Drentsche Aa en Hunze: geen water over de stuwen? Niet beregenen!

In tegenstelling tot andere gebieden, is in het Drentsche Aa-gebied nooit wateraanvoer mogelijk. Dit geldt ook voor een deel van de Hunze. Dit heeft te maken met de hoge ligging van deze gebieden. Daarom mag in deze gebieden, op het moment dat er geen water over de stuwen komt, niet meer worden beregend. Boeren weten dit. Deze regel is vastgelegd in de Keur (verordening van het waterschap). Zie kaart voor het gebied waar deze regel geldt.

Maak goede afspraken

Op dit moment doen we er alles aan om een beregeningsverbod te voorkomen. Lokaal ontstaan wel problemen omdat boeren uit dezelfde watergang water onttrekken om te beregenen. We vragen daarom aan boeren om ’s nachts te beregenen of goede afspraken te maken. Om en om beregenen scheelt veel.

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.