Glimmen maakt zevenklapper tegen Poolster

Glimmen staat in de top 3 van de derde klasse C en Poolster staat in de onderste regionen. Toch was Glimmen beducht op de ploeg waar het de laatste jaren regelmatig tegen speelde. Poolster heeft een prima voetballend team, maar het verschil was te groot afgelopen zaterdag. Glimmen won eenvoudig met maar liefst zeven doelpunten. De Glimmen doelman Richard Sissingh hield zijn eigen doel schoon.rnrnNa een minuut of tien aftasten trok Glimmen de wedstrijd naar zich toe op het kunstgrasveld van sportpark de Groenenberg. Na het veroveren van de bal, stuurde Bas de Boer de rappe Jelmer ter Avest diep op rechts. Ter Avest gaf goed voor op de 11 meter stip waar Tim Oosterhof slim over de bal stapte en aanvoerder Rick Oosterhof die achter hem opkwam, kon afdrukken en de bal in de kruising joeg. Twintig minuten later speelde diezelfde Rick Oosterhof zichzelf vrij op de rand van de 16 meter en schoot de bal in de verre hoek en zette Glimmen op een 2-0 voorsprong. Vlak voor rust was het nu Tim Oosterhof die diep ging en de bal hard en laag voorgaf vanaf de achterlijn. Wieb Mulder stond zeer gevaarlijk voor het doel en dwong een Poolster verdediger tot het maken van een eigen doelpunt waar Mulder en Tim Oosterhof een groot aandeel in hadden. rnrnGlimmen zat op rozen en was een stuk sterker dan de sportieve gasten uit Spijk. Scheidsrechter Harders zat overal kort op, liet voetballen en gaf prima leiding. rnrnGedurende de tweede helft kon Glimmen de score verder uitbouwen en wisten ook Tim Oosterhof, Jelmer ter Avest, Nick van Dongen en nogmaals Rick Oosterhof het net te vinden. Het publiek smulde van het aantrekkelijke spel van de thuisploeg en Glimmen won de derde wedstrijd op rij. Glimmen maakt een sterke indruk en lijkt klaar voor de wedstrijd tegen Pelikaan S uit Oostwold. Pelikaan S en v.v. Groningen zijn de kampioenskandidaten van de derde klasse C. Glimmen volgt op afstand op de derde plek en zal zich willen plaatsen voor de nacompetitie door het behalen van een periodetitel. Afgelopen week versterkte Pelikaan S zich met Anton Jongsma van de failliete topklasser WKE. Het kan nog een zeer interessant einde van de competitie worden, want de ploegen bovenin de competitie treffen elkaar nog. Zaterdag 12 maart speelt Glimmen thuis tegen Pelikaan S om 14:30 uur.rnrn[link=https://www.flickr.com/photos/henki/albums/72157664920967120]Foto's van deze wedstrijd[/link]rnrn[img]https://c2.staticflickr.com/2/1465/25240546140_dbdabda6c5_b.jpg[/img]

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.