Extra live uitzending Haren FM

De gemeente Haren organiseert dinsdag samen met het Harens Lyceum, het Maartenscollege en de Kentalis Guyotschool voor VSO weer de Dag van de lokale democratie. Het doel van deze dag is leerlingen kennis te laten maken met: de werking van het lokaal bestuur en de belangrijkste organen daarbinnen in hoofdlijnen; de ideologieën van de verschillende partijen en hun uitgangspunten; en een aantal belangrijke lokale beleidsterreinen.

Aan de dag is ook een echte raadsvergadering verbonden. Deze wordt gehouden tussen 13.00 en 15.00 uur. Agendapunten zijn onder meer: Zuipketen, vuurwerk en financiële educatie. Daarnaast houden leerlingen een V(isie)-rede. Het onderwerp voor de V-rede is: hoe staat het er in Haren voor met de energievoorzieningen in 2050. Er worden een aantal prijzen uitgereikt: een voor de beste V-rede, een top drie van het beste raadslid en een voor de partij die zich het best heeft laten zien..
De vergadering is dinsdagmiddag ook via Haren FM, de lokale omroep van Haren, te beluisteren.
De uitzendingen kunnen worden gevolgd via: ether FM 107, kabel FM 105.5 en via de website van de omroep.

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.