Carla van Dokkum terug in Haren 29 september

Aan de vooravond van de Maand van de Geschiedenis, vrijdagavond 29 september, vertelt Carla van Dokkum bij boekhandel Boomker over haar autobiografische boek “Eigenlijk heet ik Tsiwja”. Carla van Dokkum werd in 1943 als Tsiwja de Swarte geboren in Amsterdam. Toen ze een paar maanden oud was, werden haar Joodse ouders bij een razzia opgepakt en vervolgens in Sobibor vermoord. Tsiwja werd de stad uit gesmokkeld en belandde via via bij pleegouders in Haren. Tot haar elfde woonde ze, inmiddels Carla genaamd, aan de Westerse Drift. Na de oorlog ontstond er een hevige strijd tussen haar pleegouders, en haar overgebleven Joodse familieleden. Een groot deel van haar leven heeft Van Dokkum haar verleden weggestopt. Ze maakte carrière bij ingenieursbureau Arcadis, maar voelde zich een figurant in eigen leven. Tot ze contact kreeg met een jeugdvriendin van haar moeder….

Bij Boomker vertelt Carla van Dokkum over haar boek, haar indrukwekkende levensgeschiedenis en natuurlijk over haar Harense jaren.

Datum: 29 september
Tijd: 19.30 uur
Plaats: boekhandel Boomker
Entree: gratis
Aanmelden gewenst via boomkernieuws@boomker.nl

 

Foto Wendy Duren

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.