Informatieavond Quintusbos 27 september

Landschapsbeheer Groningen en Staatsbosbeheer nodigen u van harte uit voor een informatieve avond over het Quintusbos op woensdag 27 september in de kantine van de sporthal Scharlakenhof in Haren.

Het Quintusbos, eigendom van Staatsbosbeheer, is naast Vosbergen, Hoog-Hullen, Lemferdinge en Oosterhout een van de fraaie parkbossen die in de omgeving van Haren en Glimmen te vinden zijn. Het oude loofbos is onderdeel van het landgoed Huis te Glimmen en dateert uit het midden van de 19e eeuw. Het bos bestaat uit voornamelijk eiken, beuken, essen en esdoorns. Er zijn vele bosvogels te zien en horen zoals spechten, roeken, wielewalen, fluiters en de ransuil. In het voorjaar bedekken tapijten van bosanemonen de bosbodem. In elk seizoen is het bos een prachtige plek voor bezoekers om te genieten van de oude bomen, de vogels en planten. Maar ook van de verhalen uit de geschiedenis die hier voor het oprapen liggen. Zo is er een relict van een eendenkooi verscholen in het bos en zijn er nog veel meer bijzondere plekjes te ontdekken in dit rijksmonumentale landgoed.

Voor het behoud van het bos zijn Staatsbosbeheer en Landschapsbeheer Groningen op zoek naar vrijwilligers die zich samen met hen actief willen inzetten voor het onderhoud aan het bos. Voor deze en alle andere geïnteresseerden in het Quintusbos vindt op woensdag 27 september aanstaande een interessante lezing plaats over de geschiedenis van het landgoed, de vogels in het bos en het vrijwilligerswerk bij Staatsbosbeheer. Aansluitend op deze avond is er op zaterdag 30 september een werkdag met rondwandeling door het bos onder leiding van Staatsbosbeheer en Landschapsbeheer Groningen.

Belangstellenden zijn van harte welkom:

  • Woensdag 27 september vanaf 19.30 uur in de kantine van sporthal Scharlakenhof aan de Geertsemaweg 3 in Haren. De avond begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur.
  • Zaterdag 30 september begint om 9.00 uur begint de werkdag met rondwandeling door het bos. (verzamelen bij de eendenkooi in het bos).

Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door Staatsbosbeheer, Gemeente Haren, Provincie Groningen, Landschapsbeheer Groningen, Regio Groningen-Assen en het Gebiedsfonds Drentsche Aa.

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.