Zwembadverhalen en Huttenbouwdorp Haren organiseren Kleintje Huttenbouw

De organisatie van de zomerse theatervoorstelling Zwembadverhalen heeft de handen ineengeslagen met Huttenbouwdorp Haren, de drijvende kracht achter de jaarlijkse legendarische huttenbouwdorpen. Op 2, 3 en 4 mei organiseren zij samen ‘Kleintje Huttenbouw’. Er wordt eenmalig een klein dorpje opgericht op de parkeerplaats van de zwem- en sportgelegenheid Scharlakenhof in Haren. rnrnDe kinderen bouwen tijdens ‘Kleintje Huttenbouw’ mee aan het decor van de theatervoorstelling Zwembadverhalen, die vanaf 29 juni t/m 10 juli te zien zal zijn bij de verlaten buitenbaden van het Scharlakenhof. ‘De kinderen hoeven alleen maar te doen wat zij gewend zijn van de “gewone” huttenbouwdorpen; lekker hun fantasie de vrije loop laten en aan het bouwen slaan’, vertelt Eva Weerts, scenograaf van Zwembadverhalen. Omdat de theatervoorstelling alles van doen heeft met zwemmen en water, is het thema van het Huttenbouwdorp deze keer : ‘onderwaterwereld’rnrnWel even opgelet; tijdens Kleintje Huttenbouw is er plaats voor 50 deelnemende kinderen. Daarom is het voor kinderen verplicht om zich aan te melden via de Huttenbouwtelefoon: 06-33044734. rnrnKleintje Huttenbouw vindt plaats op de parkeerplaats van Zwembad Scharlakenhof, Geertsemaweg 3. De toegangsprijs is 2 euro per kind per dag. Kinderen zijn welkom vanaf half tien ‘s ochtends tot vier uur ’s middags en moeten zelf gereedschap, eten en drinken meenemen. Wel wordt er elke dag gezorgd voor een lekker tussendoortje voor de kinderen.rnrn[img]https://glimmen.net/imageas/kleinte_hutten.jpg[/img]

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.