Actus Tragicus in de Bartholomeuskerk Noordlaren

Komende zondag is in Groningen en in Noordlaren de Actus Tragicus te beluisteren. De Actus Tragicus is de bijnaam van de cantate "Gottes zeit ist die allerbeste Zeit" van Johann Sebastian Bach. Niet alleen één van Bachs mooiste cantates, maar ook bijzonder door hoe hij is geconstrueerd en door het thema. Komende zondag eindigt het kerkelijk jaar volgens de Lutherse kerkkalender. Op deze zondag herdenkt men traditiegetrouw de overleden dierbaren. Een betere muzikale omlijsting dan de Actus Tragicus bestaat niet. Daarom roepen we graag mensen uit Groningen en de Noord Drenthe op om te komen luisteren bij deze bijzondere gelegenheid. Hetzij liefhebbers van de muziek van Bach, hetzij mensen die op een passende manier stil willen staan bij overleden familieleden of vrienden. De cantate wordt gezongen en gespeeld in de context van een eenvoudige Vesper, om de setting van 300 jaar geleden te kunnen herbeleven. rnrnActus Tragicus, "Gottes Zeit is die allerbeste Zeit", BWV 106rnZondag 20 november 2016rn16.30 uur De Ark, Haydnlaan 46 Groningenrn19.00 uur Bartholomeuskerk, Lageweg 4 Noordlarenrnkoor en orkest: Bachensemble Vriesrndirigent: Luuk Tuinderrnsolisten: Els Pieper, sopraan; Femke de Boer, alt; Gerben Houba, tenor; Ben Brunt, baritonrntoegang gratis (collecte)rnrn[img]https://glimmen.net/images/cantatedienst.jpg[/img]

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.