Glimmen/Yde de Punt F1 & D1 kampioen

Het was vroeg druk op het sportpark de Groenenberg want de F1 kon kampioen worden afgelopen zaterdag. Vele ouders, grootouders, vrienden, familieleden en voetballiefhebbers waren op de wedstrijd tegen HFC’15 afgekomen. De spelers waren wat gespannen voor deze wedstrijd en het eerste doelpunt bleef even uit. Leiders Jan-Thijs en Peter bleven rustig en gaven de nodige tactische aanwijzingen. Glimmen/Yde was beter maar er moest wel gescoord worden natuurlijk. Toen dit gebeurde begon het te lopen en scoorde Glimmen nog 2 keer. Ook HFC’15 heeft een prima ploeg en de Hoogkerkers maakten ook een doelpunt. Na afloop was er een heuse huldiging en trainer Max mocht de medailles uitreiken. Daarna met z’n allen op de foto en nog een keer met de fraaie kampioenshirts. Daarna een rondrit door het dorp in de paardenwagen van Willy van Delden en heerlijke patatjes van Bertus. rnrnDe D1 moest winnen van Zuidhorn omdat ze maar 4 punten voor op de nummer 2 stonden. In de thuiswedstrijd eerder in Glimmen hadden ze 3-3 gelijk gespeeld en was dit de enige wedstrijd waar punten in werden verloren. Alle spelers en leiders waren erg gespannen voor de wedstrijd in Zuidhorn. Na een goede eerste helft gespeeld te hebben ging Glimmen met 0-3 de rust in. Ze kwamen erg goed uit de kleedkamer na de rust. Het werd daarna erg snel 0-6. Alle 6 doelpunten werden gemaakt door Reinout. uiteindelijke eindstand 1-10. Een topprestatie van de jongens en ook de leiders. Bij thuiskomst in Glimmen werden de spelers gehuldigd en gingen ook zij door de dorpen in de paard en wagen.rnrnAllen van harte gefeliciteerd.rnrn[link=https://www.flickr.com/photos/henki/albums/72157668108935362]Foto’s F1[/link]rnrn[link=https://www.flickr.com/photos/henki/sets/72157668485578955/]Foto’s D1[/link]

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.