Verdachten in verband gebracht met 11 woninginbraken in Groningen en Drenthe

Groningen / Drenthe – De politie heeft na uitgebreid onderzoek elf woninginbraken in verband gebracht bij twee eerder aangehouden verdachten.rnrnDe 25-jarige man uit Ede en de 23-jarige man uit Arnhem werden op 1 februari jl. betrapt na een inbraak aan de Meidoornlaan in Glimmen. Zij werden kort daarna op een camping in Anloo aangehouden. Vlak voor de aanhouding zagen agenten dat de twee mannen een kluis aan het openbreken waren. Ook werden er veel gestolen sieraden bij hen aangetroffen.rnDoor onder andere sporenonderzoek, camerabeelden en herkenning van de gestolen sieraden worden de beide mannen nu in verband gebracht met elf woninginbraken. Deze woninginbraken zijn gepleegd in Glimmen, Haren, Bedum, Zuidwolde (GR), Eelde en Zuidlaren.rnrnDerde verdachternDe politie hield vorige week een derde verdachte aan. Deze man zit niet meer vast, maar blijft vooralsnog wel verdachte. De andere twee verdachten blijven voorlopig vast zitten. De inhoudelijke behandeling bij de rechtbank staat gepland op 7 juli 2016.

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.