Open dag Waterbedrijf Groningen | Onnen met natuurwandelingen

ONNEN – Op zaterdag 2 juli organiseert Het Groninger Landschap in samenwerking met Waterbedrijf Groningen een open dag bij Waterbedrijf Groningen in Onnen. rnrnPrachtig gelegen, midden in de Onnerpolder ligt drinkwater productielocatie Onnen. Van hieruit levert Waterbedrijf Groningen al sinds de jaren 30 aan een groot deel inwoners van noordoost Groningen 24/7 drinkwater.rnrnHet Groninger Landschap organiseert tijdens deze dag om 11.00 uur en 13.30 uur vanuit het pompstation een mooie wandelexcursies door de Onnerpolder. Naast de functies van waterwin- én waterbergingsgebied is de Onnerpolder een Natura 2000 natuurgebied. Onder begeleiding van een natuurgids kunt u wandelen door dit prachtige en unieke natuurgebied.rnrnJong en oud kunnen tijdens de open dag ontdekken en beleven wat er zoal bij komt kijken om 24/7 schoon, lekker en betrouwbaar water uit de kraan te laten stromen. rnrnIn verband met het zeer beperkte aantal parkeerplaatsen verzoeken we u -indien mogelijk- per fiets te komen. Meer informatie over het volledige programma is te lezen op: http://www.waterbedrijfgroningen.nlrnrnLocatie: Waterleidingweg 8, 9755 TN in OnnenrnTijd: 10.00 – 16.00 uurrnWandelingen: 11.00 uur en om 13.30 uur rnAanmelden is niet nodig en deelname is gratis.

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.