Provincies aan de slag met dierentunnel A28

De provincies Groningen en Drenthe gaan bij een aantal (snel)wegen tunnels voor dieren aanleggen, zodat ze veilig kunnen oversteken. Deze zogeheten faunapassages komen bij de rijkswegen A7 en A28, bij één weg in de gemeente Haren en bij drie wegen in de gemeente Midden-Groningen.

Faunapassages zorgen ervoor dat de natuurgebieden verbonden worden, waardoor dieren zich veilig kunnen verplaatsen. In onze provincie worden verschillende natuurgebieden doorsneden door kanalen en wegen zoals de A7 en de A28. Deze wegen belemmeren het leefgebied van bijvoorbeeld de otter en de ringslang. Met de geplande aanleg van de faunatunnels komen de gebieden de Onlanden, de Drentsche Aa, het Hunzedal en ‘t Roegwold met elkaar in verbinding te staan.

Lees verder…

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.