Aanvraag luchthavenbesluit & informatieavond 18 september

Groningen Airport Eelde is gestart met de aanvraag voor een nieuwe luchthavenbesluit, zoals in de wet staat voorgeschreven. Eind 2016 is door de aandeelhouders de keus gemaakt om te investeren in Groningen Airport Eelde: de luchthaven als toegangspoort voor Noord-Nederland. Om dit toekomstscenario goed uit te kunnen voeren vraagt de luchthaven ook een aantal wijzigingen in het luchthavenbesluit aan. Groningen Airport Eelde wil de luchthaven anders gaan gebruiken. De gemiddelde geluidsbelasting blijft ongeveer hetzelfde als nu is toegestaan. Dit doet de luchthaven door: van twee naar een start- en landingsbaan te gaan en minder vliegbewegingen aan te vragen.

Lees verder op de website van Groningen Airport Eelde

Informatieavond op maandag 18 september 2017
Groningen Airport Eelde organiseert een informatieavond op maandag 18 september 2017 om omwonenden, bedrijven en belangstellenden te informeren over de aanvraag voor een nieuw luchthavenbesluit. De informatieavond vindt plaats in het luchthavenrestaurant Bites & Flights van 19:00 uur tot 22:00 uur. Bezoekers kunnen op elk gewenst moment binnenlopen, vragen stellen en desgewenst ter plekke een zienswijze indienen.

Meer informatie over de aanvraag nieuw luchthavenbesluit

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.