Glimmen wint bij ONR

[html]rn

Glimmen begon de competitie met een uitwedstrijd tegen Oranje Nassau Roden. ONR wordt gezien als een titelkandidaat in de derde klasse C en voor Glimmen was het meteen een goede graadmeter zo aan de start van het seizoen.

rn

 

rn

Het was rusting rond het hoofdveld van de sympathieke thuisclub in Roden. Misschien dat het bloemencorso in Eelde de nodige toeschouwers had weggesnoept. Voor de vele meegereisde Glimmen supporters was het prima vertoeven langs het veld met prima voetbalweer. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en begonnen aftastend aan de wedstrijd. Na 20 minuten leek de thuisploeg op voorsprong te komen. Maar omdat een ONR aanvaller te gretig was en de bal in buitenspel positie een laatste tikje gaf werd het doelpunt afgekeurd door scheidsrechter Souhuwat. Glimmen kreeg gaandeweg de eerste helft meer controle en had wat meer power in de ploeg. Jim van Weerden maakte de 0-1 voor Glimmen na een half uur spelen, van Weerden ronde knap af na een scherpe combinatie door de ONR verdediging. Tim Oosterhof maakte de 0-2 in de 40e minuut en vlak voor de rust maakte Leon Schievels de aansluitingstreffer voor de thuisploeg. 

rn

 

rn

In de tweede helft bleef Glimmen de bovenliggende partij. Glimmen probeerde aan te vallen en ONR had een aantal scherpe counters die door Glimmen onschadelijk werden gemaakt. Glimmen raakte tot tweemaal de lat en het bleef spannend door de kleine voorsprong. De Glimmen defensie stond als een huis en doorstond het slotoffensief van ONR. Glimmen won de wedstrijd verdiend met 1-2. 

rn

 

rn

Komende zaterdag 10 september speelt Glimmen weer een aantrekkelijke wedstrijd. Dan komt Appingedam op bezoek in Glimmen. Aanvang 14:30 uur en toegang gratis

rn

 

rn

rn

 

rn

""

rn[/html]

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.