Natuurwerkdag Appelbergen 3 november

Op zaterdag 3 november 2018 wordt door heel Nederland de grootste en gezelligste vrijwilligersactie in het groen georganiseerd: de Natuurwerkdag! Vrijwilligers geven het landschap en de groene leefomgeving dan een onderhoudsbeurt. Natuurgebied Appelbergen in Glimmen is één van de vele locaties in Nederland waar de handen uit de mouwen worden gestoken.

Het natuurgebied de Appelbergen is een prachtig gevarieerd gebied dat ligt op de Hondsrug en bestaat uit een aantal langgerekte zandruggen die zich van de stad Groningen zuidwaarts uitstrekken tot ver in Drenthe. Het gebied maakt deel uit van het Nationaal Park en Nationaal Landschap Drentsche Aa en is eigendom van Staatsbosbeheer. Het gebied bestaat uit gemengd bos, vennetjes, pingoruines en stuifzand. Het is archeologisch een interessant gebied vanwege de middeleeuwse karrensporen die hier nog heel duidelijk te herkennen zijn.

 Werkzaamheden

Iedereen die dit jaar op 3 november mee wil helpen gaat een fantastische dag beleven in dit prachtige natuurgebied. Net als vorige jaren zullen de werkzaamheden grotendeels bestaan uit onderhoud aan vennen en paden. Vanwege het natte gebied kunnen laarzen noodzakelijk zijn. Eigen gereedschap meenemen is aan te bevelen: snoeischaar, beugelzaag of ander kleine boomzaag.

Tijd

Van 10:00 tot 15:00, 3 november 2018

Meer informatie of aanmelden

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.