Herdenking Appelbergen 3 mei 14:00 uur

De herdenking voor de slachtoffers van de meistaking in 1943 begint om 14:00 uur met een Stille Tocht vanaf het Paviljoen Appelbergen naar het Monument bij het Grote Veen waar de herdenking plaats gaat vinden.

Stichting 3 mei Herdenking Appelbergen herdenkt ieder jaar op 3 mei alle slachtoffers uit de drie noordelijke provincies en met name de 34 vermoorde mensen die in de Appelbergen in Glimmen in massagraven zijn gedumpt. Omdat hezeker is dat de vermiste slachtoffers in het Grote Veen van de Appelbergen liggen begraven, is er in 2004 een monument geplaatst. Het is een sober monument, passend bij de gebeurtenissen en bij de omgeving. Alle 34 omgebrachte mensen worden op het monument genoemd. Van hen zijn 19 in 1945 gevonden en elders herbegraven.

Programma 3 mei.

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.