Cursus en zangworkshops Heel je leven met muziek

Start bij voldoende belangstelling in 2017 in Aan ‘t Zandpadrn rnrnCursus en zangworkshops [b]Heel je leven met muziek[/b] rnrnTwee wekelijkse cursus en huismuziekgroepen op donderdagavonden rn8-15 deelnemers tijd: 19.30 – 21.30 uurrnrnrnDocent: Hanny GeerlingsrnOpleiding: Conservatorium Enschede en Groningen, docent blokfluitrnDirigent en begeleider instrumentale ensembles en korenrnVoorzitter van de Vereniging voor Huismuziek Groningenrn rnHanny is lid van het Noord Nederlands Concertkoor en is dirigent van verschillende koren in Groningen en Haren. Voor haar is muziek verbonden aan innerlijke groei. Naast de huismuziek groepen zoals de fluitensembles die Hanny vanaf januari op woensdagochtend en donderdagavonden in Aan ’t Zandpad begeleidt wordt er in 2017 een cursus zingen en luisteren naar klassieke muziek aangeboden. De cursus 'Heel je leven met muziek' is een zoektocht naar de diepere betekenis van muziek in je leven. Door met een groep te zingen en te luisteren naar muziek komt een uitwisseling op gang met betrekking tot de beleving van muziek.rnrn[b]Zingen betekent de stem van de ziel gebruiken[/b]rnrnZingen begint met liedjes die uit het hart komen, waarvan je misschien niet meer wist dat je ze kende en het herontdekken van zingen is een heerlijk avontuur. Zo kan iedereen meedoen.rnMuziek beluisteren wordt wel passief musiceren genoemd, maar als je de emoties toelaat die muziek oproept kan luisteren een zeer actieve bezigheid zijn.rnrnMuziek speelt in ieders leven een rol. Ieder mens heeft zijn eigen beleving van muziek, voor de een lijkt het bijzaak en voor de ander is muziek van levensbelang, een passie. Tussen die twee uitersten liggen evenveel nuances als er mensen zijn. Door gebeurtenissen en ervaringen in je leven kan blijken dat muziek dieper in je ziel is geworteld dan je vermoedde. rnrnMuziek maakt blij, biedt troost of legt de pijn bloot die je voelt. rnMuziek is zingen, voelen, luisteren, beleven en groeien.rnrnInformatie en opgave: Hanny Geerlings 050-5344606 / 06-13184913rn[link=http://www.hannygeerlings.nl]www.hannygeerlings.nl[/link]rnrnSamen zingen, gewoon om het plezier. Om de week op donderdagavond.rnop aanvraag cursus Notenschrift en solfège en BlokfluitlesrnrnIn 2017 Cursussen [link=http://www.aanhetzandpad.nl/]Aan ’t Zandpad: info bij Gea Fictoor[/link]rnHatha yoga, Tai chi, Icoonschilderen, Mandalatekenen, Mindfulness, Compassietraining, Zenmeditatie, Hooggevoeligheid, Chikung , Fluitensemble en Huismuziekgroepen.

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.