Grote Bomenactie Voedselbos te Glimmen 29 september

Beste inwoners van Glimmen

Hierbij laten we je weten dat we als Stichting Voedselbos te Glimmen begonnen zijn met de uitwerking van plannen om een Voedselbos te ontwikkelen op een voormalige boomkwekerij in Glimmen.

3000 bomen in de aanbieding

Een van de initiatiefnemers, Marlies Duran, heeft als tuin- en landschapsontwerper een prachtig ontwerp gemaakt voor het Voedselbos. Echter, voordat we hiermee aan de slag kunnen zullen we een andere plek moeten vinden voor de 3000 kwekerijbomen die nu nog op het perceel staan.  Een aantal eetbare soorten kan blijven en krijgt een plek in ons ontwerp. Voor de overige bomen vinden we graag een goede bestemming.

 Grote Bomenactie

Daarom starten we in september een grote Bomenactie om de ‘over-bomen’ een nieuwe plek te geven en te voorkomen dat ze in de versnipperaar terecht komen. Een derde van deze taaie bomen met karakter is geschikt voor verkoop. De resterende bomen doneren wij graag met uw hulp aan ideële projecten en natuurbestemmingen. Het eerste project is de ecologische zorgboerderij De Mikkelhorst die graag met onze bomen schaduw wil geven aan de dieren. 

Help je mee om het voedselbos te Glimmen een vliegende start te geven, onze bomen een tweede leven en je steentje bij te dragen aan een leefbare, groene wereld?  Koop een boom of doneer online vanaf 21 september op voedselbosglimmen.nl/bomenactie

Rondleiding

Op zaterdag 29 september 14.00 – 17.00 geven wij een rondleiding op het perceel (Meentweg Glimmen tegenover nr. 17) om het plan toe te lichten en is het mogelijk om de bomen te bekijken. Komen jullie ook? Geef je dan op via contact@voedselbosglimmen.nlEind september zijn we ook nog eens jarig, een mooier cadeau dan een donatie voor een boom kun je ons niet geven!

Bekijk ons korte filmpje en onze website voor meer informatie

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.