Weidevogels spotten in de Oostpolder

NOORDLAREN – Het Groninger Landschap organiseert op zaterdag 18 maart een wandeling met het thema: weidevogels spotten in de Oostpolder.rnrnVanaf de kop van de Osdijk lopen we langs de boorden van het Zuidlaardermeer richting de uitkijktoren en vandaar via het fietspad terug. De route van circa 4 km gaat voor een deel over graspaden, die modderig kunnen zijn en verder over (half) verharde paden. We gaan op zoek naar de vele weidevogels, zoals kievit, grutto, wulp en tureluur. Ook is de kans groot dat we verschillende eendensoorten zullen zien zoals bijv. de slobeend, krakeend enz., en verder (geoorde) fuut, buizerd, kiekendief, mogelijk zelfs een zeearend.rnrnTip: neem laarzen of stevige schoenen mee en winddichte kleding. Ook een verrekijker is een aanraderrnrnLocatie: Osdijk 8, 9479 TC Noordlaren – ter hoogte vana fietspad richting uitkijktorenrnTijd: 9.00 – 11.30 uur rnaanmelden is niet nodig en deelname is gratis

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.