Stad en Ommeland reageert positief op voorstel Gezond Verstand Haren om te fuseren.

Groningen – Het bestuur en fracties van de Groningse partij Stad en Ommeland reageren positief op het voorstel van de Harense partij Gezond Verstand Haren om een fusie aan te gaan en na de gemeentelijke herindeling als één partij door te gaan.

Voorzitter Jan Boonstra: “Onze partijen passen bij elkaar wat betreft cultuur, standpunten en ons basisprincipe dat de inwoners van de gemeente baas in eigen buurt moeten zijn. Wij zullen het bestuur van GVH dan ook zo snel mogelijk uitnodigen voor een gesprek.” Op de opmerking van de fractievoorzitter van de Harense partij Meinard Wolters dat er op de kieslijst van Stad en Ommeland mogelijk ook kandidaten uit Haren komen te staan zegt Boonstra: “Om  de voorzitter te citeren, ‘ Dat zou zomaar kunnen, dat wordt volgende week tijdens onze Algemene Leden Vergadering besloten’”.

Amrut Sijbolts fractie voorzitter van Stad en Ommeland in Groningen is ook positief : “ Wij zijn erg blij dat de leden van Gezond Verstand Haren er ondanks de teleurstelling over de (in onze ogen) gedwongen gemeentelijke herindeling van  Haren voor gekozen hebben om de blik op de toekomst te richten. Wij gaan het gesprek heel graag aan.” Zijn collega René Stayen van de fractie Ten Boer sluit zich daarbij aan en voegt toe; “Een fusie met GVH juichen wij toe; “Stad en Ommeland heeft dan een goede vertegenwoordiging in de gehele nieuwe gemeente, mooier kan het niet voor een ‘nieuwe’ lokale partij!”.

Zowel Gezond Verstand Haren als beide fracties van Stad en Ommeland waren fel tegenstander tegen de gemeentelijke herindeling (met Haren) omdat deze tegen de wens van de bevolking van  indruiste.

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.