Gemeenteraad bespreekt nieuwe regelgeving bomenkap

De gemeenteraad van Haren wil de regels voor het wanneer wel en niet aanvragen van een kapvergunning aanpassen. De gemeente wil het eenvoudiger en minder kostbaar maken om op eigen terrein een boom te kappen mits je voldoet aan de gestelde regels. Tot nu toe wordt er jaarlijks gemiddeld 200 maal een kapvergunning aangevraagd voor deze bomen die praktisch allemaal worden gehonoreerd. Dit brengt onnodige kosten met zich mee en de gemeente wil de huidige situatie actualiseren naar de praktijk. rnrnDe hele tekst [link=http://www.haren.nl/portal-haren/actueel_42884/item/gemeenteraad-bespreekt-nieuwe-regelgeving-bomenkap_32939.html]lees je op de site[/link] van de gemeente, waar je ook kunt reageren op de voorstellen.rnrnOok is er een handig [link=http://www.haren.nl/document.php?m=91&fileid=44351&f=60030dbf68a93d9dc2dd84346811487a&attachment=1&c=32939]beslismodel te raadplegen[/link] over het wel of niet aanvragen van een vergunning of melding te maken. (pdf)rnrnHet verbeterde beleid van de gemeente wordt 27 juni besproken door de gemeenteraad.

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.