavond 26 september heropend worden met een jeugddisco (toegang tot 15 jaar, vijf euro per persoon). De jeugddisco zal zijn van 19:00 uur tot 21:30 uur. Vervolgens zal het zwembad zaterdag 27 september voor het eerst geopend zijn voor recreatief zwemmen (tegen standaard tarief)! U bent de hele dag welkom om te komen genieten van ons prachtige, totaal gerenoveerde en vernieuwde zwembad.

Lees de rest...

Profeel mammacare houdt open huis

Geplaatst door  admin - woensdag 24 september 2014 - 12:44:44
Profeel mammacare, de in Glimmen aan Rijksstraatweg 90 gevestigde speciaalzaak in borstprothesen, bijbehorende lingerie en badkleding, houdt op zaterdag 27 september van 9.30 tot 17 uur open huis.

Aanleiding is dat de verbouwing, waardoor de winkel een stuk groter is geworden, gereed is en het feit dat in de komende maand oktober borstkanker weer speciale aandacht in onze samenleving vraagt.

Op deze dag kunt u uiteraard onder het genot van een drankje een kijkje komen nemen in de nieuwe winkel. Ook zijn er speciale aanbiedingen: de in de winkel aanwezige lingerie wordt met 20% korting verkocht, terwijl de badkleding en badaccessoires met korting tussen 20% en 50% wordt aangeboden.

Profeel mammacare bestaat dit jaar 10 jaar en menige vrouw die als gevolg van borstkanker is geopereerd heeft de weg naar Glimmen inmiddels gevonden. Om zoveel mogelijk persoonlijke aandacht te kunnen geven werkt Profeel mammacare uitsluitend op afspraak en is te bereiken op telefoonnr. 050 406 4135 of 06 47005266.

Miep Romkes, eigenaar van Profeel mammacare, heet u op de open dag van harte welkom. Uiteraard hoeft op deze dag geen afspraak te maken en kunt u zo binnenlopen.


Kom naar de Rijksstraatweg inloopavond op 24 september '14

Geplaatst door  admin - dinsdag 23 september 2014 - 16:22:12
Geachte inwoners van Glimmen,

Middels deze weg willen wij van Plaatselijk Belang Glimmen u erop attent maken dat er woensdag 24 september aanstaande tussen 17.00 en 20.00 uur een inloopavond is georganiseerd door de Gemeente Haren in de Quintusschool aan de Nieuwe Schoolweg betreffende de herinrichting van de Rijksstraatweg. Er zullen daar middels tekeningen meerdere plannen te zien zijn om de verkeerssituatie op de Rijksstraatweg te verbeteren die zo nodig toegelicht zullen worden door de aanwezige vertegenwoordigers van de gemeente, waaronder de wethouder verkeer, mevrouw Paula Lambeck.

Middels dit bericht proberen wij te bewerkstelligen dat u massaal “inloopt” om uw stem te laten horen en uw mening kenbaar te maken over de plannen. Let wel; het gaat hier niet om een eventueel vrachtwagenverbod, maar uitsluitend om de herinrichting middels wel of geen drempels, -asfalt, -vluchtheuvels, -bloembakken, -slingers, -flitspalen, -rotondes enzovoorts.

Wij hopen u aanstaande woensdag te mogen begroeten in de Quintusschool. Bij voorbaat dank voor de genomen moeite.

Met vriendelijke groet,
Plaatselijk Belang Glimmen


Keuren en bieden in Park Bonte Hoek

Geplaatst door  admin - dinsdag 23 september 2014 - 12:42:10
Groningse fruitveiling heeft voor elk wat wils.

De bezoeker komt voor lekkere appels, maar gaat met tien verschillende fruitbomen naar huis. Dat kan zomaar gebeuren bij een bezoek aan de gezellige fruit en bomen-veiling in Glimmen.

PARK BONTE HOEK !

Van oudsher is Bonte Hoek een gebiedsnaam in Glimmen. In dit gebied zijn een aantal bedrijven gevestigd. Het nieuwste bedrijf heet ‘Outstanding’. Kernwoorden voor Outstanding zijn hergebruik, duurzaam en gericht op het buitenleven. Het prachtige Groningse deel van het stroomdallandschap van de Drentsche Aa vormt het decor van onze activiteiten.

Privatfarming (groentetuintje) en cityfarming (stadstuinieren) zijn steeds meer in opkomst. Tuinieren doen we tegenwoordig in stijl. Moderne regenlaarzen en vintagekleding vormen een onderdeel van onze formule. Wij zijn steeds op zoek naar leuke manieren om mensen enthousiast te maken voor natuurlijke produkten zoals fruit, bomen en groenten. De vraag waar komt ons eten vandaan en wat kun je er mee doen is een centraal thema.

Op zaterdag en zondag 11 en 12 oktober 2014 is de tweede editie Fruit en Bomenveiling.

Op vrijdag 10 oktober kan een ieder fruit, noten en groenten van goede kwaliteit inbrengen. Zaterdag 11 oktober start de veiling om 10.00 uur met het bezichtigen van de kavels. Bezoekers ruiken aan de vruchten en onderwerpen de bomen aan een kritische blik. Om 11 uur opent de veilingmeester de veiling en is het voor de inbrengers spannend wat hun producten zullen opbrengen. De opbrengst van de veiling komt geheel ten goede aan de aanvoerder(s).

Er zijn diverse andere activiteiten te zien en te proeven, zoals een rijdende pizzabakker, streekprodukten uit Groningen en Drenthe, een houtsnijkunstenares en anderen. Ook worden er snoeidemonstraties gegeven met lei- en vormbomen. Diverse adviseurs zijn aanwezig op het gebied van groene en duurzame producten. Een versnapering is te verkrijgen in de Pub met Keltische muziek. Kinderen kunnen samen met hun ouders of onder begeleiding een tocht lopen met JeePee onze picknick pony.


Klik voor meer info op de afbeelding.


Verbod voor doorgaand vrachtverkeer gaat er komen

Geplaatst door  admin - maandag 22 september 2014 - 19:50:00
B en W Haren: totaal zonaal verbod voor doorgaand vrachtverkeer in de gemeente

Het college van B en W van de gemeente Haren heeft vandaag besloten een verkeersbesluit op te stellen voor een totaal zonaal verbod voor doorgaand vrachtverkeer in de gehele gemeente Haren. Het college geeft hiermee uitvoering aan de motie die in november 2013 door de gemeenteraad is aangenomen. Een ontwerp-verkeersbesluit voor deze maatregel werd in maart 2014 reeds vastgesteld. Het verbod voor doorgaand vrachtverkeer heeft tot doel de overlast in Glimmen als gevolg van de verkeersintensiteit van vrachtverkeer op de Rijksstraatweg op te lossen. Tegelijkertijd worden infrastructurele maatregelen op de Rijksstraatweg uitgevoerd om de overlast te beperken.

Het college hecht veel belang aan de leefbaarheid, bereikbaarheid en verkeersveiligheid in de gemeente. De inwoners van Glimmen, in het bijzonder de omwonenden van de Rijksstraatweg, ondervinden geruime tijd problemen ten aanzien van de verkeersveiligheid, bereikbaarheid en leefbaarheid als gevolg van de verkeersintensiteit van doorgaand vrachtverkeer op de Rijksstraatweg. Het college heeft daarom het afgelopen jaar samen met de bewoners gewerkt aan het zoeken naar een effectieve oplossing voor dit probleem. Het instellen van een zonaal verbod voor vrachtverkeer in de gemeente Haren is een van de mogelijkheden die in dit kader is onderzocht, mede op verzoek van de gemeenteraad die in november 2013 een motie hierover aannam. Het college van B en W stelde vervolgens in maart 2014 een ontwerp-verkeersbesluit voor deze maatregel vast. Tegen dit besluit bestaan veel bezwaren. Deze hebben met name betrekking op het economisch belang, de regionale bereikbaarheid, de verwachte precedentwerking naar buurgemeentes, de handhaafbaarheid en de juridische houdbaarheid van het besluit. Het college heeft hier zorgvuldig naar gekeken en is van mening dat de zwaarte van de problematiek in Glimmen op dit moment de bezwaren overstijgt. Het college beoogt met de uitvoering van het zonaal verbod de leefbaarheid en de verkeersveiligheid in Glimmen, maar ook in andere delen van de gemeente (Emmalaan, Vondellaan, Rijksstraatweg etc) substantieel te vergroten.

Het college gaat de komende weken afspraken maken met de provincie, Rijkswaterstaat en buurgemeenten over het plaatsen van vooraankondigingsborden. De maatregel zal vervolgens op korte termijn worden ingevoerd. Vrachtverkeer dat in de gemeente Haren komt laden en lossen blijft gewoon toegestaan. Aan de uitvoering van de maatregel wordt een monitoringssysteem gekoppeld, waarbij de effecten op de hoeveelheid vrachtverkeer op de Rijksstraatweg Glimmen, de Emmalaan en de Vondellaan en de bestemming van dit verkeer worden gemeten.

Ook worden interviews met bewoners, ondernemers, buurgemeenten, politie en de transport- en logistiek sector afgenomen. Na een jaar wordt op basis hiervan een evaluatie gehouden, die kan leiden tot een verbetering of bijstelling van de maatregel.


Sportdag in Glimmen 15 oktober

Geplaatst door  admin - zaterdag 20 september 2014 - 20:58:30
Ga naar pagina       >>  

Meer nieuws

Onnenstaete wordt asielzoekerscentrum admin @ (20 sep : 20:39) (Nieuws uit de regio)
Aanleg rotonde A-28 / Groningerstraat De Punt admin @ (19 sep : 12:41) (Nieuws uit Glimmen)
Programma Haren FM admin @ (19 sep : 12:30) (Nieuws uit Glimmen)
Containers omver door vrachtwagen Rijksstraatweg admin @ (18 sep : 18:19) (Nieuws uit Glimmen)
Werkzaamheden spoor nacht van 20 en 21 september admin @ (17 sep : 15:41) (Nieuws uit Glimmen)
Glimmen wordt ook sportdorp admin @ (17 sep : 09:54) (Nieuws uit Glimmen)
CDA wil verbod op sluipvrachtverkeer admin @ (16 sep : 20:45) (Nieuws uit Glimmen)
Agenda dorpshuis de Groenenberg oktober '14 admin @ (14 sep : 21:36) (Agenda Groenenberg)
Programma Haren FM admin @ (12 sep : 20:14) (Nieuws uit Glimmen)
Glimmen mini-voetbal start op 13 september admin @ (10 sep : 12:00) (Nieuws uit Glimmen)
Groene Zeelt eetbaar Zuidlaardermeer admin @ (09 sep : 09:49) (Nieuws uit Glimmen)
Aanleg pechhavens A28 De Punt Haren admin @ (09 sep : 09:43) (Nieuws uit Glimmen)
Glimmen 1 wint seizoensopening in Veenhuizen admin @ (07 sep : 19:42) (Nieuws uit Glimmen)
Zaterdag feest in het Paviljoen admin @ (07 sep : 19:39) (Nieuws uit Glimmen)
Stratenvolleybaltoernooi van SV Glimmen admin @ (06 sep : 21:27) (Nieuws uit Glimmen)
Zaalsporten SV Glimmen zijn weer gestart admin @ (06 sep : 21:26) (Nieuws uit Glimmen)

(c) 2006 - 2014 glimmen.net