Herstel kade oostkant Noord-Willemskanaal half juni klaar

De aanpak van de kades van het Noord-Willemskanaal tussen Groningen en Haren is half juni klaar. Bij werkzaamheden aan de dijk tussen de Meerwegbrug in Haren en de Van Ketwich Verschuurbrug in de stad zijn ter hoogte van Haren twee verzakkingen ontstaan. Door de verzakkingen van de dijk is er schade ontstaan aan het fietspad langs de oostkant van het kanaal, aan de kant van de A28. Hierdoor is het fietspad gestremd. rnrnHet onderzoek naar de oorzaak van de verzakkingen is afgerond, wat betekent dat nu kan worden begonnen met het herstel. De beschadigde asfaltverharding wordt verwijderd, waarna een nieuwe fundering wordt aangebracht. Vervolgens wordt er een tijdelijke verharding aangebracht. Naar verwachting kunnen fietsers vanaf 17 juni weer gebruik maken van het fietspad. In 2017 wordt het hele traject aangepakt. Daarbij komt de dijk op definitieve hoogte en wordt daarop een nieuw fietspad aangelegd.

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.