Vleermuizen in de Onnerpolder

ONNEN – Dit jaar bestaat Het Groninger Landschap al 80 jaar. Om dat te vieren maken we deze zomer ‘Een reis door Groningen in 80 dagen’. Op zaterdag 2 juli om 21.30 uur organiseert Het Groninger Landschap een lezing met wandeling over de vleermuizen in de Onnerpolder.rnrnVleermuizen spreken tot de verbeelding. Je ziet ze eigenlijk nooit, of hooguit als een schim tegen de sterrenhemel. Door deze excursie wordt daar verandering in gebracht. Aan het eind van deze avond heeft u een beter beeld van de bijzondere manier van leven wat altijd al mysterieuze dieren zijn geweest.rnrnTijdens een korte presentatie in Dorpshuis De Tiehof vertelt de gids waar en hoe vleermuizen leven, wat ze eten en welke soorten u in Nederland zou kunnen tegenkomen. Daarna wordt er een stevige avondwandeling gemaakt door de Onnerpolder, op zoek naar vleermuizen. Met een batdetector kunnen we de hoge-frequentiegeluiden van de vleermuizen hoorbaar maken, zodat we ze toch kunnen “zien”. Om 21:30 uur start de presentatie in De Tiehof maar om 21:00 uur kunt u daar al terecht voor een kopje koffie of thee.rnrnrnLocatie: Dorpshuis De Tiehof, Bakkerweg 4, Onnen.rnTijd: 21.30 – 23.30 uur.rnMeenemen: laarzen of wandelschoenen, verrekijker en warme/regenkleding. rnAanmelden is gewenst: [link=https://excursies.groningerlandschap.nl/activiteiten-detail/?agenda_id=2162]www.groningerlandschap.nl[/link], deelname is gratis. (consumpties zijn voor eigen rekening)

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.