Glimmen verliest ongelukkig van Peilkaan S

Glimmen heeft in een spectaculair duel van Pelikaan S verloren. Na afloop stond er een 3-4 uitslag op het scorebord van de Groenenberg en was er heel wat na te praten.rnrnGlimmen speelt al jaren in de top van de derde klasse. Dit jaar komen ze promovendi v.v. Groningen en Pelikaan S tegen in de competitie. Beide ploegen zijn veel sterker als de rest en gaan uitmaken wie er kampioen wordt. Groningen en Pelikaan S zouden ook een aantal klassen hoger prima voor de dag komen en beschikken over zeer talentvolle spelers en oud profs. Zo kwam afgelopen week Anton Jongsma nog over van de failliete topklasser WKE. Hij stond vandaag in het treffen met Glimmen in de basis. Pelikaan S liet een verzorgd spel zien en Glimmen kon prima mee in het begin van de wedstrijd, Glimmen was zelfs bij vlagen beter want Glimmen heeft een sterk collectief en was zeker op het middenveld de bezoekers uit Oostwold veelal de baas.rn rnDe wedstrijd stond onder leiding van de jonge en talentvolle scheidsrechter Pleiter uit Groningen. De scheidsrechter had een lastige middag en was al met al wat aan de lichte kant voor dit duel. Hij verzuimde een aantal overtredingen van Pelikaan S te bestraffen met geel en floot gemakkelijk voor lichte overtredingen van Glimmen. De ervaren bezoekers wisten hier handig gebruik van te maken en gebruikten de ruimte die ze hierdoor kregen optimaal.rnrnHet was een open wedstrijd en beide ploegen durfden vol op de aanval te spelen. Pelikaan S kwam voor en Glimmen kwam terug. Pelikaan S scoorde nog twee maal en Glimmen wist voor rust weer in de wedstrijd te komen door de 2-3 te maken. Het derde doelpunt van Pelikaan S van uitblinker Freddy de Grooth, was zeer knap en van uitzonderlijke schoonheid. Hij verschalkte de uitstekend keepende Glimmen doelman Marc Kruger met een stift in de verre hoek.rnrnDe tweede helft kende een vergelijkbaar wedstrijdbeeld. Een sterk Pelikaan S en een bij vlagen zeer gevaarlijk Glimmen, die nu ook weer voetballend prima partij bood. Scheidsrechter Plenter gaf een volkomen onterechte strafschop aan Pelikaan S met een onterechte gele kaart voor Glimmen verdediger Bart Koops. Doelman Marc Kruger stopte de strafschop zeer fraai. Pelikaan S vergrootte de voorsprong daarna wel naar 2-4 en Glimmen kwam wederom terug en maakte de 3-4. Beide ploegen maakten zich op voor een open finale van de wedstrijd en bleven aanvallen. Pelikaan S had het geluk dat scheidsrechter Pleiter nu pas gele kaarten begon uit te delen anders hadden ze niet met 11 man de wedstrijd uitgespeeld. Glimmen zette de laatste 10 minuten druk en Tim Oosterhof werd fraai door Jelmer ter Avest vrij gezet na een lange voorzet vanaf de rechtervleugel. De assistent scheidsrechter vlagde Oosterhof die inmiddels op de 11 meter oog in oog stond met de Pelikaan S doelman volledig onterecht af en de scheidsrechter nam dit signaal over. Vlak daarna haalde Freddy de Grooth Jelmer ter Avest neer die in een counter onderweg was naar het Pelikaan S doel. De Grooth werd gematst want hij ontving slechts de gele kaart. Het spel golfde op en neer en beide ploegen hadden nog kansen in de resterende minuten, maar er werd niet meer gescoord. In de blessuretijd ging ook doelman Kruger nog mee naar voren, maar dit mocht ook niet meer baten.rnrnDe toeschouwers zagen een aantrekkelijk duel waarin Glimmen recht had op een punt. Dit wist de ploeg van Gerrit Marsman niet binnen te slepen tegen de sterren van Pelikaan S. Trainer Marsman was na afloop trots op zijn ploeg. Hij vertelde: “We waren er dichtbij en ons veldspel was uitstekend. Dit seizoen hebben er weer een groot aantal 1e jaars senioren uit de eigen jeugdopleiding zich prima ontwikkeld. Wij geven de jeugd een kans en ook in dit soort wedstrijden houden ze zich prima staande.”rnrnScoreverloop: 25e 0-1 Handrit Hoxhaj 33e 0-2 Freddy de Grooth 34e 1-2 Tim Oosterhof 39e 1-3 Danny Holband 45e 2-3 Rick Oosterhof *** 59e 2-4 Handrit Hoxhaj 68e 3-4 Jelmer ter Avestrnrn[link=https://www.flickr.com/photos/henki/albums/72157665707884581]Onze foto's van deze wedstrijd[/link]rnrn[link=http://www.tweenul.nl/nieuws/goede-dag-voor-anton-jongsma-en-pelikaan-s]Verslag op tweenul.nl[/link]rnrn[link=https://www.oypo.nl/CB44D3171709D1AA]Foto's op Oypo door Raoul la crois Fotografie/Westerkrant [/link]rnrn[img]https://c2.staticflickr.com/2/1533/25451271830_73351b9b2d_b.jpg[/img]

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.