Feest van de Geest in de Bartholomeüskerk te Noordlaren

In de periode tussen Hemelvaart en Pinksteren zijn er in heel Nederland kerken open voor publiek. Kunstenaars presenteren en exposeren hun nieuw gemaakte kunst. De open kerken zijn een speelse en beeldende inspiratiebron voor mensen die op zoek zijn naar kunst, cultuurhistorie, vormen van spiritualiteit, geloof, zingeving en recreatieve ontspanning. Dit evenement maakt, vanuit Pinksteren als feest van inspiratie, een verbinding met de hedendaagse kunst.rn rnDit jaar wordt het Feest van de Geest voor de achtste keer georganiseerd. Ook nu doet de Bartholomeüskerk in Noordlaren mee. Het thema is dit jaar [b]“Vrijheid van Geest”[/b].rnrnJenny Chung uit Groningen neemt de kunst voor haar rekening. Loes Jansen, pastor uit Hoogeveen verzorgt het religieuze aspect van het project en leidt op 8 mei een viering in de Bartholomeüskerk, aanvang 10.00 uur. rnDe officiële opening van de expositie van Jenny Chung is op Hemelvaartsdag 5 mei om 13.00 uur. Iedereen is daarvoor van harte uitgenodigd.rnOp de volgende dagen is de Bartholomeüskerk aan de Lageweg open: [b]5, 6, 7, 8, 13, 14, 15 en 16 mei[/b] van 13.00 – 17.00 uur. Vrijwilligers van de PG Noordlaren Glimmen zijn gastheer/gastvrouw.

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.