Woensdag 12 oktober G-voetbaltoernooi FC Groningen

Woensdag 12 oktober is het weer zover, het jaarlijkse G-voetbaltoernooi georganiseerd door FC Groningen op het sportpark de Groenenberg in Glimmen. rn rnRond 14:00 uur komen de spelers aan op het sportpark rn rnRond 14:30 uur worden de FC Groningen spelers ingedeeld doormiddel van een envelop loterij. rn rnRond 15:00 uur beginnen de wedstrijden rn rnHet FC Groningen G-toernooi brengt topsporters en voetballers met een beperking uit de regio Groningen bij elkaar en samen in beweging. Zo beleven alle deelnemers aan het toernooi een onvergetelijke gezellige en sportieve dag. Publiek is van harte welkom op deze traditioneel altijd zeer gezellige dag.rn rnIn samenwerking met FNV Bouw, Menzis, de KNVB en het Alfa-college wordt er door gemiddeld 10 teams gestreden om de FNV-Bouw bokaal. De FNV geldt als initiatiefnemer voor dit toernooi, en in het bijzonder de werkgroep UitkeringsGerechtigden en Ouderen (UGO) van die bond. UGO is onderdeel van FNV Bouw. De bond wilde in het kader van het Jaar van de Gehandicapten iets groots doen en zocht in 2003 contact met FC Groningen. In het toenmalige Stadion Oosterpark werd meteen enthousiast gereageerd en sindsdien wordt het toernooi jaarlijks georganiseerd. Spelers en staf van FC Groningen maken met veel plezier een dag vrij om de teams te begeleiden en te coachen, tot groot genoegen van de deelnemers.

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.