Ontdekking van de Hunze door de stad Groningen

HAREN – Op zaterdag 9 juli organiseert Het Groninger Landschap in het kader van ‘Een reis door Groningen in 80 dagen’ een fietstocht met het thema: de ontdekking van de Hunze. rnrnDe rivier De Hunze stroomde ooit door Drents moerasgebied en Gronings wierdenlandschap en speelde een grote rol bij het ontstaan en de ontwikkeling van de stad Groningen. Grote stukken zijn in de loop der jaren gekanaliseerd door de scheepsvaart. Midden in het bedrijventerrein in zuidoost Groningen is nog een klein, maar bijzonder stukje over dat er nog net zo uitziet als honderd jaar geleden. rnGidsen vertellen u over het verleden, heden en de mogelijke toekomst van dit mooie natuurgebied. rnrnOp zoek naar de ontbrekende schakel: We maken de verbinding tussen het Zuidlaardermeergebied en het Reitdiepgebied. rnrnVan beginpunt tot eindpunt is deze tocht circa 17 kilometer.rnrnLocatie: Waterhuizen; Fietsknooppunt 78, Waterhuizerweg in Haren (begin polderpad)rnTijd: 11.00 – 16.00 uur. rnDeelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.