Nieuwe bestemming Buitenschool Appelbergen

In het najaar van 2015 schreven we al dat de gemeente Haren door middel van een [link=https://www.vastgoedjournaal.nl/news/19298/pitchers-gezocht-voor-herbestemming-buitenschool-appelbergen]zogenaamde PITCH[/link] een (tijdelijke) bestemming zoekt voor het complex van de Groninger buitenschool in de Appelbergen in Glimmen. Meer dan 120 enthousiastelingen gaven aan nieuwsgierig te zijn. Van hen dienden 24 een concreet plan in en al die plannen kwamen onder ogen van de jury bestaande uit: Joris van Haaften (senior erfgoed bij de gemeente Groningen, maar jureert op persoonlijke titel), Roel Drenth (taxateur FGH Bank), Geert Naber (algemeen manager ecologische zorgboerderij de Mikkelhorst), Hedwig de Boer (beleidsmedewerker onderwijs gemeente Haren) en Thijs van Bree (directeur Vastgoed Groningen Projectontwikkeling en voorzitter).rnrnNa een lange avond kwamen vier winnaars uit de bus in december, zij mogen tijdens de pitchavond op 11 februari hun plannen presenteren aan de jury én aan wethouder Paula Lambeck van de gemeente Haren.rnrnDit zijn ze:rnrn[b]Wilhelm, stad in bos[/b]. "Wilhelm is een ontmoetingsplek en broedplaats voor optimisten."rnrn[link=http://www.debuitenschool.nl/][b]Coöperatie De Buitenschool[/b][/link]. "Door blijvend plaats te bieden voor (leer)werktrajecten en dagbesteding, en door de plek te gaan bewonen met creatieve ondernemers wordt de Buitenschool een zeer verzorgde, uitstekend onderhouden locatie met bruisende invulling waar het goed toeven is."rn[b]rnVan Buitenschool tot School voor Buiten[/b]. "De nieuwe academie voor intergrale agrarische-, natuur-, en productontwikkeling en beheer voor het Noorden." rnrn[b]De Schijf van Vijf[/b]. "Hét expertisecentrum in Noord-Nederland waar gewerkt wordt aan gezond eten en bewegen." rn[i]rnWeet jij een website of informatie van bovenstaande winnaars? Mail dit dan naar info@glimmen.net[/i]rnrnAlle vier perfectioneren de komende tijd hun plannen en bereiden hun pitch voor. Als hulp krijgen ze een serie vouchers, elk is goed een gratis consult van een expert.rnrnOok benieuwd hoe de uitgewerkte plannen eruit zien en wie van de vier als echte winnaar naar huis gaat? Kom dan naar de Pitchavond op donderdag 11 februari, 20:00 uur, gemeentehuis Haren. Laat wel even dát je komt voor 9 februari via pitch@platformgras.nl. rnrnTen overstaan van de vakjury en genodigden zullen deze 4 genomineerden hun inzendingen presenteren op donderdag 11 februari 2016 om 20.00 uur in het Gemeentehuis van Haren (Raadhuisplein 10. De deuren openen om 19.30 uur). Na het juryberaad zal de winnende inzending bekend worden gemaakt waarna de prijsuitreiking zal plaatsvinden door wethouder Paula Lambeck.

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.