Gemeente Haren gaat roekenoverlast Noordlaren aanpakken

De roekenkolonie in de bomen aan de Zuidlaarderweg zorgt de afgelopen jaren voor veel overlast bij een aantal bewoners. De gemeente Haren heeft besloten de overlast aan te pakken. Nu is de roek een beschermde vogel en roeken mogen daarom niet zomaar worden verjaagd. We hebben afgelopen jaar een ontheffing van de Flora en Fauna wet gekregen om de kolonie te mogen verstoren. Voorjaar 2015 zijn we gestart met het verstoren van de roeken en ook weer gestopt, omdat het al te ver naar het broedseizoen ging. Nu voor het nieuwe broedseizoen, pakken we de draad weer op om te zien of we de kolonie kunnen verstoren. Het is de bedoeling om de kolonie te verplaatsen naar de rand van het Noordlaarderbos waar ze niet tot overlast zijn. [link=http://www.haren.nl/portal-haren/actueel_42884/item/aanpak-roekenoverlast-noordlaren_32219.html]Lees verder…[/link]

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.