Varen Zuidlaardermeer en vogels kijken 29 augustus

Kropswolde – Het Groninger Landschap organiseert op woensdag 29 augustus om 14.00 uur vaartocht rondom het Zuidlaardermeer.

Vanaf paviljoen De Leine varen we met onze nieuwe fluisterboot via het Zuidlaardermeer en het Drents Diep naar het Foxholstermeer. Daar leggen we aan ter hoogte van vogelkijkhut de Kiekhörn. Tijdens de vaartocht vertelt de gids over het Zuidlaardermeer en omgeving.

Onderweg en vanuit de vogelkijkhut is er gelegenheid om te speuren naar vogels die op en rond het Zuidlaardermeer voorkomen, zoals de fuut, zwarte, witvleugel- of witwangstern, diverse eenden, weidevogels als grutto of tureluur en roofvogels als buizerd, bruine kiekendief of de majestueuze zeearend.

Tijd vertrek 14.00-17.00 uur
Vertrekpunt: Paviljoen de Leine te Kropswolde
Prijs voor niet-beschermers € 7,50 Volwassene € 2,50 Kind tot 12 jaar
Deelname: aanmelden via onze website.

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.