Traumaheli en MMT vanaf donderdag vanaf Eelde

[html]rn

Het Mobiel Medisch Team verhuist op donderdag 27 oktober Groningen Airport Eelde. Na vijftien jaar op het dak van het UMCG zal de traumahelikopter en het MMT voertuig naar vliegveld Eelde verhuizen. Ook daar zal het team dag en nacht paraat staan.De heli verhuist om de geluidsoverlast rond het UMCG te beperken. 

rn

 

rn

Op de nieuwe standplaats zal men nadrukkelijk rekening houden met de geluidsaspecten van de vliegoperaties van het MMT om eventueel geluidshinder voor omwonenden van de luchthaven zoveel mogelijk te beperken.”Vanaf de nieuwe, zuidelijker gelegen standplaats kan het MMT met de traumahelikopter meer mensen in Noord- en Oost-Nederland sneller van gespecialiseerde acute zorg voorzien. Het team kan bijvoorbeeld vier minuten sneller de provincie Overijssel bereiken. Dat zijn kostbare minuten als elke seconde telt. Ook wordt met de nieuwe standplaats voorzien in een betere landelijke spreiding van de MMT-helikopters en dekking van Nederland. en als positieve bijkomstigheid vanaf Eelde kan het MMT met de traumahelikopter meer mensen sneller zorg bieden. 

rn

 

rn

Rond 7.30 uur s’ochtends vliegt het MMT op donderdag 27 oktober voor het laatst met de traumahelikopter vanaf de huidige standplaats op het dak van het UMCG. Het helikopterdek van het UMCG blijft ook na de verhuizing in gebruik om patiënten snel met de traumahelikopter naar het ziekenhuis te brengen als dat noodzakelijk is. 

rn


rn

Het MMT wordt opgeroepen door de Meldkamer Noord Nederland als patiënten in acuut levensgevaar zijn en in aanvulling op de ambulancezorg.  De traumahelikopter wordt ingezet in de drie Noordelijke provincies, inclusief de Waddeneilanden, het Noorden van Overijssel en gedeeltelijk in Duitsland. In 2015 is het MMT 1799 keer ingezet, waarvan 1333 met de traumahelikopter en 421 met de auto en 45 inzetten in Duitsland. Het MMT is vanaf oktober 2000 operationeel met het MMT-voertuig en vanaf november 2001 met de traumahelikopter. Sinds 2011 vliegt het MMT ook ’s nachts.

rn


rn

""

rn


rn


rn


rn


rn[/html]

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.