Video voor zelfstandigheid en nieuwe petitie

De lobby voor een zelfstandige gemeente Haren gaat onverminderd voort. Het college van Haren, het Burgercomité en inwoners uit de gemeente Haren hebben de afgelopen periode veel tijd gestoken om Kamerleden en andere invloedrijke personen in Den Haag te overtuigen van een zelfstandig Haren. Hier wordt nu een volgende stap aan toegevoegd. Zo is er een nieuwe film over de gemeente Haren gemaakt met als belangrijkste boodschap “Haren wil geen gedwongen fusie met de stad Groningen” .

De aanleiding voor de inzet van deze middelen in de strijd voor zelfstandigheid is het feit dat het wetsvoorstel over de samenvoeging van de gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer naar verwachting dit najaar naar de Tweede Kamer wordt gestuurd.

In de film wordt kort en bondig het standpunt van de gemeente Haren duidelijk maken en laten zien waarom zij als zelfstandige gemeente verder kan. Zo hoopt de gemeente Haren invloed uit te oefenen op het landelijke bestuur en daarmee een samenvoeging met de stad Groningen af te wenden.

Het Burgercomité Haren gaat opnieuw proberen de gemeentelijke fusie van Haren met de gemeente Groningen tegen te houden. Samen met Het Burgerinitiatief Noordelijke Hondsrug is de petitie ‘Haren niet bij de stad Groningen’ opgesteld.

In deze petitie wordt de Tweede Kamer gevraagd niet akkoord te gaan met de fusie. Inwoners van de gemeenten Haren en Tynaarlo kunnen met ingang van 1 september deze petitie tekenen op http://harennietbijstad.petities.nl/

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.