Haren FM stopt met uitzenden na herindeling.

De herindeling van de gemeenten Haren, Groningen en Ten Boer heeft voor de lokale omroep van Haren vergaande gevolgen. De omroep moet namelijk haar uitzendingen stoppen. In de mediawet staat dat elke gemeente één lokale omroep mag hebben. Voor de herindelingsgemeente Groningen en Haren betekent dit dat de omroepen opgaan in één omroeporganisatie.

Voorzitter Marion Rohrich hierover: “We hebben inmiddels contact met OOG om delen van onze uitzendingen bij hen onder te brengen. Ook een aantal medewerkers van Haren FM zullen eventueel bij de nieuw te vormen omroep aan de slag gaan.”

Na tien jaar in Haren de lokale politiek, activiteiten en personen gevolgd te hebben, komt er een einde aan het eigen geluid in Haren. De medewerkers reageren teleurgesteld. De Harense omroep zal op 29 december haar uitzendingen besluiten met een speciaal programma tot die datum worden de uitzendingen op de huidige voet voortgezet.

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.