Wandelen door de tuin van Villa De Vennen

HAREN – Op vrijdag 8 juli organiseert Het Groninger Landschap in het kader van ‘Een reis door Groningen in 80 dagen’ een wandeling door de tuin van De Vennen.rnrnVilla "De Vennen" is sinds 2001 het hoofdkantoor van Stichting het Groninger Landschap te Haren. In 1920/1921 werd de villa door de architect Wittop Koning gebouwd voor H.H. Niemeijer, directeur van de gelijknamige tabaksfabriek in Groningen. Rondom het huis ligt een tuin ontworpen door Wittop Koning. Omstreeks 1930 was tuinarchitect Jan Vroom jr. bij de renovatie van de tuin betrokken. De geometrische opzet en het gebruik van zandsteen zijn karakteristiek.rnrnLocatie: Rijksstraatweg 333, 9752 CG in Haren rnTijd: 19.00 – 20.00 uur rnDeelname is gratis, aanmelden is gewenst en kan via [link=https://excursies.groningerlandschap.nl/activiteiten-detail/?agenda_id=1961]www.groningerlandschap.nl[/link] – activiteiten

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.