IVN Slootjesdagen

Daar komen ze weer, halverwege juni, de IVN slootjesdagen. Alle waterdiertjes zijn druk bezig om op 12 juni startklaar te staan. Bezoekers kunnen gaan kijken hoe netjes en schoon de leefwereld van de waterdiertjes is. Er is wel een beetje stress in de sloot. Alles moet natuurlijk wel op tijd af. De watervlooien zijn druk bezig voor een speciale act. Het bootsmannetje oefent met de rugslag, zo kan hij de bezoekers nog beter in de gaten houden. De schaatsenrijder heeft de hele winter getraind op een dun laagje ijs, nu heeft hij het ijs niet eens meer nodig. Het schrijvertje moet nog een beetje beter leren om ook tussen de lijntjes te blijven. De schildersmossel is klaar en heeft zijn nieuwe huisje al geverfd. Het dikkopje moet opschieten om op tijd, voor de slootjesdag, een echte kikker te worden. Meestal lukt dit wel in juni. Het wachten is op de posthoornslak die op tijd het bericht aan alle waterdiertjes moet doorgeven. rnrnDit is zijn bericht. rnLet op IVN Slootjesdagen rnWat: Waterdiertjes opsporen en eens goed bekijken met een vergrootglas.rnWaar: Appelbergen in het vennetje bij de [link=https://drive.google.com/open?id=1LZnGXKj8OXBvaXq1XOILRc7TVOA&usp=sharing]parkeerplaats (oude zwembad)[/link]rnWanneer: 12 juni van 14.00-16.00 rnVoor wie: Alle waterdieren en kinderen van 6 tot 12 jaar (ouders zijn van harte welkom)rnGraag opgeven per email naar: j.smit@dardanus.nlrnAanmelden kan tot de zon onder gaat op 10 juni. Deelname is gratis.rnKledingadvies: laarzen en kleding wat vies mag worden. rnDeelname is op eigen risico.rnrnWij verheugen ons erop om jullie te zien.rnMet vriendelijke groet, de Posthoornslak.

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.