Glimmen verliest van koploper Groningen

Glimmen heeft zaterdag geflatteerd, maar wel terecht verloren van koploper Groningen op sportpark het Noorden in de stad Groningen. rnrnGlimmen kon de eerste helft aardig partij bieden aan Groningen, maar de scheidsrechter hield na elke overtreding het spel op door eerst zelf op positie te gaan staan en daarna de vrije trap te laten nemen. Scheidsrechter Magermans leek conditioneel moeite te hebben met de op en neer golvende wedstrijd. Hij liep regelmatig in de weg en had moeite met zijn looplijnen. Dit resulteerde erin dat hij tot drie keer toe een bal tegen zich aan kreeg en onbewust aan de andere partij schonk. Glimmen moest na zo’n aangeschoten moment in de 40e minuut aan de noodrem trekken net naast, maar volgens de scheidsrechter in het eigen strafschopgebied. Doelman Krüger hield de strafschop tegen, maar scheidsrechter Magermans liet deze opnieuw nemen omdat in zijn oordeel de Glimmen verdedigers te vroeg hadden ingelopen. De tweede maal zat Krüger weer aan de bal, maar het schot was hard genoeg om toch doel te treffen.rnrnDe tweede helft kon scheidsrechter Magermans het spel helemaal niet meer belopen. Toch vertrouwde hij niet op zijn uitstekend vlaggende assistenten van beide partijen en bekritiseerde zelfs hun optreden. Groningen was feller en waar Glimmen op zoek ging naar de gelijkmaker, kwam doelman Krüger van Glimmen in de 74e minuut ver uit zijn doel om de bal weg te schieten bij een snelle uitbraak van Groningen. Dat het ene kunstgras het andere niet is, bleek wel in Groningen. Krüger verkeek zich op de opstuitende bal en trapte mis. Groningen kon daarna eenvoudig scoren. Bij Glimmen was daarna de kracht en het geloof op zodat Groningen ook nog de 3-0 maakte in de 80e minuut. rnrnScheidsrechter Magermans zal ongetwijfeld een prima pot kunnen fluiten, maar zijn gebrek aan conditie was zeer bepalend voor de wedstrijd. Vooral hoe hij de strafschop inleidde en zijn beslissingen daarin waren wel bijzonder te noemen. Deze wedstrijd had een top scheidsrechter verdiend. Groningen was wel de betere en fellere ploeg en won uiteindelijk terecht. rnrnDinsdag 12 april gaat Glimmen naar Noordwolde voor een inhaalwedstrijd. Aanvang 18:45 uur.rn[link=https://flic.kr/s/aHskuBgug3]rnFoto's van deze wedstrijd[/link]rnrn[img]https://c2.staticflickr.com/2/1454/26249858242_db93a0671f_b.jpg[/img]

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.