Glimmen verliest eerste nacompetitie wedstrijd van Groen Geel

De KNVB had een arbitraal trio aangesteld voor deze wedstrijd en ondanks dat tweede klasser Groen Geel het betere van het spel had, bracht het zichzelf in de problemen door een paar pittige overtredingen, twee strafschoppen en een rode kaart voor de bezoekers uit de stad.

Scheidsrechter Walters floot een prima wedstrijd, maar spaarde Groen Geel in de eerste minuten door niet naar de stip te wijzen na een overtreding op ter Avest van Glimmen. Een paar minuten later gaf de leidsman wel een strafschop tegen Groen Geel voor hands in het strafschopgebied. Jim van Weerden schoot deze raak. Hierna had Groen Geel het betere van het spel en kon via de Vries en Jans de 1-1 en 1-2 maken. De 1-2 was buitenspel, maar de aangestelde assistent-scheidsrechter had een moeizame middag en liep niet goed mee. Glimmen durfde het eigen spel niet te spelen en hanteerde te vaak de lange bal. De verdediging van de roodhemden gaf te veel ruimte weg en Groen Geel ging met een verdiende voorsprong de rust in.

De tweede helft speelde Glimmen beter en maakte het de bezoekers eindelijk echt lastig. De Groen Geel spelers reageerden bij beslissingen vaak geïrriteerd richting de scheidsrechter, maar de ervaren Walters spaarde de bezoekers en liet het rustig over zich heen komen. In de 74e minuut werd Glimmen spits Oosterhof onderuit gehaald in kansrijke positie in de 16 meter. De scheidsrechter gaf een strafschop en een rode kaart en Groen Geel ontplofte. Het trio was de gebeten hond. Volgens de nieuwe regels volstaat een strafschop en een gele kaart, en de Groen Geel spelers lieten duidelijk hun ongenoegen blijken. Jim van Weerden schoot de strafschop ditmaal te zacht in en de Groen Geel doelman kon de bal tegen houden.

Glimmen ging vol voor de aanval in de resterende minuten en Groen Geel counterde naar de 1-3 in de 90e minuut door een doelpunt van Niels Veenstra. Niet handig gedaan door Glimmen want Groen Geel kan nu in de returnwedstrijd op dinsdagavond 23 mei in Groningen met een ruime voorsprong Glimmen ontvangen. Glimmen zal uit een ander vaatje moeten tappen als men de tweede ronde van de nacompetitie wil bereiken.

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.