Wegwerkzaamheden en omleidingen

Zuidlaarderweg ten noorden van Noordlaren tussen 23 juli en 3 augustus afgesloten

Van maandag 23 juli t/m vrijdag 3 augustus is de Zuidlaarderweg in Noordlaren tussen de Vogelzangsteeg en de Beslotenveenseweg afgesloten voor al het autoverkeer. Tijdens de stremming wordt een faunaduiker in de Zuidlaarderweg aangelegd. Een faunaduiker is een soort tunnel voor kleine dieren, zoals de otter.

Het doorgaand verkeer in Noordlaren wordt met borden omgeleid via de Vogelzangsteeg/ Lageweg/ Noordlaarderweg. Fietsers kunnen gewoon gebruikmaken van één van de twee fietspaden langs de Zuidlaarderweg.

De aanleg van de faunaduiker is een van laatste onderdelen van de herinrichting van de gebieden Westerlanden en het beekdal Besloten Venen. Deze gebieden zijn hersteld en ingericht voor natuur. De Drentsche Aa heeft meer ruimte gekregen om buiten haar oevers te treden en recreatieve voorzieningen zijn versterkt. Binnen het ingerichte gebied ontbrak nog een faunaverbinding voor dieren onder de Zuidlaarderweg in Noordlaren. Met de aanleg van deze tunnel voor dieren wordt de verbinding compleet gemaakt.

Meerwegbrug bij Haren van 3 augustus tot 3 september gestremd

Uitgesteld naar 3 september – 1 oktober

De Meerwegbrug tussen de A28 en de Meerweg bij Haren is van maandag 3 augustus tot 3 september 06.00 uur gestremd. De brug wordt gerenoveerd en de oversteek voor fietsers wordt opnieuw ingericht om deze geschikt te maken voor de snelle fietsroute tussen Groningen en Assen. Ook krijgt de Meerweg ter hoogte van de Paalkoepel nieuw asfalt. Tijdens de werkzaamheden wordt het autoverkeer omgeleid via Groningen en De Punt. Voor fietsers en voetgangers wordt een noodbrug geplaatst.

De Meerwegbrug wordt grondig gerenoveerd. De elektrotechnische installatie van de brug wordt vervangen om deze geschikt te maken voor bediening op afstand. Verder krijgt de brug een nieuwe verflaag en vindt onderhoud plaats aan de aandrijving. Ook moeten bepaalde onderdelen van het brugdek vervangen worden. Voor de uitvoering van de werkzaamheden moet het brugdek eruit gehesen worden en is de brug gestremd voor het wegverkeer. Uitgesteld naar 3 september – 1 oktober

Asfalt bij de Paalkoepel
Halverwege de Meerweg brengt de gemeente Haren ter hoogte van de Paalkoepel nieuw asfalt aan. Op de plaats waar de werkzaamheden plaatsvinden is de weg maar voor de helft beschikbaar. De werkzaamheden bij de Meerweg en de Meerwegbrug vinden in de zomervakantie plaats om de overlast voor de omgeving zoveel mogelijk te beperken.

Bron gemeente Haren

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.