Officiële Homepage Glimmen - Dagelijks
http://bbdedobbe.nl
Inlognaam:

Wachtwoord:


Vergeet me niet
Snelmenu
Het laatste nieuws op
Peilingen


Het fietspad van Haren richting Glimmen (Harenermolen) is:Zeer goed

Goed

Redelijk

Weet ik niet

Slecht

Gevaarlijk slechtGeplaatst door admin
stemmen: 32
Voorgaande peilingen

Het laatste nieuws uit het dorp Glimmen

www.flickr.com

Asfalteren drempels Rijksstraatweg

Geplaatst door  admin - dinsdag 28 juli 2015 - 21:48:08

Afgelopen week stuurde de gemeente Haren de bewoners van de Rijksstraatweg een brief over de actuele stand van zaken over het verbeteren van de verkeerssitueatie op de Rijksstraatweg. Na de zomer zal de aanbesteding starten en zullen vervolgens de klinkers worden weggehaald en zal de weg geasfalteerd worden. Bekijk de brief op deze pagina op de website van het Plaatselijk Belang Glimmen.


Fietsendief aangehouden

Geplaatst door  admin - zondag 26 juli 2015 - 21:48:03

De politie heeft zondagochtend vroeg een 32-jarige Ier aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets. De man had een fiets gestolen bij een woning aan de Groningerstraat in Midlaren. Een buurtbewoner zag dit alles en waarschuwde de politie direct via 112. De Ier ging er op de fiets vandoor en de getuige zette de achtervolging in. Op een vakantiepark in het dorp werd bij een bungalow de fiets aangetroffen. De 32-jarige verbleef in deze bungalow. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd de Ier voor nader onderzoek ingesloten.


Programma Haren FM

Geplaatst door  admin - vrijdag 24 juli 2015 - 11:04:59


Zaterdag  25 juli:

Weekend Radio Magazine, 09.00 – 12.00 uur. 
Informatief radiomagazine voor inwoners gemeente Haren, met nieuws, studiogasten, agendaberichten en veel muziek. 09.00 – berichten, muziek (wie is de artiest van de week??) 09.30 – Nederlandse Woonbond roept huurders op om samen te gaan isoleren. 10.00 – Groninger Landschap rust jonge boswachters uit met verrekijkers, studiogast woordvoerder Karin Wolfs.. 10.30 -  Stichting Vrienden van Zinn verzorgt activiteiten voor bewoners zorgcentra. Donateurs belangrijke financiële bron. Studiogast AJ van der Molen, voorzitter en oprichter. 11.00 –  Ali Bakker (Old Go) met onderwerp uit geschiedenis van Haren. 11.30 – Vrijwilligersprijzen voor inspirerende voorbeelden en vanmiddag in Haren Doet. Om half 10, half 11 en half 12 het Harens Nieuws Overzicht. Kijk ook op onze Facebook pagina!!!   

Non-stop 50’s en 60’s muziek, 12.00 – 13.00 uur. 
Een greep uit de muziek van twee bijzondere decennia in de popmuziek.   
Recept Met Muziek, 13.00 – 14.00 uur. 
Programma met medische onderwerpen. Met daarin o.a. belevenissen chauffeur doktersdienst, de weekplaat van Daniël en berichtjes uit de gezondheidszorg. Vandaag een zomerse / vakantieaflevering. Kijk ook op onze Facebookpagina.   
Country Time, 14.00 – 15.00 uur. 
Een uurtje non-stop country muziek. Samenstelling Meini Rikkert.   
Haren Doet, 15.00 – 17.00 uur. 
Nieuws, achtergronden, lokale sportuitslagen en agenda op de zaterdagmiddag. Alles omlijst met muziek. Verder het Harens Nieuws Overzicht en berichten. Onderwerpen ondermeer: - Harens groen.
- Tot en met 8 augustus iedere week tussen 4 en 5 een zomerspecial, deze week: inwoners van Haren die in de topsport terecht zijn gekomen. Te gast onder meer zeilster Annemieke Bes.
 
 
Lees de rest...

Voetballers Yde de Punt weer standaard klasse

Geplaatst door  admin - donderdag 23 juli 2015 - 10:43:57
Komend seizoen keert het vlaggenschip van SV Yde de Punt weer terug in de standaard klasse van de KNVB. De club uit Yde heeft een samenwerking met GLimmen in een groot aantal jeugdteams. Her eerste elftal van Yde de Punt heeft sinds 2010 in de reserve klassen gespeeld maar gaat komend jaar met een sterk verjongd elftal de stap maken naar de standaard 5e klasse D van het zondagvoetbal. Jan Kuiper uit leek blijft hoofdtrainer bij de club. De thuiswedstrijden beginnen om 14:00 uur aan de Norgerweg 149/A in Yde.


Hilda Bulthuis 45 jaar bij Boomker

Geplaatst door  admin - donderdag 23 juli 2015 - 10:30:57
Op dinsdag 4 augustus viert boekhandel Boomker dat medewerker Hilda Bulthuis 45 jaar in dienst is bij het bedrijf (sinds 2014 een Coöperatie van ruim 100 klanten). Alle klanten zijn die dag tussen 9.30 en 18.00 uur van harte welkom in de winkel om Hilda te feliciteren met deze bijzondere mijlpaal. Er is koffie, thee en iets lekkers. In plaats van cadeaus doet u Hilda een groot plezier met een donatie voor Kindertehuis Magdaléneum in Hongarije. Hilda is daar zelf geweest. Er staat een collectebus in de winkel. Boekhandel Boomker hoopt zo, samen met zoveel mogelijk klanten, van 4 augustus een onvergetelijke dag voor Hilda te maken.

Boomker Boeken. Rijksstraatweg 205, 9752 BH Haren


Politie houdt drie brandstofdieven aan

Geplaatst door  admin - zondag 19 juli 2015 - 16:07:06
Haren - De politie hield in de nacht van vrijdag op zaterdag drie mannen uit Litouwen aan. Ze worden ervan verdacht kort daarvoor bij het Postillion hotel in Haren diesel uit een auto te hebben gestolen.

Via een door een getuige opgegeven signalement van de daders en hun auto werd deze aangetroffen op de carpoolplaats (A28) in De Punt. Het trio werd aangehouden en ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.


Ongeval zondagmorgen Rijksstraatweg

Geplaatst door  admin - zondag 19 juli 2015 - 13:59:27
Zondagmorgen vond op de splitsing van de Rijksstraatweg en de Zuidlaarderweg in Glimmen een eenzijdig ongeval plaats. Door nog onbekende oorzaak verloor de bestuurder(ster) de macht over het stuur en knalde tegen een lantaarnpaal die meteen afknapte door de botsing.

Om 10:16 uur werd de brandweer opgeroepen om assistentie te verlenen aan de politie omdat er veel olie op het wegdek lag. Of dit gevolg was van de aanrijding of dat dit de oorzaak was is nog niet bekend. De auto raakte door het ongeval flink beschadigd en moest worden afgesleept.


Foto's Sander Graafhuis 112gr


Foto's Sander Graafhuis 112gr


Foto's Sander Graafhuis 112gr


Foto's Sander Graafhuis 112gr


Fietspad nog steeds in slechte staat?

Geplaatst door  admin - zaterdag 18 juli 2015 - 10:03:51
In september 2014 schreven we dat het fietspad tussen Haren en Glimmen was aangepakt en opgeknapt. Inmiddels krijgen we veel klachten dat na het opknappen het fietspad nog steeds miet al te best is. Wat vind jij? Vertel het in onze peiling. Oude peilingen bekijken kan hier.


Sportdag sportdorp Glimmen

Geplaatst door  admin - zaterdag 18 juli 2015 - 09:53:22
13 & 14 augustus voor kinderen van groep 3 tm 8. €5.- pp. Sportpark de Groenenberg Glimmen. Opgave: haren.nl/sport


Programma Haren FM

Geplaatst door  admin - zaterdag 18 juli 2015 - 09:48:43
Haren FM programmering.

Oud en Grijs Genoeg, 12.00 – 13.00 uur.
Bekend en onbekende muziek uit de jaren 50 en 60, met Dick Nienhuis.

Recept Met Muziek, 13.00 – 14.00 uur.
Programma met medische onderwerpen. Met daarin o.a. belevenissen chauffeur doktersdienst, de weekplaat van Daniël en berichtjes uit de gezondheidszorg. Vandaag een zomerse / vakantieaflevering. Kijk ook op onze Facebookpagina.

Country Time, 14.00 – 15.00 uur.
Een uurtje non-stop country muziek. Samenstelling Meini Rikkert.

Haren Doet, 15.00 – 17.00 uur.
Nieuws, achtergronden, lokale sportuitslagen en agenda op de zaterdagmiddag. Alles omlijst met muziek. Verder het Harens Nieuws Overzicht en berichten. Onderwerpen ondermeer:
- Zomerspelen op Beatrixoord.
- Uitje van de Week: imkerweekend op de Hortus.
- Tot en met 8 augustus iedere week tussen 4 en 5 een zomerspecial, deze week: de woningmarkt in Haren? Gasten: o.a. kritisch inwoner Huub van ’t Hek en makelaars.
Lees de rest...

Vluchten naar Corfu geschrapt

Geplaatst door  admin - dinsdag 14 juli 2015 - 11:25:30
Touroperator Hellas Travel schrapt per direct alle vluchten tussen Groningen Airport Eelde en Corfu. Alleen op 17 juli zal er nog een vliegtuig vanuit Griekenland naar Groningen vliegen. Lees verder op RTV Noord.


Activiteiten bij de Meent

Geplaatst door  admin - maandag 13 juli 2015 - 19:18:01
Het schoolgebouw aan de Oude Schoolweg is onder voorbehoud verkocht volgens Funda. Op dit moment worden de semi permanente bijgebouwen gesloopt die achter op het terein staan. Volgens onze bronnen zijn de lokalen slecht uit elkaar te halen en dus niet goed her te gebruiken en is sloop de beste optie. We zijn zeer benieuwd naar de ontwikkelingen van het oud schoolgebouw en zijn blij dat er weer activiteiten zijn. Meer informatie? Geef het door aan onze redactie.


Foto C de Klein


Foto C de Klein


Onderhoud Oosterbroeksebrug

Geplaatst door  admin - vrijdag 10 juli 2015 - 09:18:42
Tot 1 november 2015 voert de provincie Drenthe groot onderhoud uit aan de Oosterbroeksebrug over het Noord-Willemskanaal, achter de witte molen. De brug - in het verlengde van de Oosterbroekweg - is voor alle wegverkeer van 17 augustus tot en met 20 september buiten gebruik. Er komen geen omleidingsroutes.

De provincie Drenthe vervangt dan het houten dek door composiet dekdelen, conserveert de staalconstructie, vervangt de elektrische installatie en maakt haar gereed voor bediening op afstand. De scheepvaart kan gewoon door het kanaal, behalve tijdens de verwijdering van de brug op 17 augustus en terugplaatsing ervan (datum nog niet bekend). De weersomstandigheden kunnen het tijdstip en de duur van de werkzaamheden beïnvloeden.

Voor meer informatie heeft de provincie Drenthe het telefoonnummer 0592 - 36 55 55 beschikbaar.


Inzameling Taxus-snoeisel

Geplaatst door  admin - vrijdag 10 juli 2015 - 09:14:27
Tot 31 augustus doet de gemeente Haren samen met de gemeente Groningen mee aan de ‘Vergroot de Hoop-actie’. U kunt taxus-snoeisel (gratis) inleveren bij het afvalbrengstation Woldjerspoor aan de Duinkerkenstraat in Groningen Met dit initiatief wordt in heel Nederland taxussnoeisel verzameld. In de jonge twijgen van de boom Taxus baccata zit baccatine. Dat is een belangrijke grondstof voor geneesmiddelen tegen kanker (Taxol).

Bij 50% van de chemotherapieën kiest men voor medicijnen op basis van Taxus. De gemeente spoort bewoners daarom aan zoveel mogelijk taxussnoeisel apart in te zamelen. Deelnemers uit Haren kunnen dit snoeisel inleveren bij het afvalbrengstation Woldjerspoor aan de Duinkerkenstraat in Groningen. Daar staan aparte bakken klaar voor het taxussnoeisel. Lees verder...


Programma Haren FM

Geplaatst door  admin - vrijdag 10 juli 2015 - 09:10:48
Zaterdag 11 juli:
Weekend Radio Magazine, 09.00 – 12.00 uur.
Informatief radiomagazine voor inwoners gemeente Haren, met nieuws, studiogasten, agendaberichten en veel muziek.
09.00 – berichten, muziek (wie is de artiest van de week??)
09.30 – Veel belangstelling voor woningen in Haren noord, gast wethouder Verbeek.
10.00 – Torion start “formulierenbrigade”, aan de telefoon Marja Wilting.
10.30 - Meteo Aduard en tuintips met Gerd van Helden van de Natuurtuin.
11.00 – Onderwerp uit de geschiedenis van Haren.
11.30 – agendaberichten en vanmiddag in Haren Doet.
Om half 10, half 11 en half 12 het Harens Nieuws Overzicht. Kijk ook op onze Facebook pagina!!!

Oud en Grijs Genoeg, 12.00 – 13.00 uur.
Bekend en onbekende muziek uit de jaren 50 en 60, met Dick Nienhuis.

Recept Met Muziek, 13.00 – 14.00 uur.
Programma met medische onderwerpen. Met daarin o.a. belevenissen chauffeur doktersdienst, de weekplaat van Daniël en berichtjes uit de gezondheidszorg. Vandaag een zomerse / vakantieaflevering. Kijk ook op onze Facebookpagina.

Country Time, 14.00 – 15.00 uur.
Een uurtje non-stop country muziek. Samenstelling Meini Rikkert.

Haren Doet, 15.00 – 17.00 uur.
Nieuws, achtergronden, lokale sportuitslagen en agenda op de zaterdagmiddag. Alles omlijst met muziek. Verder het Harens Nieuws Overzicht en berichten. Onderwerpen ondermeer:
- Zomerspelen op Beatrixoord.
- Uitje van de Week: imkerweekend op de Hortus.
- Tot en met 8 augustus iedere week tussen 4 en 5 een zomerspecial, deze week: buurt- en dorpshuizen?
Lees de rest...

Wandeling door tuin de Vennen

Geplaatst door  admin - woensdag 01 juli 2015 - 10:47:48
Op vrijdag 10 juli organiseert Het Groninger Landschap een wandeling door de tuin de Vennen.

De tuin is ontworpen door Jan Vroom die niet alleen tuinarchitect was maar ook kweker. Zo kon hij de kwaliteit van het gebruikte pootgoed in zijn ontwerpen garanderen. In de tuin is veel van de originele beplanting behouden gebleven. Daarbij gaat het met name om haagbeuk, hulst, fijnspar en grove den. Het is een sobere tuin met veel struikvormers als taxus. Een grote bloemenpracht zult u er exhter niet aantreffen.

De villa is in 1921 gebouwd door architect Wittop Koning.
Locatie: Rijksstraatweg 333, 9752 CG in Haren
Tijd: 19:00 - 20:00 uur.
Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.


Ga naar pagina       >>  

Meer nieuws

Nieuwe Glimmer'Lei online admin @ (01 jul : 10:45) (Nieuws uit Glimmen)
Aangepaste tijden Haren Haren fietstocht admin @ (01 jul : 10:38) (Nieuws uit Glimmen)
Zwitsers taekwon-do kampioen admin @ (29 jun : 08:39) (Nieuws uit Glimmen)
Programma Haren FM admin @ (26 jun : 22:48) (Nieuws uit Glimmen)
Haren-Haren Programma Raadhuisplein admin @ (25 jun : 10:37) (Sport nieuws)
Zomertennis admin @ (23 jun : 12:47) (Nieuws uit Glimmen)
Varen op het Zuidlaardermeer admin @ (23 jun : 12:45) (Nieuws uit Glimmen)
Politie zoekt getuigen van mishandeling paard admin @ (22 jun : 10:11) (Nieuws uit Glimmen)
Fietstocht Zuidlaardermeergebied admin @ (20 jun : 22:09) (Nieuws uit Glimmen)
Programma Haren FM admin @ (20 jun : 22:07) (Nieuws uit Glimmen)
Ga je mee suppen? admin @ (19 jun : 11:08) (Nieuws uit Glimmen)
Roze limousine als bezemwagen admin @ (19 jun : 10:27) (Nieuws uit Glimmen)
Foto's Toeterpop 2015 admin @ (17 jun : 23:10) (Nieuws uit Glimmen)
Damestrainingen 35+ bij de vv Glimmen admin @ (16 jun : 20:20) (Nieuws uit Glimmen)
Trainen als een profvoetballer voor jeugd van 6 tm 15 jaar admin @ (16 jun : 19:47) (Nieuws uit Glimmen)
Tennisvereniging Ouder Kind Toernooi admin @ (15 jun : 20:57) (Nieuws uit Glimmen)
Komende weekend pop-up store aan de Viaductweg admin @ (15 jun : 10:44) (Nieuws uit Glimmen)

(c) 2006 - 2014 glimmen.net