Weidevogels herkennen in de Oostpolder

Noordlaren – Het Groninger Landschap organiseert op zaterdag 19 maart de wandeling met thema: weidevogels herkennen in de Oostpolder. Vanaf de kop van de Osdijk lopen we langs het Zuidlaardermeer richting uitkijktoren.rnWe gaan op zoek naar de vele weidevogels, zoals kievit, grutto, wulp en tureluur. Ook is de kans groot dat we verschillende eendensoorten zullen zien zoals bijv. de slobeend, krakeend enz., en verder (geoorde) fuut, buizerd, kiekendief, mogelijk zelfs een visarend.rnrnDe wandeling is circa 4 kilometer lang. Tip: neem laarzen of stevige schoenen mee en winddichte kleding. Ook een verrekijker is een aanraderrnLocatie: op de Osdijk tussen Onnen en Noordlaren, ter hoogte van het fietspad vanuit Noordlaren.rnTijd: 9.00 – 11.00 uur rn[link=https://excursies.groningerlandschap.nl/activiteiten-detail/?agenda_id=1658]Link[/link]rnrn[img]https://glimmen.net/images/tuureluur.jpg[/img]rn[i]Tureluur – Gerrit Kiekebos[/i]

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.