Weidevogels herkennen in de Oostpolder

ONNEN – Het Groninger Landschap organiseert op zaterdag 14 mei een wandeling met het thema: weidevogels herkennen in de Oostpolder.rnrnSamen met Waterbedrijf Groningen wandelen we door het nieuw ingerichte gebied achter het pompstation. We vertellen wat er in de afgelopen jaren is gebeurd en zoeken in het veld naar weidevogels zoals kievit, grutto, wulp en tureluur, diverse eenden- en sternsoorten of roofvogels zoals buizerd, kiekendief, en mogelijk zelfs een zeearend.rnrnDe wandeling is circa 4 kilometer lang. Tip: neem laarzen of stevige schoenen mee en winddichte kleding. Ook een verrekijker is een aanraderrnrnLocatie: Waterbedrijf Onnen, Waterleidingweg 8, 9755 TN in Onnen rnTijd: 9.00 – 11.00 uur rnaanmelden is niet nodig en deelname is gratis

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.