WANDELING “MEISJE VAN YDE”

Maak nader kennis met het Meisje van Yde door deel te nemen aan wandelingen in het oeroude beekdallandschap “De Hondstongen”, waar zij is gevonden. In het kader van Tynaarlo Culturele Gemeente 2017/2018 staan er in het dorp Yde nog verschillende projecten rond dit thema gepland. Tijdens de wandelingen wordt aandacht besteed aan het landschap en de vindplaats. Wij nemen u mee naar de tijd waarin het meisje leefde. Verschillende landschapselementen zijn nog steeds aanwijsbaar. Bernard Zwager staat garant voor boeiende vertellingen over de geschiedenis, terwijl Paul van der Veur en Bram Visch namens IVN Vries aandacht zullen schenken aan de bijzondere natuurwaarden in het beekdallandschap. Ook vertellen zij meer over het Natuurontwikkelingsproject.

We vertrekken op 11 en 18 maart om 14.00 uur vanuit KUNST B&V, waar u vanaf 13.00 uur welkom bent om kennis te maken met het werk van 8 kunstenaars van de Kunstenaarsvereniging VANTYNAARLO, die zich hebben laten inspireren door het Meisje van Yde: in 1897 vonden twee veenarbeiders in een veentje tussen Yde en Vries de stoffelijke resten van een veenlijk, later het Meisje van Yde genoemd. Ze is vandaag de dag nog steeds te zien in het Drents Museum te Assen.

Opgave voor de wandeling bij Bernard Zwager tel.06 57938088 of b.zwager@gmail.com
Hieraan zijn geen kosten verbonden. Waterdicht schoeisel aanbevolen.

Openingstijden van KUNST B&V, Norgerweg 153, 9494TA Yde, tel.0592-559332
zaterdag en zondag 3 en 4, 10 en 11, 17 en 18, 24 en 25 maart van 11.00 – 17.00 uur

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.