Weidevogels herkennen in de Onnerpolder

ONNEN – Het Groninger Landschap organiseert op zaterdag 6 mei een wandeling met het thema: vogels herkennen in het waterwingebied Onnerpolder. Samen met Waterbedrijf Groningen wandelen we door het nieuw ingerichte gebied achter het pompstation. We vertellen wat er in de afgelopen jaren is gebeurd en zoeken in het veld naar weidevogels zoals kievit, grutto, wulp en tureluur, diverse eenden- en sternsoorten of roofvogels zoals buizerd, kiekendief, en mogelijk zelfs een zeearend.

De wandeling is circa 4 kilometer lang. Tip: neem laarzen of stevige schoenen mee en winddichte kleding. Ook een verrekijker is een aanrader.

Locatie: Waterbedrijf Onnen, Waterleidingweg 8, 9755 TN in Onnen
Tijd: 9.00 – 11.00 uur
aanmelden is niet nodig en deelname is gratis

 

Foto Tureluur – Gerrit Kiekebos

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.