Natuurwerkdag Appelbergen

[html]rn

rn

Appelbergen – Glimmen

rnHet natuurgebied de Appelbergen is een prachtig gevarieerd gebied dat ligt op de Hondsrug en bestaat uit een aantal langgerekte zandruggen die zich van de stad Groningen zuidwaarts uitstrekken tot ver in Drenthe. Het gebied maakt deel uit van het Nationaal Park en Nationaal Landschap Drentsche Aa en is eigendom van Staatsbosbeheer. Het gebied bestaat uit gemengd bos, vennetjes, pingoruines en stuifzand. Het is archeologisch een interessant gebied vanwege de middeleeuwse karrensporen die hier nog heel duidelijk te herkennen zijn.

Werkzaamheden

rn

Iedereen die dit jaar op 5 november mee wil helpen gaat een fantastische dag beleven in dit prachtige natuurgebied. Net als vorige jaren zullen de werkzaamheden grotendeels bestaan uit onderhoud aan vennen en paden. Vanwege het natte gebied kunnen laarzen noodzakelijk zijn. Eigen gereedschap meenemen is aan te bevelen: snoeischaar, beugelzaag of ander kleine boomzaag en handschoenen.

Tijd

rn

Van 10:00 tot 15:00, 5 november 2016

rn


rn

We verzamelen bij

rn

Paviljoen Appelbergen, Hoge Hereweg 33 Glimmen, 

rn


rn

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de locatieleider

rn

IJsbrand Bouma ysjabo@gmail.com 06 48179377

rn

of de provinciale coordinator 

rn

Adri Rosenboom info@landschapsbeheergroningen.nl 050 -534 5199

rn


rn

Koffie, thee, lunch

rn

Koffie, thee, lunch zelf meenemen

rn

 

rn

rn[/html]

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.