Jagers op Golfbaan veroorzaken onrust bij omwonenden

 Omwonenden van de Noord-Nederlandse Golf & Country Club voelen zich niet meer veilig en hebben zich verenigd in het platform Stop Jacht Golfbaan Glimmen. Ook de De Partij voor de Dieren wil een einde aan het doodschieten van dieren op de golfbaan in Glimmen en heeft aan het provinciebestuur gevraagd om de ontheffing voor het doodschieten van hazen en nijlganzen toe te lichten. ‘We willen duidelijkheid over de rechten van de golfclub.’ en we willen antwoord op de vraag of ‘wildbeheer wel een taak is voor een golfclub’.

Sinds er geen chemische bestrijdingsmiddelen meer worden gebruikt, is het aantal vogels toegenomen dat op emelten en engerlingen afkomt. De club is een overeenkomst aangegaan met jagers om kraaien, nijlganzen en hazen af te schieten aldus de SJGG.

In een artikel op RTV Noord meld de Golfclub dat ze spreeuwen inzet tegen de kraaienplaag maar tot dit effectief is ook doorgaat met het afschieten door een jager. Op de site van de Golfclub vraagt men om suggesties van de leden voor alternatieve bestrijdingsmiddelen.

De redactie van glimmen.net is geen lid van de Golfclub maar heeft wel een groene tip: Nijhof Biologische Gewasbescherming. Nijhof is praktisch naast de golfbaan aan de Vogelzangsteeg gevestigd.

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.