Wolven in de buurt, zijn ze welkom?

Werd de wolf afgelopen jaren in ons land nog maar heel af en toe gezien, nu wordt hij iedere dag wel ergens waargenomen. En hij richt schade aan. Zo toont recent DNA-onderzoek aan dat in Marum vijftien schapen zijn doodgebeten door een wolf. Op de Onneres, en het gebied ten zuiden van Glimmen zijn ook wolven gezien de laatste maanden. De wolven komen vermoedelijk uit Duitsland en zwerven door Nederland. Vandaag werd bekend dat in Meppen vlak over de grens in de buurt van Emmen een nieuwe wolven roedel zich heeft gevestigd met 6 jongen.

Wat vind jij, is er ruimte voor de wolf in onze omgeving?

Wolven terug rond Glimmen, goede zaak?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

 

Archiefbeeld Meppen 2015

 

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.