Inloopochtend Trefpunt

In de inloopochtenden die de afgelopen tijd zijn gehouden in het Trefpunt zijn 2 onderwerpen aan de orde gekomen, die we graag aan u kenbaar willen maken.rnrn[b]Project KANSKAART[/b]rnOmdat we “omzien naar elkaar”een goed thema vinden voor een dorp als het onze, hadden we iemand uitgenodigd van de werkgroep armoedebestrijding in Haren.rnDeze werkgroep heeft in Haren het project “Kanskaart”opgezet. Wij willen proberen of we zo’n project ook kunnen realiseren in Glimmen.rnrn[b]Wat houdt het project in? [/b]rnHet project wil mensen helpen met problemen die ze in de praktijk tegen komen. Daarbij gaat het niet om te helpen behangen, te verven of de tuin te doen. Het gaat om hulp bij zaken als: het aanvragen van bijstand, van (aanvullende) zorg- of andere verzekeringen, van toeslagen als huurtoeslag, zorgtoeslag, bij het invullen van belastingen, kwijtschelding etc.rnrn[b]Wie/wat zoeken we?[/b]rnWe zoeken mensen die met dit project aan de slag willen gaan, dat wil zeggen mensen die bij tien mensen langs willen gaan met de vraag of men behoefte heeft aan deze hulp en daarna om het formulier dat is afgegeven weer op te halen. Als we met tien mensen zijn, die ieder tien formulieren ophalen en wegbrengen, dan kunnen we wellicht 100 mensen helpen.rnrnDe mensen die we zoeken kunnen een cursus(je) krijgen, waarin ze wordt aangegeven wat je zoal aan de deur kunt tegenkomen, hoe je met reacties kunt omgaan etc.rnVan belang is ook te weten dat de formulieren niet door onszelf, maar door Humanitas worden verwerkt en de hulp dus ook door mensen van Humanitas wordt gegeven.rnrnVoelt u iets om aan deze manier van burenhulp te doen ? Of wilt u meer informatie, neem dan contact op met Truus Zuidema, Nieuwe Scholweg 9 tel. 06 51789666. E mail tczuidema@home.nlrnrn[b]WEEKMARKT[/b]rnTijdens de koffie kwam ook aan de orde dat het leuk zou zijn als er een weekmarkt in Glimmen zou worden gehouden. Bij de gemeente Haren is geïnformeerd of daar mogelijkheden voor zijn en het antwoord is ja. Ambtenaren zijn bereid om ons te helpen bij het indienen en aanvragen van een vergunning MAAR we moeten zelf zorgen dat er namen komen van eigenaren van kramen, die op de weekmarkt willen gaan staan.rnrnWe zoeken dus een paar mensen die:rn- Willen gaan bekijken wat een geschikte locatie in Glimmen zou zijn voor de weekmarkt;rn- Mee willen helpen met het zoeken van eigenaren van kramen, die op de markt willen komen staan.rnWilt u meedoen aan dit project (dat dus maar een korte tijdsinspanning vraagt, maar wel veel oplevert), dan kunt u dat melden aan Corke van der Weijden, tel. 0592 580206, e mail corkevanderweijden@gmail.com

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.