Het geluid van moerasvogels in de nacht

ONNEN – Op zaterdag 25 juni organiseert Het Groninger Landschap in het kader van ‘Een reis door Groningen in 80 dagen’ een vogelexcursie met het thema: Het geluid van moerasvogels. rnrnVogelen doe je natuurlijk als het licht is, dan kun je de vogels zien. Dat gaan wij deze keer helemaal anders doen tijdens deze excursie. Wij nemen u mee op een nachtelijke wandeltocht door een prachtig moerasgebied van Het Groninger Landschap, de Onnerpolder. We gaan niet kijken, maar luisteren! Veel moerasvogels zoals Waterral en Porseleinhoen zijn namelijk 's nachts goed te horen. Beleef het vogelen op een totaal andere manier door de geluiden van de nacht op u te laten inwerken. Misschien horen we nog het 'gehoemp' van een Roerdomp of de angstaanjagende roep van een Vos. Je hoort ze wel, maar ziet ze niet!rnrnDe wandeling is circa 5 kilometer lang. Tip: neem laarzen of stevige schoenen mee en winddichte kleding. rnrnLocatie: Dorpshuis De Tiehof, Bakkerweg 4, 9755 PM OnnenrnTijd: 21.00 – 22.30 uur rn[link=https://excursies.groningerlandschap.nl/activiteiten-detail/?agenda_id=1963]Aanmelden: via http://www.groningerlandschap.nl [/link]rnDeelname is gratis: consumpties bij dorpshuis zijn voor eigen rekening

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.