Ontdek het leven in de winterse polders van Groningen

KROPSWOLDE – Op zaterdag 27 februari organiseert Het Groninger Landschap een fietstocht door de Kropswolderbuitenpolder en de Westerbroekstermadepolder.rnrnIn de Kropswolderbuitenpolder en de Westerbroekstermadepolder gaan we onder leiding van twee gidsen van Het Groninger Landschap op zoek naar overwinterende vogels. Een deel van de vogels trek over een maand alweer richting de broedgebieden ('gaanders') terwijl de rest hier blijft ('blijvers'). Het is heel goed mogelijk dat we langs de route sporen van bevers ontdekken. En de volop aanwezige ganzen en meerkoeten staan op het menu van de zeearenden die hier ook in het gebied vertoeven. Als we geluk hebben zien we misschien wel één van deze 'vliegende deuren' voorbij komen! We fietsen vanaf de molen in Kropswolde het gebied in (ca. 2 km), waarna we een korte wandeling (ca. 1 km) maken richting de vogelkijkhut de 'Kiekhörn'. Ga mee met deze fietsexcursie en ontdek het leven in de winterse polders!rnrnNeem uw fiets mee en vergeet u niet warm aan te kleden. Stevige schoenen en een verrekijker zijn ook een aanrader.rnrnLocatie: Molen Kropswolde, Woldweg 70 in Kropswolde rnTijd: 14.00 tot 15.30 uur. rnrn Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.