Officiële Homepage Glimmen - Dagelijks
http://bbdedobbe.nl
Inlognaam:

Wachtwoord:


Vergeet me niet
Snelmenu
Het laatste nieuws op
Peilingen


Meer ...woningen in GlimmenVilla's

Familie koop

Familie huur

Starters koop

Starters huur

Geen meningGeplaatst door admin
stemmen: 121
Voorgaande peilingen

Het laatste nieuws uit het dorp Glimmen

www.flickr.com

Glimmen/Yde de Punt MD1 kampioen

Geplaatst door  admin - maandag 24 november 2014 - 11:22:19
n een spannende wedstrijd wist Glimmen MD1 zaterdag met 3-3 gelijk te spelen tegen Gomos MD1. Dit punt was voldoende voor het kampioenschap voor de meiden van Glimmen/Yde de Punt MD1 en leiders Annet en Edward. Bekijk de foto'sGlimmen 1 wint in Beilen

Geplaatst door  admin - maandag 24 november 2014 - 11:20:50
Het was alweer twee seizoenen geleden dat Glimmen op bezoek kon bij Fit Boys in Beilen. Destijds speelden de ploegen in de tweede klasse en waren goed aan elkaar gewaagd. Fit boys won toen beide onderlinge ontmoetingen met 1-0. Glimmen staat er dit seizoen goed voor in de derde klasse D en ging als favoriet op bezoek bij Fit Boys.

Glimmen begon geconcentreerd aan de wedstrijd en stond na een kwartier al met 2-0 voor. Jelmer ter Avest en Tim Oosterhof scoorden voor de gasten. Glimmen speelde een prima eerste helft op het fraaie hoofdveld van sportpark Noord-West. Paal en lat stonden een grotere ruststand voor de bezoekers in de weg. Vlak voor rust moest Glimmen trainer Gerrit Marsman de uitstekend spelende Stijn Wymenga vervangen. Hij liep een spierblessure op.

Na rust kwam Fit Boys beter in het spel en werd gevaarlijker. Er werden fraaie duels uitgevochten op het veld en het publiek genoot van de inzet van beide ploegen. Glimmen bleef eenvoudig overeind en kon op de counter loeren. Glimmen aanvoerder Rick Oosterhof schoot de 0-3 knap binnen vanaf de 16 meter in de 72e minuut. Glimmen controleerde de wedstrijd, maar moest wel de eretreffer toestaan van Fit Boys. Tim Seubring maakte vlak voor tijd de 1-3.

Glimmen blijft in vorm en staat twee punten achter op koploper De Weide. De Weide is de volgende tegenstander van Glimmen op zaterdag 29 november 14:30 uur sportpark de Groenenberg te Glimmen.Rook in cockpit

Geplaatst door  admin - maandag 24 november 2014 - 11:19:42
Enige consternatie zondagmiddag op Groningen Airport Eelde. In de cockpit van een vliegtuigje dat rond 13.00 geland was op het vliegveld werd rook waargenomen, waarop hulpdiensten uit de omgeving massaal uitrukten. Lees verder....


Programma Haren FM

Geplaatst door  admin - vrijdag 21 november 2014 - 19:49:22
Zaterdag 22 november:
Weekend Radio Magazine, 09.00 – 12.00 uur.
Informatief radiomagazine voor inwoners gemeente Haren, met nieuws, studiogasten, agendaberichten en veel muziek. 09.00 – berichten en Oudje van de week. 09.30 – Buurtboxje.10.00 – info en muziek. 10.30 – Meteo Aduard en Ali Bakker (OldGo) behandelt onderwerp uit geschiedenis Haren . 11.00 – Opening Kunstfestival / Open Huis in ’t Gorechthuis en de Gorechtkerk en live optreden Bert Hadders. 11.30 – Harenaar Cees Bolle schreef dichtbundel over Alzheimer. Bert Hadders treedt op. Om half 10, half 11 en half 12 het Harens Nieuws Overzicht. Kijk ook op onze Facebook pagina!!!

Oud en Grijs Genoeg, 12.00 – 13.00 uur.
Bekend en onbekend uit de jaren 50 en 60, met Dick Nienhuis.

Recept Met Muziek, 13.00 – 14.00 uur.
Programma met medische onderwerpen. Met daarin o.a. belevenissen chauffeur doktersdienst en de weekplaat van Daniël. Verder in de uitzending van zaterdag 22 november (herhaling op 29 november): interview met Esther Radstaak, schreef boek voor patiënten die als kind kanker hebben gehad, de meeste ziekenhuizen geven het mee aan zgn. "survivors". Verder live verslag van de intocht van Sinterklaas in het dorp.
Meer info ook op Facebook.

Country Time, 14.00 – 15.00 uur.
Cor Uildriks draait een uur lang country- en aanverwante muziek.

Hollandse Mix, 15.00 – 16.00 uur.
Vanwege de Open Dag, eenmalige terugkeer van dit programma boordevol Nederlandstalige muziek. We hebben contact met het zangduo De Roffels.


Haren FM Open Dag, 16.00 - 17.00 uur.
Extra uurtje Haren FM, in kader van Open Dag. Muzikale gast Hessel Wijkstra en Earth-Matters start web TV-station in Biotoop.Lees de rest...

Glimmen MD1 speelt zaterdag kampioenswedstrijd

Geplaatst door  admin - maandag 17 november 2014 - 21:02:03
De meiden van Glimmen MD1 spelen een succesvolle competitie. Ze wisten van de zes gespeelde wedstrijden er vijf te winnen en staan bovenaan. Zaterdag komt Gomos MD1 uit Norg op bezoek in Glimmen. Gomos staat op de tweede plek. Het is dus een heuse kampioenswedstrijd. De wedstrijd begint om 10:45 uur en wordt gespeeld op het kunstgrasveld. Mocht Glimmen gelijk spelen of winnen dan zijn de meiden kampioen. Supporters zijn van harte welkom bij de wedstrijd.


Sinterklaas intocht Glimmen/Appelbergen/v.v. Glimmen

Geplaatst door  admin - woensdag 12 november 2014 - 21:19:12
Dorp
Vrijdag 28 november 18:30 uur intocht Sinterklaas op de Parkeerplaatsen Meidoornlaan. Wandeling met Sinterklaas en pieten via de Beukenlaan, Nieuwe Schoolweg en Markeweg naar het dorpshuis de Groenenberg. Sint zal de dag afsluiten met de kinderen. Voor de ouders is er buiten een drankje. De happening duurt tot uiterlijk 20:00 uur.

Paviljoen Appelbergen
Sinterklaas komt ook dit jaar weer op bezoek bij het paviljoen Appelbergen. Op zondag 30 november komt de goedheiligman van 12:00 tot 14:00 uur in het paviljoen. Hij neemt voor alle kinderen een cadeautje mee. Opgeven via telefoon: 0504061594 of aan de bar in het paviljoen Appelbergen. Meer informatie.

Voetbalvereniging Glimmen
Sinterklaas en Zwarte Piet hopen alle F-pupillen én de Mini-pupillen te mogen begroeten in de voetbalkantine op dinsdag 2 december. Meer informatie.


Zoek uw eigen kerstboom uit

Geplaatst door  admin - woensdag 12 november 2014 - 10:51:11
De tijd komt er weer aan. Tijd om de kerstboom uit te zoeken op de kwekerij van Ale Hendriks op de Glimmer Es. Vanaf zaterdag 15 november is Ale iedere zaterdag aanwezig om te helpen met het vinden van een mooie boom. Op zaterdagen van 10:00 tot 15:00 uur, en op woensdagen vanaf 4 december van 14:00 tot 16:00 uur. In Glimmen de bordjes volgen; bij de Oude Schoolweg het spoor over en meteen linksaf, na 200 meter komt u de kwekerij vanzelf tegen.

Wacht niet te lang dan is er nog ruime keuze.

Neemt u een boom uit het eigen Glimmen dan bent u ook nog eens heel groen bezig met lokaal gekweekte bomen. Indien gewenst bezorgd Ale ook in de regio. Nu uitzoeken en later ophalen/bezorgen behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden.

Vragen & info: 0504061425 / 0649934095 / a_hendriks46@hetnet.nl
Kerstboom Glimmen weergeven op een grotere kaart


A28 moet veilig zijn voor dieren

Geplaatst door  admin - dinsdag 11 november 2014 - 22:05:21
Acht Groningse natuurorganisaties, waaronder Het Groninger Landschap, hebben een brandbrief geschreven aan verantwoordelijk minister Schultz van Haegen voor een veilige oversteek voor dieren op de A28. Deze dringende oproep is gedaan omdat het stuk van de A28 tussen Groningen – Zuid en De Punt voor dieren een onneembare barrière vormt. Nog in mei 2014 werd op de A28 een otter aangereden, een van de twee otters die in de Onlanden waren gesignaleerd. Ook een bever en een boommarter vonden op de snelweg hun einde, naast de meer algemene zoogdieren als ree, das, haas, steenmarter en bunzing.

Lees de rest...

Aerial profiling op onderzoek paardenmishandeling

Geplaatst door  admin - maandag 10 november 2014 - 13:44:15
Groningen - De politie zet in het onderzoek naar de paardenmishandelingen in het Noorden van het land een zogeheten aerial profiling in.

Met dit systeem wordt met behulp van luchtopnames een analyse gemaakt van de nabije omgeving van weilanden waar de mishandelingen zich hebben voorgedaan. Daarbij wordt vooral gekeken naar mogelijke overeenkomsten in deze gebieden of naar specifieke kenmerken. Dat zou bijvoorbeeld een verband tussen aanrijroutes kunnen zijn of een specifieke kans om te kunnen vluchten. Dat zou een aanwijzing kunnen zijn voor lokale kennis van de dader.

Onderzoek
Een rechercheteam van de politie in Noord-Nederland is al sinds augustus van dit jaar bezig met een onderzoek naar de mishandeling van paarden. Daarbij wordt samengewerkt met de andere gebieden in Nederland waar ook paarden het slachtoffer waren. Tot nu toe zijn er bij de politie in Noord-Nederland vijftien aangiftes binnen, voornamelijk afkomstig uit Groningen en Drenthe. Na onderzoek is vast komen te staan dat er in vijf gevallen daadwerkelijk sprake is van mishandeling, bij vijf zaken twijfel bestaat en bij de vijf restende gevallen het zeer aannemelijk is dat de dieren zichzelf hebben verwond. Bij de vijf zaken waar duidelijk sprake is van mishandeling werden de paarden met een scherp voorwerp bij de geslachtsorganen toegetakeld.

Geen verdachte
Het onderzoek heeft tot nu toe geen concrete informatie opgeleverd die naar een verdachte leidt. Door de politie zijn onder meer ruim tweehonderd tips nagetrokken, is er uitvoerig sporenonderzoek verricht, zijn deskundigen geraadpleegd en is de hulp ingeroepen van dierenartsen en van de hippische wereld. Ook werden door de politie diverse preventietips verspreid. De laatste mishandeling dateert van 28 september en speelde zich af bij Paterswolde.

In kaart brengen
Maandag 10 november wordt vanuit een helikopter begonnen met het in kaart brengen van de locaties in de noordelijke provincies. De analyses door specialisten en het eventuele verdere politieonderzoek zullen naar verwachting nog geruime tijd in beslag nemen.Foto's pubquiz

Geplaatst door  admin - zondag 09 november 2014 - 22:09:45
Een geslaagde avond in het dorpshuis de Groenenberg afgelopen zaterdag. De Glimmer'lei organiseerde haar jaarlijkse pubquiz. Bekijk hier een foto sfeerreportage gemaakt door Carolien de Klein.


Programma Haren FM

Geplaatst door  admin - vrijdag 07 november 2014 - 13:59:13
vrijdag 7 november:
Wilde Haren, 19.00 – 21.00 uur.
Het jongerenprogramma van Haren FM, met nieuws, uitgaansagenda, Music&Hitlistcheck, Trek je Track, Uitgaanstip van de Week en Noud’s Weetje en de Keuzeplaat.
In de Uitgaanstip van de Week: de oefenwedstrijd Be Quick - FC Groningen en in de Keuzeplaat het volgende:
Keuze 1: Calvin Harris ft. Ellie Goulding - Outside
Keuze 2: Becky G - Can't stop dancin'
Kijk ook op Twitter en Facebook.
Lees de rest...

Glimmen krijgt veiliger otter oversteekplaats

Geplaatst door  admin - donderdag 06 november 2014 - 17:26:03

Haren FM breidt uit

Geplaatst door  admin - dinsdag 04 november 2014 - 15:30:00
Met ingang van 6 november gaat Haren FM, de lokale omroep van de gemeente Haren, haar zendtijd met live gepresenteerde programma’s uitbreiden. De donderdagavond wordt toegevoegd onder de naam Flexwerk. Onder de noemer – iedere week een andere uitzendkracht -, komt er een wisselend programma, ingevuld door verschillende presentatoren.

Een aantal uitzendingen zal maandelijks worden gebracht. Ook nieuwe vrijwilligers van Haren FM krijgen de gelegenheid de eerste ervaring op te doen. Het spits zal op 6 november worden afgebeten met het programma Oor-Zaken. Deze maand heeft presentator Dick Nienhuis als gast de bekende noordelijke artiest Arjan van der Linden. Van zijn band VanderLinde kwam recent de CD Southbound Train uit. Met Arjan zal worden gesproken over deze nieuwe CD, het wel en wee van een noordelijke artiest en er komt een live optreden. De komende maanden zullen meer noordelijke artiesten, of iemand die er zijdelings bij betrokken is, te gast zijn in Oor-Zaken.

Andere programma’s die Haren FM op de donderdagavond gaat uitzenden zijn ondermeer: 13 november, HitBox, nummer één hits uit de 80’s en 90’s en RockRadio. Verder een zoektocht door de popmuziek, Nederlandstalig luisterlied en aandacht voor progressieve en underground pop uit het noorden.

Flexwerk, iedere donderdagavond van 20.00 – 22.00 uur.

Haren FM, ether FM 107 Mhz, kabel FM 105.5 Mhz en live stream en uitzending gemist op www.haren.fm

Buiten de live gepresenteerde programma’s 24 uur per dag op Haren FM non-stop muziek, heel veel plaatjes uit de 40’s, 50’s en 60’s en elk uur het NOS-Journaal


Vertraging vrachtwagenverbod

Geplaatst door  admin - dinsdag 04 november 2014 - 10:44:34
De invoering van het vrachtwagenverbod in de gemeente Haren loopt vertraging op. Het college maakte op 22 september dit jaar bekend dat vrachtverkeer niet langer welkom is in Haren. Inwoners van Glimmen klaagden al jaren over de overlast van vrachtverkeer, met name op de Rijksstraatweg. Dat verbod zou binnen een paar weken worden ingevoerd. Maar dat laat nu op zich wachten. Lees verder op ... rtvnoord.nl ...


Man omgekomen bij verkeersongeval

Geplaatst door  admin - maandag 03 november 2014 - 10:25:50
De Punt - Een 24-jarige man uit Zuidlaren is maandagochtend rond 5.20 uur om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de Groningsestraat in De Punt. De man verloor door onbekende oorzaak de controle over het stuur.

Hij botste vervolgens tegen een boom. Het slachtoffer overleed op de plek van het ongeval. Om uit te sluiten dat er nog een tweede slachtoffer was, heeft een duikploeg van een brandweer gedoken in het water van het Noord-Willemskanaal. Daarbij werd niets aangetroffen. Later werd duidelijk dat het slachtoffer alleen in de auto heeft gezeten. De politie heeft een rapportage en een analyse van het ongeval gemaakt.


Programma Haren FM

Geplaatst door  admin - vrijdag 31 oktober 2014 - 13:13:09
vrijdag 31 oktober:
Wilde Haren, 19.00 – 21.00 uur.
Het jongerenprogramma van Haren FM, met nieuws, uitgaansagenda, Music&Hitlistcheck, Trek je Track, Uitgaanstip van de Week en Noud’s Weetje en de Keuzeplaat.
Verder waarom slaapt de Sint dit jaar bij de VWDTP? In de Uitgaanstip van de Week:het eerste optreden van De Koningsband in de Ontmoetingskerk.
In de Keuzeplaat:
Keuze 1: Calvin Harris ft. Ellie Goulding - Outside
Keuze 2: Gwen Stefani - Baby Don't Lie
Kijk ook op Twitter en Facebook.
Lees de rest...

Ga naar pagina       >>  

Meer nieuws

Ierse klusjesmannen admin @ (30 okt : 12:40) (Nieuws uit Glimmen)
Totempalen bouwen met de Kidsclub in Noordlaren admin @ (30 okt : 09:44) (Nieuws uit Glimmen)
Glimmen gedeeld koploper na winst admin @ (27 okt : 21:59) (Nieuws uit Glimmen)
Afsluiting op en afrit en werk aan de A28 admin @ (27 okt : 21:23) (Nieuws uit Glimmen)
Brand verwoest vakantiewoning Midlaren admin @ (27 okt : 11:57) (Nieuws uit Glimmen)
Fraaie drone opnames admin @ (27 okt : 11:04) (Nieuws uit Glimmen)
Dorpshuis feeestelijk heropend admin @ (25 okt : 08:40) (Nieuws uit Glimmen)
Programma Haren FM admin @ (24 okt : 15:50) (Nieuws uit Glimmen)
Groot feest admin @ (23 okt : 17:11) (Nieuws uit Glimmen)
Open dag Hortus admin @ (23 okt : 17:10) (Nieuws uit Glimmen)
Bodrum nieuwe bestemming Corendon admin @ (23 okt : 17:09) (Nieuws uit Glimmen)
Glimmer'Lei oktober 2014 admin @ (23 okt : 11:08) (Nieuws uit Glimmen)
Grote zilverreigers Onnerpolder admin @ (22 okt : 23:56) (Nieuws uit Glimmen)
Herfstvakantie sportdag zeer geslaagd admin @ (21 okt : 10:49) (Nieuws uit Glimmen)
Agenda dorpshuis de Groenenberg november '14 admin @ (20 okt : 22:06) (Agenda Groenenberg)
Pas op voor dakgoot oplichters admin @ (20 okt : 00:00) (Nieuws uit Glimmen)
Stratenvolleybaltoernooi van SV Glimmen admin @ (18 okt : 00:55) (Nieuws uit Glimmen)
Programma Haren FM admin @ (17 okt : 12:57) (Nieuws uit Glimmen)

(c) 2006 - 2014 glimmen.net