Eerste vaartocht nieuwe excursieboot Zuidlaardermeer

De ‘Raidomp’, de nieuwe fluisterboot van Het Groninger Landschap, heeft zijn eerste vaartocht op het Zuidlaardermeer er op zitten. Gedeputeerde Staghouwer van de provincie Groningen en de heer Kasuga, directeur van Kikkoman Foods Europe B.V., waren aanwezig om de naam te onthullen en een eerste tocht langs de gebieden van Het Groninger Landschap te maken. Beide organisaties zijn betrokken bij één van de gebieden rondom het Zuidlaardermeer, de provincie als beleidsmaker en Kikkoman Foods Europe B.V. als sponsor van één van de gebieden.rnrnOok waren vrijwilligers van Het Groninger Landschap aanwezig die, onder andere, in de zomer verschillende vaartochten mogelijk maken. De vaartochten vinden wekelijks plaats in de maanden juni en juli. In juni éénmaal per week, op donderdagavond en vanaf eind juli tweemaal per week, op de woensdagmiddag en donderdagvond. Naast de reguliere vaarten worden er ook een aantal themaexcursies georganiseerd. Meer informatie is te vinden op [link=http://www.groningerlandschap.nl]www.groningerlandschap.nl[/link] (activiteitenkalender).

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.