Verkenning langs het Drents Diep, vogels in de Oost- en Onnerpolder

NOORDLAREN – Het Groninger Landschap organiseert op zaterdag 16 april om 13.30 uur een wandeling met het thema: vogels in de Oost-en Onnerpolder.rnrnDe Oost- en Onnerpolder is een prachtig gebied met een unieke combinatie van waterwinning, waterberging en natuurontwikkeling. Door het dynamisch waterpeil ontstaat een moeras- en weidegebied wat heel aantrekkelijk is voor de flora en fauna. Het is een paradijs voor vele vogels, zoals onze nationale vogel; de grutto, maar wellicht zien we ook tureluur en kemphaan. Bijzonder mooi is de geoorde fuut. Al een paar jaar komen hier bijzondere moerassterns broeden; de zwarte stern, de witwangstern en de witvleugelstern. rnrnLocatie: Osdijk 8, 9479 TC Noordlaren (bij het fietspontje aan de kant van Palingboer Vos (tegenover de camping). rnTijd: 13.30 – 16.00 uur.rnMeenemen: laarzen of wandelschoenen, verrekijker en warme/regenkleding. rnAanmelden is niet nodig en deelname is gratis.rnDeze wandeling is circa 6 kilometer lang.

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.